Pengedar Sah Shaklee di Pasir Gudang, Johor. Mula terjebak dengan Shaklee sejak tahun 2011. Terdapat pelbagai supplement yang ditawarkan, antaranya seperti Set Berpantang Shaklee, Set Mengandung Shaklee, Set Kecantikan Shaklee, Set Awet Muda Shaklee, Set Kesihatan Optimum Shaklee, Set Sendi Shaklee, Set Jantung Sihat Shaklee dan berbagai-bagai lagi mengikut keperluan anda..

Apa jua yang ditawarkan dalam blog ini adalah bersifat peribadi dan tidak terlibat dengan mana-mana pihak syarikat. Harap Maklum.

Wednesday, December 28, 2011

11 Rahsia ESP (Energizing Soy Protein) yang anda perlu tahu...

Keperluan protein yang mencukupi dikatakan kunci kesihatan yang optimum. Protein diperlukan untuk menghasilkan hormon, enzim, antibodi dan neurotransmitter. 25% daripada badan kita berasal (diperbuat) daripada Protein. Kuku, rambut, kulit, otot-otot adalah protein. Malah Dr. Bruce Miller dalam bukunya mengatakan kita adalah protein…

Tahukah anda?
Shaklee adalah syarikat pertama yang mewujudkan suplemen protein berasaskan kacang soya.
Sebenarnya, pengasingan soya pertama yang pernah dihasilkan adalah dicipta oleh Dr. Forest C. Shaklee pada tahun 1970an. Selang beberapa tahun kemudian, beberapa ujian klinikal telah membuktikan apa yang ditemui oleh Dr. Shaklee sebelumnya iaitu protein soya merupakan sebuah blok binaan utama bagi membina kesihatan jangka panjang.

 My love... Sekali cuba pasti jatuh cinta, hihi ^-*


ESP ni antara supplemen yang TERHANGAT di pasaran. Hihihi... Kenapa ya ESP ni begitu laris?? Jom kita baca 11 rahsia ESP yang anda perlu tahu...
  1. membantu membina dan perbaiki tisu-tisu badan
  2. Ia memberi tenaga yang berpanjangan dan membaikpulih sel-sel dan tisu-tisu yang rosak.
  3. menyediakan 14gram protein kacang soya dalam setiap hidangan untuk kesihatan jantung
  4. Diproses dengan air (bukan dengan bahan kimia) bagi mengekalkan sumber semula jadi isoflavones seperti genistein dan daidzein.
  5. setiap hidangan membekalkan 50% daripada Nilai Harian kalsium untuk menyokong tulang yang kuat
  6. kandungan fitoestrogen untuk kesihatan prostat,payudara dan menopause
  7. indeks glisemik yang rendah untuk membantu mengekalkan paras gula dalam darah
  8. Shaklee hanya menggunakan protein soya yang tidak diubahsuai genetiknya, iaitu Non-GMO (Non-Genetically Modified Organism), dimana ia disahkan melalui Identity Preservation Program. Program ini memastikan soya yang digunakan dipantau dengan ketat dan dikawal sejak mula ditanam, dituai hinggalah diproses.
  9. tidak mengandungi kolesterol dan laktosa.
  10. Ia mengandungi semua asid-asid amino yang diperlukan oleh tubuh anda bagi mengekal tisu-tisu yang sihat, termasuk 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh dengan sendirinya.
  11. Tidak mengandungi perisa tiruan, pemanis, pewarna dan bahan pengawet.

credit 




Hubungi Fai di 019-7428120| nnurfairuz@gmail.com untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, juga dapatkan tips dan cara pengambilan vitamin yang betul apabila anda membuat pembelian dari Fai. 


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. (I'm Shaklee Independent Distributor)

Tuesday, December 27, 2011

10 jenis makanan yg membantu anda detoks secara semulajadi...

Detox?? Detox adalah proses membersihkan usus di mana segala toksin, lemak dan lendir yang melekat di dinding usus dikeluarkan melalui pembuangan air besar.

Mengapa detox / mencuci usus penting?? 

Selepas dinding usus kita bersih, barulah badan kita dapat menyerap nutrien pada tahap optimum. Kerana itulah detox sangat penting sebeum mengambil apa-apa vitamin atau supplement supaya tahap penyerapan nutrien pada kadar paling optimum.

Jom kita tengok apa dia 10 jenis makanan yg membantu detox secara semulajadi...






1. Fruits

Fruits are extremely high in liquid-content, helping the body wash out toxins. They are also very easy to digest and are high in antioxidants, nutrients, fiber and many important vitamins like vitamin C.

