Pengedar Sah Shaklee di Pasir Gudang, Johor. Mula terjebak dengan Shaklee sejak tahun 2011. Terdapat pelbagai supplement yang ditawarkan, antaranya seperti Set Berpantang Shaklee, Set Mengandung Shaklee, Set Kecantikan Shaklee, Set Awet Muda Shaklee, Set Kesihatan Optimum Shaklee, Set Sendi Shaklee, Set Jantung Sihat Shaklee dan berbagai-bagai lagi mengikut keperluan anda..

Apa jua yang ditawarkan dalam blog ini adalah bersifat peribadi dan tidak terlibat dengan mana-mana pihak syarikat. Harap Maklum.

Thursday, July 26, 2012

Rahsia Kecantikan Kulit Wajah dengan Vitamin E.....

-->
Anda semua mesti dah tahu kan Vitamin E ni tersangatlah banyak manfaatnya untuk kesihatan kulit dan penjagaan kulit... Malah, kebanyakkan produk2 kecantikan sekarang ni byk mengandungi vitamin E... Hehehe... VitaminE ni bukan terhad untk kulit jer tau, byk lagi manfaat lain. Tapi... Hari ni Fai nak share kebaikan vitamin E untuk penjagaan kulit.... 

1. Antioksidan


Pertama sekali, kerana aktiviti antioksidan, vitamin e adalah penting dalam melindungi sel kulit dari cahaya ultra violet, pencemaran, dan unsur-unsur lain yang menghasilkan sel merosakkan radikal bebas. Adalah dipercayai bahawa vitamin e adalah yang paling berkesan dalam bentuk semulajadi dan bukannya bentuk asetat... asetat ni merupakan antioksidan yang kurang berkesan. Jom kte tgk krim2 yg kte pakai tu ade tak kandungan asetat ni??

2.  Anti-Penuaan

Vitamin E ditambah ke losyen, krim, dan lain-lain produk penjagaan kulit, dan seperti yang dimakan dalam bentuk kapsul, memainkan peranan dalam anti-penuaan kulit. Ia membantu kulit kelihatan lebih muda dengan mengurangkan penampilan garis-garis halus dan kedutan. Selain itu, radikal bebas dipercayai memainkan peranan penting dalam penuaan kulit dan oleh itu aktiviti antioksidan cukup berharga untuk masalah kulit ini.





4. Membantu memudarkan parut
Vitamin E juga membantu dalam memudarkan kesan parut jerawat dan jeragat... Malah bukan setakat tu jer... Juga boleh membantu memudarkan parut chicken pox. Hihi... Ni pengalaman hubby Fai sndri... Alhamdulillah parut chicken pox di mukanya dah pudar... 





 

6. Membantu dalam pencegahan kanser kulit

Salah satu manfaat yang paling penting Vitamin E adalah pencegahan kanser kulit. Ini berlaku kerana kualiti perlindungan matahari dan tentu saja sifat antioksidan yang kuat, yang membantu mengurangkan atau mencegah kerosakan sel kulit.






Kegunaan lain Vitamin E

Terdapat pelbagai kegunaan lain vitamin e untuk penjagaan kulit:

  • membantu mengurangkan kemunculan kesan regangan.
  • membantu mencegah kemunculan tompok penuaan.
  • membantu mengekalkan keseimbangan minyak kulit semasa proses pembersihan (sesuai untuk  yang menghadapi masalah kulit berminyak).

Sumber makanan Vitamin E: minyak sayuran, sayuran berdaun hijau gelap, kacang, biji-bijian , dan semua bijirin. Beras perang, makanan daripada jagung, telur, rumpai laut, hati yang dikeringkan, susu, oat, daging organ , kacang soya, ubi kentang, selada air, dan gandum...

 Pilihan Fai, semestinya Vitamin E Shaklee... Hihi... Apa bezanya vitamin E shaklee dengan yang ada di pasaran/farmasi? Shaklee mempunyai vitamin E yang mengandungi keperluan lengkap oleh tubuh iaitu 400iu dan beserta selenium.

sumber

_____________________________________

Anda berminat nak mencuba Vitamin E Shaklee?
Kini dlm harga yg mampu dibeli oleh semua org. 
Sila emelkan kepada nnurfairuz@gmail.com | sms 0197428120 utk mengetahui tawaran hebat ini....



1 comment:

anisalya said...

ada plan jugak nak beli shaklee ni. masa pregnant dulu makan pil kalsium dia.

“Apa saja yang Allah anugerahkan kepada manusia berupa rahmat, maka tiada sesuatupun yang dapat menahannya; dan apa jua yang ditahan oleh Allah maka tidak ada sesuatupun yang dapat melepaskannya sesudah itu. Dan (ingatlah) Dialah sahaja yang Maha Berkuasa, lagi Maha Bijaksana.” (Surah Fathir:2)

Copyright to FAI NARDIR
Designed by UMIESUEstudio 2015