Pengedar Sah Shaklee di Pasir Gudang, Johor. Mula terjebak dengan Shaklee sejak tahun 2011. Terdapat pelbagai supplement yang ditawarkan, antaranya seperti Set Berpantang Shaklee, Set Mengandung Shaklee, Set Kecantikan Shaklee, Set Awet Muda Shaklee, Set Kesihatan Optimum Shaklee, Set Sendi Shaklee, Set Jantung Sihat Shaklee dan berbagai-bagai lagi mengikut keperluan anda..

Apa jua yang ditawarkan dalam blog ini adalah bersifat peribadi dan tidak terlibat dengan mana-mana pihak syarikat. Harap Maklum.

Tuesday, February 28, 2012

Nak kurus?? Jom tingkatkan metabolisma. 8 tips untuk anda.

Fai nak share sedikit fakta:
KUALA LUMPUR: There is too much fat in the Malaysian waist. But that's not the frightening part. In fact, the number of fat people here exceeds that in many developed countries, including Germany and France.The fatter you are, the higher the risk of a premature death. That is why, doctors warn, Malaysians must change their lifestyle
~News Straits Times 29/09/2006


Jom amalkan tips2 untuk meningkatkan metabolisma badan dan seterusnya kurus secara sihat...

Makan Dengan Teratur, Apabila kita makan, secara automatiknya meningkatkan kadar metabolisme badan untuk proses penghadaman makanan. Sbb tu saya selalu ingatkan..makan sedikit tapi KERAP. Jangan sekali2 skip makan utk berdiet. Sunnah nabi kunyah 40x makanan tu... Hehe...

Makan Lebih, untuk jaga badan juga perlu makan lebih tapi jaga lah benda apa yang dimakan itu juga. Jangan bertindak membuang kalori dengan tidak makan kerana apabila anda tidak makan akan memperlahankan metabolisme. Moral of the story: JANGAN SKIP MAKAN

Pengambilan Protein, Rantaian protein amat sukar untuk dipecahkan oleh itu lebih banyak penghadaman dilakukan secara tak langsung meningkatkan kadar metabolisme badan.

Makan Ikan & Makanan Kurang Lemak, Ini akan mengalakkan penghantaran maklumat “saya kenyang” kepada otak dan membantu isyarat di hantar kepada otak untukmetabolisme membakar kalori dengan lebih banyak.

Makan makanan Pedas, Makanan pedas mampu meningkatkan jumlah kalori yang di bakar ketika proses penghadaman.

Minum air Sejuk, kerana ini akan meningkatkan kadarmetabolisme kerana badan pemanaskan air pada suhu tubuh. (mandi air sejuk seawal pukul 4-5 pagi pula membantu memecahkan lemak..)

Berjalan lebih pantas. Ini akan meransang kamu lebih berpeluh.


Lebih banyak otot yang di miliki, lebih banyak kalori yang akan di bakar sepanjang hari. Cubalah senaman 2 kali seminggu. jadi JOM BINA OTOT. Diet bersama Shaklee akan membantu anda build muscle and burn fat only =)Hubungi Fai di 019-7428120| nnurfairuz@gmail.com untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling sesuai dengan anda. Anda juga akan diberikan tips dan cara pengambilan vitamin yang betul apabila membeli dengan Fai (",) 


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. (I'm Shaklee Independent Distributor)

No comments:

“Apa saja yang Allah anugerahkan kepada manusia berupa rahmat, maka tiada sesuatupun yang dapat menahannya; dan apa jua yang ditahan oleh Allah maka tidak ada sesuatupun yang dapat melepaskannya sesudah itu. Dan (ingatlah) Dialah sahaja yang Maha Berkuasa, lagi Maha Bijaksana.” (Surah Fathir:2)

Copyright to FAI NARDIR
Designed by UMIESUEstudio 2015