2. Green Foods

When you are ready to detox your body, fill your refrigerator with blue green algae, barley, wheatgrass, kale, spinach, spirulina, alfalfa, chard, arugula or other organic leafy greens. These plants will help give a chlorophyll-boost to your digestive tract.
Chlorophyll rids the body of harmful environmental toxins from smog, heavy metals, herbicides, cleaning products and pesticides. They also aid the liver in detoxification.


3. Lemons, Oranges & Limes

These citrus-wonders aid the body in flushing out toxins, as well as jump-start the digestive tract with enzymatic processes. They also aid the liver in its cleansing processes. To increase detoxification, start each morning with a warm glass of lemon water.
Remember, vitamin C is one of the best detox vitamins around, as it transforms toxins into digestible material. Eat vitamin c foods often to help get more of these benefits.






4. Garlic

This pungent little bulb is one of the best detox foods out there. It helps stimulate the liver into producing important detoxification enzymes that will help filter out toxic residues in the digestive system. We recommend adding sliced or cooked garlic to any dish, as this will help aid any detox diet.






5. Broccoli Sprouts

Extremely high in antioxidants, broccoli sprouts can help stimulate the detoxification enzymes in the digestive tract like none-other. The sprouts are actually more effective than the fully-grown vegetable, despite the picture on the right.






6. Green Tea

Packed full of antioxidants, green tea not only washes toxins out of the system through its liquid content, but also contains a special type of antioxidant called catechins, known to increase liver function.








7. Mung Beans


The mighty mung bean has been used by Ayurvedic doctors for thousands of years. It is incredibly easy to digest, and absorbs toxic residue on the sides of the intestinal walls.


8. Raw Vegetables

Best for juicing detox regimens or eaten raw: Onions, carrots, artichoke, asparagus, broccoli, cabbage, kale, brussel sprouts, cauliflower, garlic, beet, turmeric, and oregano. The combination of these foods will help your liver purge toxins during the cleansing process. These are high in naturally occurring sulphur and glutathione. Sulphur helps the liver detoxify harmful chemicals.





9. Seeds & Nuts

Incorporate more of the easily digestible seeds and nuts into your diet. This include flaxseed, pumpkin seeds, almonds, walnuts, hemp seeds, sesame seeds, chia seeds, Siberian cedar nuts and sunflower seeds. While detoxing, avoid nut butters.


10. Omega-3 Oils

Use hemp, avocado, olive oils or flax seed oil while detoxing. This will help lubricate the intestinal walls, allowing the toxins to be absorbed by the oil, and eliminated by the body.



info here

Friday, December 23, 2011

Hanya Allah sahaja yang mengetahui rahsia didalamnya...

Semalam Fai luahkan perasaan pada my dear sis... Beliau berpesan "Mulakan hari dgn doa..dengan memikirkan yg positif2.. dengan senyuman... Walaupun dalam hati berdebar2 atau sedang bersedih... Ujian, musibah, masalah hidup adalah lumrah kehidupan... semua pasti akan diuji dan Allah menguji bukan kerana Allah benci.. Tetapi kerana Allah kasih pada hambaNya. Kenapa? kerana Allah tidak akan sekali-kali menguji diluar kemampuan hambaNya. Hanya Allah yg tahu sejauh mana kekuatan kita semua..." Kata2 semangat inilah yang membuat Fai bangkit semula... 

Fai hanya nak berkongsi dgn anda entri yang beliau tulis khas untk Fai... Semoga ianya juga boleh menenangkan hati anda yang sedang bersedih...

"Alihkan pandangan matamu ke arah LAUT, airnya cantik membiru dan penuh dengan ketenangan. Tetapi hanya Allah sahaja yang mengetahui rahsia di dalamnya. Begitu juga dengan kehidupan manusia, riang dan ketawa tetapi hanya Allah yang mengetahui rahsia kehidupannya. Jika rasa kecewa, alihkan pandanganmu ke arah SUNGAI, airnya tetap mengalir biarpun berjuta batu yang menghalangnya. Dan jika rasa sedih,alihkan pandanganmu ke arah LANGIT, sedarlah dan sentiasa ingatlah bahawa Allah sentiasa bersamamu..."



Apa yang ditetapkan untuk kita itu yang terbaik... Hanya kita yg perlu mengukuhkan dinding kesabaran kita.. "tidak akan datang kelapangan melainkan selepas kesabaran dan tiada kesenangan melainkan selepas kesusahan"...Semoga kita menjadi hambaNya yang sentiasa redha atas ujian dan apa jua ketentuan Allah swt. Aturan Allah itu yg terbaik. Yakin dan tenanglah wahai hati.. InsyaAllah....
 

Wednesday, December 14, 2011

Tercari-cari vitamin yg bersesuaian dgn masalah anda?? Mungkin yg anda cari ada di sini...

