Pengedar Sah Shaklee di Pasir Gudang, Johor. Mula terjebak dengan Shaklee sejak tahun 2011. Terdapat pelbagai supplement yang ditawarkan, antaranya seperti Set Berpantang Shaklee, Set Mengandung Shaklee, Set Kecantikan Shaklee, Set Awet Muda Shaklee, Set Kesihatan Optimum Shaklee, Set Sendi Shaklee, Set Jantung Sihat Shaklee dan berbagai-bagai lagi mengikut keperluan anda..

Apa jua yang ditawarkan dalam blog ini adalah bersifat peribadi dan tidak terlibat dengan mana-mana pihak syarikat. Harap Maklum.

Tuesday, October 25, 2011

Segarkan sayur dengan basic H ^-^


Bagi ibu-ibu menyusu, sayur sawi diketahui antara sayur yang dapat mem'boost'kan pengeluaran susu. Mengandungi vitamin K, A , C, E dan juga asam folat, mineral seperti kalsium, juga zat besi dan protein (sekadar menyatakan secara ringkas). All in all, memang best lah sayur sawi ni. Sedap pun sedap kan?

Semalam, saya teringin nak masak sayur sawi. So, bila keluarkan dari fridge, rupa dia macam ni...
 
 
 
-

-

-

-


Jeng... jeng... jeng

 
Wahhh... Segarnya! Macam tak percaya pulak saya. (nampaknya lepas ni Fai kena cuba sendiri,hihi) Cuma yang memang dah kuning sangat tu saya taknak la.. Tapi kalau kawan-kawan nak tahu, even yang dah hilang klorofil tu pun, teksturnya sangat rangup! Macam baru dipetik! Hehe ;)
 
*** note  : Basic H selamat kerana ia diperbuat daripada sisa-sisa bahan yang digunakan untuk membuat vitamins.

 
Tu baru satu kegunaan basic H... Sebenarnya Basic H ni ada macam-macam kegunaan. Contohnya, kalau anda mempunyai anak yang menghidap eczema, boleh masukkan beberapa titis Basic H dalam air mandian anak tu, di samping kawan-kawan sendiri mengamalkan makan alfalfa (bagi yang masih BF). Antara lain lagi : -
  1. Sebagai larutan untuk jerlum kepala/badan anak/bapak yang demam.
  2. Untuk memandikan anak2 bagi mengelakkan serangan nyamuk.
  3. Mencuci kudis dan melecur pada kulit.
  4. Ubat untuk ulser dalam mulut.
  5. Merendam segala jenis botol susu baby, pam susu dan sebagainya.
  6. Mencuci barang-barang di dapur.
  7. Mencuci lantai.
  8. Segala hal2 yang berkaitan dengan pencucian lah.
  9. Dan lain2.

Basic H ni non-toxic. Totally safe. Tiada pewangi. Tiada bahan kimia. Kadar Ph yang seimbang. Natural. Biodegradable. Jimat serta mudah digunakan. Sangat recommended kepada kawan-kawan yang mengamalkan green living.
Kalau kawan-kawan berminat nak dapatkan pencuci 1001 kegunaan ni, harganya pun murah! Satu botol ni boleh tahan sampai setahun sebab ianya sangat pekat, concerntrated!  
 
Sharing is caring ^-*

4 comments:

mamaNoriz said...

wouuu, cam magik lak!

akak dulu fully breastfeed so mmg selalu mkn sawi ni samapi nak muntah rasa...huhu

Ms Fai said...

hehe...tu la, mcm tak percaya kn kak? basic H tu memang ade kat rumah tpi belum pernah try lagi. hihi...

IntaNBerliaN said...

oo yeke.. sy xprnah tahu pasal sawi ni elok utk ibu mnyusu... thanks tau.. pas ni sy nak slalu mkn la.. nanti leh lg byk susu.. hihiii

Ms Fai said...

@IntanBerlian: ur welcome kak, hehe...

“Apa saja yang Allah anugerahkan kepada manusia berupa rahmat, maka tiada sesuatupun yang dapat menahannya; dan apa jua yang ditahan oleh Allah maka tidak ada sesuatupun yang dapat melepaskannya sesudah itu. Dan (ingatlah) Dialah sahaja yang Maha Berkuasa, lagi Maha Bijaksana.” (Surah Fathir:2)

Copyright to FAI NARDIR
Designed by UMIESUEstudio 2015