Pengedar Sah Shaklee di Pasir Gudang, Johor. Mula terjebak dengan Shaklee sejak tahun 2011. Terdapat pelbagai supplement yang ditawarkan, antaranya seperti Set Berpantang Shaklee, Set Mengandung Shaklee, Set Kecantikan Shaklee, Set Awet Muda Shaklee, Set Kesihatan Optimum Shaklee, Set Sendi Shaklee, Set Jantung Sihat Shaklee dan berbagai-bagai lagi mengikut keperluan anda..

Apa jua yang ditawarkan dalam blog ini adalah bersifat peribadi dan tidak terlibat dengan mana-mana pihak syarikat. Harap Maklum.

Wednesday, May 25, 2011

Real life testimoni selepas 15 tahun mengidap diabetic... Kini beliau tidak perlu Metorfin lagiii... Alhamdulillah

Diabetic??? Hari ni Fai nak share testimoni best yang Fai baca dari blog Mommy Razim tentang testimoni ibunya yang mengidap diabetic hampir 15 tahun...

Sape2 yang menonoton Oprah Show minggu lepas mungkin ada menonton isu hangat yang di bincangkan tentang “Diabetic as the American Silent killer”

Kebetulan ibu saya juga mengidap penyakit kencing manis... So saya pun terpanggil untuk mengikuti rancangan ini sampai habis

Jadi mengikut pakar penasihat menyatakan terdapat 2 jenis penyakit kencing manis iaitu; rujukan penuh dari WebMD

Type 1: terjadi apabila badan kita memusnahkan beta cells di dalam pankreas yang berfungsi menghasilkan insulin dalam badan.. Ini biasanya terjadi melalui keturunan atau factor umur.

Type 2: adalah lebih kepada efek daripada kerosakan organ pankreas dab tubuh kita tidak lagi memberi tindak balas terhadap insulin dalam badan.. Ini Cenderung terjadi pada orang obese dan kurang aktiviti fizikal

Apa yang menakutkan ialah mereka ini tidak sedar akan penyakit diabetic sehinggalah mereka sudah di tahap kritikal yang boleh menyebabkan anggota badan mereka di jangkiti kuman terpaksa dipotong atau lebih teruk ialah MAUT!!

Bila dipikir balik ia mmg silent killer tapi bukan di america sahaja kat Malaysia pun sama rase saya la!! ramai dah kengkawan ABAH dah meninggal kerana diabetic dan merana hidup kerana kegagalan ginjal dan bergantung pada dialysis. Nie sumer sebab mereka find ouf about their condition at later stage...

Diabetic boleh dikawal dengan menjaga diet seimbang, exercise dan mendapatkan nasihat doktor tentang pengambilan supplemen.. kerana bak kata Dr.Oz, “ We can’t rely on pills forever”

Saya mempunyai real life testimonial ibu saya sendiri..

“As for my mom she has been suffering of diabetic for almost 15 years now and only after 1.5 month selepas mengambil Shaklee Fibre alhamdulilah kandungan gula hampir paras normal 6.3 dimana for the past 15 years bacaan antara 12-10 sahaja... Doktor akhirnya tidak lagi memberi perskripsi metorfin yang boleh menyebabkan kegagalan ginjal. Doctor kat klinik siap nak buat experiment to my mum on her daily diet to understand what happen to her… And they kurangkan dos pills for her and My Mom kate takde ape pun I makan SHAKLEE…” Apa terjadi lepas tu pun I tak tanye nanti I tanye my mum k!! Hehe suka la tuh…

Info mengenai Fiber di sini... Mencegah lebih baik dari mengubati... Sharing is caring *-^

Fibre Plan-RM136
Performance Drink-RM66
SET B-RM80
Zinc Add On-RM10

Sumber dari blog Mommy Razim & MamaFaiz

2 comments:

Hanis Azla said...

maka saya pun asa diabetis.. bagus juga klu boleh cuba fibre ni..

Fai Ayie said...

jika berminat hanis boleh hubungi fai, 019-7428120 untuk konsultansi percuma *-^

“Apa saja yang Allah anugerahkan kepada manusia berupa rahmat, maka tiada sesuatupun yang dapat menahannya; dan apa jua yang ditahan oleh Allah maka tidak ada sesuatupun yang dapat melepaskannya sesudah itu. Dan (ingatlah) Dialah sahaja yang Maha Berkuasa, lagi Maha Bijaksana.” (Surah Fathir:2)

Copyright to FAI NARDIR
Designed by UMIESUEstudio 2015