Shaklee telah menerajui industri makanan tambahan sejak penemuan MULTIVITAMIN PERTAMA pada tahun 1915 oleh Dr Shaklee... Sejak bersama Shaklee pada April 2011, Fai amat2 berpuas hati dgn apa yg Fai pilih sekarang. Bagi fai, memilih makanan tambahan dari jenama Shaklee merupakan langkah yg bijak...


Anda tercari2 makanan tambahan yg bersesuaian dgn masalah kesihatan anda?? Cuba lihat senarai vitamin semulajadi Shaklee di bwh ini. Mungkin yang anda cari ada disini...

 



Dengan memilih Shaklee, 3 perkara yang anda perlu yakini... Ia sentiasa selamat, berkesan dan semulajadi (mesra alam)...

 
Jika ada yg berminat utk mencuba vitamin/produk Shaklee, hubungi Fai di 0197428120 | nnurfairuz@gmail.com | FB Fai CeritaCinta... Anda boleh dapatkan setiap vitamin/produk pada harga diskaun yg cukup2 istimewa. 

 


Setiap pembelian di Cerita Tentang Cinta | Anda layak menerima hadiah istimewa percuma, jadual mkn dan tips ekslusif yg berkaitan, konsultasi percuma berterusan (after sales service) dan anda juga layak dijemput ke group ekslusif tertutup diFB.

Monday, December 12, 2011

Hanya tinggal kenangan... Al-Fatihah buat allahyarham Hussin Bin Omar...

Salam buat semua... 

Maaf sebab lama menyepi dari berblogging... Hari ni baru ade kekuatan untk berblogging mcm biasa walaupun masih bersedih... Hari ni genap 11 hari pemergian ayah mertua Fai, Hussin bin Omar. Beliau telah kembali ke rahmatullah pada 2 Disember 2011 jam 12.40pm bersamaan 6 Muharram 1433H... Hanya doa yg dpt  dipohon pada Ilahi agar ruh arwah abah diredhai oleh Allah. Semoga Allah melapangkan kuburnya selapang-lapangnya. Semoga kubur abah menjadi seperti taman syurga yang dijanjikan kepada ruh orang beriman... Amin.... Al-Fatihah...

Arwah seorang yg dekat dgn isteri dan anak2. Pemergian arwah sgt terasa sbb beliau sentiasa meninggalkan pesan kpd mama dan kami anak2nya... Yg paling best, arwah langsung tak membezakan antara anak dgn menantu. Semua dilayan sama rata. Arwah seorang yg simple, tidak cerewet. Walaupun sakit, tapi arwah tak pernah membebankan isteri dan anak2nya. Arwah seorang yg merendah diri, suka berkawan dan suka menolong org tak kira sesiapa pun. Mulianya hati arwah sbb arwah tidak pernah berdendam pd org yg pernah berbuat jahat kepadanya... Malah, arwah membalas perbuatan jahat mereka dgn kebaikan... Insyaallah inilah yg akan kami pegang sampai bila2... 


Sebelum meninggalkan kami buat selama-lamanya, arwah sempat berpesan kpd kami semua. Setiap seorag ditinggalkan pesanan yg berbeza. Tapi semua yg dipesan arwah berlaku secara tak sengaja dan kami pun tak sangka itulah pesanannya yg terakhir... Pesanan arwah buat diriku, "Kalo duduk diam jer kita takkan tau ape2. Kita kena korek, kalo tak korek org tak kan bgtau kita..." Abah, insyaallah Fai akan pegang pesanan ni sampai bila2... 


Buat en.hubby, Redhalah atas pemergian ini kerana sudah tertulis arwah akan pergi meninggalkan kita semua pada tarikh, masa dan saat itu. Sesungguhnya Allah amat menyanyai arwah kerana tidak lagi membenarkan arwah menanggung sakit... Berdoalah... dan Yakinlah bahawa Allah menempatkan ruh arwah abah di kalangan org2 yg solih...


Coretan ini hanya sekadar peringatan untuk diri sendiri dan takde niat disebaliknya. Fai memohon rakan2 mendoakan kami sekeluarga kuat dan tabah menghadapi dugaan ini. Sekali lagi Fai memohon semoga Allah melapangkan kubur Allahyarham Hussin bin Omar selapang-lapangnya. Semoga kubur abah menjadi seperti taman syurga yang dijanjikan kepada ruh orang beriman... Amin.... Al-Fatihah...
“Apa saja yang Allah anugerahkan kepada manusia berupa rahmat, maka tiada sesuatupun yang dapat menahannya; dan apa jua yang ditahan oleh Allah maka tidak ada sesuatupun yang dapat melepaskannya sesudah itu. Dan (ingatlah) Dialah sahaja yang Maha Berkuasa, lagi Maha Bijaksana.” (Surah Fathir:2)

Copyright to FAI NARDIR
Designed by UMIESUEstudio 2015