Pengedar Sah Shaklee di Pasir Gudang, Johor. Mula terjebak dengan Shaklee sejak tahun 2011. Terdapat pelbagai supplement yang ditawarkan, antaranya seperti Set Berpantang Shaklee, Set Mengandung Shaklee, Set Kecantikan Shaklee, Set Awet Muda Shaklee, Set Kesihatan Optimum Shaklee, Set Sendi Shaklee, Set Jantung Sihat Shaklee dan berbagai-bagai lagi mengikut keperluan anda..

Apa jua yang ditawarkan dalam blog ini adalah bersifat peribadi dan tidak terlibat dengan mana-mana pihak syarikat. Harap Maklum.

Wednesday, December 28, 2011

11 Rahsia ESP (Energizing Soy Protein) yang anda perlu tahu...

Keperluan protein yang mencukupi dikatakan kunci kesihatan yang optimum. Protein diperlukan untuk menghasilkan hormon, enzim, antibodi dan neurotransmitter. 25% daripada badan kita berasal (diperbuat) daripada Protein. Kuku, rambut, kulit, otot-otot adalah protein. Malah Dr. Bruce Miller dalam bukunya mengatakan kita adalah protein…

Tahukah anda?
Shaklee adalah syarikat pertama yang mewujudkan suplemen protein berasaskan kacang soya.
Sebenarnya, pengasingan soya pertama yang pernah dihasilkan adalah dicipta oleh Dr. Forest C. Shaklee pada tahun 1970an. Selang beberapa tahun kemudian, beberapa ujian klinikal telah membuktikan apa yang ditemui oleh Dr. Shaklee sebelumnya iaitu protein soya merupakan sebuah blok binaan utama bagi membina kesihatan jangka panjang.

 My love... Sekali cuba pasti jatuh cinta, hihi ^-*


ESP ni antara supplemen yang TERHANGAT di pasaran. Hihihi... Kenapa ya ESP ni begitu laris?? Jom kita baca 11 rahsia ESP yang anda perlu tahu...
 1. membantu membina dan perbaiki tisu-tisu badan
 2. Ia memberi tenaga yang berpanjangan dan membaikpulih sel-sel dan tisu-tisu yang rosak.
 3. menyediakan 14gram protein kacang soya dalam setiap hidangan untuk kesihatan jantung
 4. Diproses dengan air (bukan dengan bahan kimia) bagi mengekalkan sumber semula jadi isoflavones seperti genistein dan daidzein.
 5. setiap hidangan membekalkan 50% daripada Nilai Harian kalsium untuk menyokong tulang yang kuat
 6. kandungan fitoestrogen untuk kesihatan prostat,payudara dan menopause
 7. indeks glisemik yang rendah untuk membantu mengekalkan paras gula dalam darah
 8. Shaklee hanya menggunakan protein soya yang tidak diubahsuai genetiknya, iaitu Non-GMO (Non-Genetically Modified Organism), dimana ia disahkan melalui Identity Preservation Program. Program ini memastikan soya yang digunakan dipantau dengan ketat dan dikawal sejak mula ditanam, dituai hinggalah diproses.
 9. tidak mengandungi kolesterol dan laktosa.
 10. Ia mengandungi semua asid-asid amino yang diperlukan oleh tubuh anda bagi mengekal tisu-tisu yang sihat, termasuk 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh dengan sendirinya.
 11. Tidak mengandungi perisa tiruan, pemanis, pewarna dan bahan pengawet.

credit 
Hubungi Fai di 019-7428120| nnurfairuz@gmail.com untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, juga dapatkan tips dan cara pengambilan vitamin yang betul apabila anda membuat pembelian dari Fai. 


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. (I'm Shaklee Independent Distributor)

2 comments:

MamaEma said...

bab ubat kesihatan pakai serbuk atau cara minum..memang konpem tak terminum..huhuhu...tapi bagusnya dia punya kelebihan

Ms Fai said...

hihi,mmg pn ade org yg mcm tu kak. tpi ni bukan jamu,tak pahit.rasenye pn sedap. hihi... ;)

“Apa saja yang Allah anugerahkan kepada manusia berupa rahmat, maka tiada sesuatupun yang dapat menahannya; dan apa jua yang ditahan oleh Allah maka tidak ada sesuatupun yang dapat melepaskannya sesudah itu. Dan (ingatlah) Dialah sahaja yang Maha Berkuasa, lagi Maha Bijaksana.” (Surah Fathir:2)

Copyright to FAI NARDIR
Designed by UMIESUEstudio 2015