Pengedar Sah Shaklee di Pasir Gudang, Johor. Mula terjebak dengan Shaklee sejak tahun 2011. Terdapat pelbagai supplement yang ditawarkan, antaranya seperti Set Berpantang Shaklee, Set Mengandung Shaklee, Set Kecantikan Shaklee, Set Awet Muda Shaklee, Set Kesihatan Optimum Shaklee, Set Sendi Shaklee, Set Jantung Sihat Shaklee dan berbagai-bagai lagi mengikut keperluan anda..

Apa jua yang ditawarkan dalam blog ini adalah bersifat peribadi dan tidak terlibat dengan mana-mana pihak syarikat. Harap Maklum.

Tuesday, April 10, 2012

Apa kata ibu2 yg dah try Mealshake?

Siapa yang perlukan Mealshake? Ianya sesuai untuk semua kanak2 terutamanya yang kurang selera mkn… untuk kanak2 yg memilih makanan… tak nak mkn sayur, tak nak mkn buah… sembelit atau pun kanak2 obes. Tapiiiii, mealshake ni bukan untuk kanak2 jer tau... Ibu2 mengandung, menyusu, pesakit2 dlm proses pemullihan selepas operation, mereka2 yg inginkan kulit cantik, gebuuu, halusss (another choice bagi sesiapa yg kekurangan budget untuk beli ESP)… ingin kekal sihat… semuaaa golongan  ni boleh amik Mealshake… especially yang tak gemarkan supplemen dalam bentuk tablet kerana Mealshake ni datang dlm bentuk serbuk, dibancuh jd minuman yg lazattt. Mealshake ni juga bagus utk mereka yang ingin menambah/memantau berat badan...



Apa kata ibu2 yg dah try Mealshake?

Kisah Puan Cda dari Brunei (customer MamaFaiz)… bagaimana beliau berpuas hati dan jatuh cinta dgn supplemen Mealshake ini. Jom kita baca kisah beliau… kisahnya menjaga anaknya yg jatuh sakit… demam berpanjangan dannn sehingga menyebabkan anaknya tak selera makan, kurusss, tak bertenaga… Jom bacaaa…..

Biar cda mulakan cerita ni dengan rasa syukur kehadradNya kerana anak pertama c-da "Anas" anak berusia 2 tahun yang memperoleh manfaat dari penganbilan Mealshake ni sehingga hari ini....
Al-kisah.....
13-04-2011 - anas mula menunjukkan symptom nak demam....hari ke-2 - pagi bawa ke klinik....doc cakap demam biasa saja....badanmya mula panas n kurang menyusu..selalunye 1 hari mesti dalam 5 botol..tapi harini cume 2 botol...... cda beri dia panadol saja.hari ke 3- panas lagi..... makan pun takmau.... itu semua takmau.... meragam saja.... hari ke-4- panasnya on off..... aftter diberi panadol,,kurang,,,4 jam panas balik...sampailah malam panasnye tiba2 mencecah 40 kami terus ke hospital Suri Seri Begawa, Kuala Belait n anas dimasukkan ke wad setelah dapat tahu yang anas kena kencing kotor (U.T.I).... aduhai... bertapa risaunye tengok anas meraung menahan panas yang beretusan sehingga hari yang ke-10..... anas diberi antibiotik, dimasukkan air dan diberi panadol... mujurlah waktu tu cda dah seminggu mengambil suppliment Shaklee....... letih tuhan saja yang tahu....mujur suami dah boleh berjalan dengan bantuan tongkat...seminggu di hospital baru anas dapat discharge...
doktor beri ia antibiotik untuk anas makan selama 1 bulan..ngam 2 minggu cda tengok anas semakin kurus n tidak selera makan n minum.(kurus sampai neneknye di kampung terkejut bila melihat gambar anas yang cda MMs padanya)… kulit anas menjadi kasar... dan anas jadi sensitif... mudah menangis… tak bertenaga...
dan dalam tempoh yang sama cda berhenti memberinye antibiotik dan menukarkannye dengan Meal shake. 2 hari selepas tu cda nampak perubahannye.... anas dah mula ke dapur menunjuk apa saja makanan didapur. selera makannya bertambah!!! syukur......... dan dari tu juga anas semakin aktif..... tidak mudah meragam... dan sekarang selepas 1 bulan.... badannya dah mula berisi... kulitnya semakin halus dan sekata..... psst! macam ilkan pencuci muka pulak. :p mudah menerima arahan.... senang tidur.... dipendekkan cerita perubahannya cukup ketara....... dipendekkan cerita lagiii...... Meal Shake Shaklee Best!!!!
Thanks kak cery coz introduce shaklee umumnye dan Meal Shake khasnye......



--------------------------------------------------------------------------------------------


Kisah Husni (customer Kak Ira) tentang anaknya yang mengalami sembelit…


Salam kak ira,
Ingat tak  cerita sy pasal Akif yang sembelit?
Lepas diintroduce mealshake, sy sgt2 nk try tuk Akif. since dalam tu ade fiber, jd boleh tlg melawaskan perut budak kecik ni. jd sy pon try,alhamdulillah,smggu lepas cuba,dh nmpak beza dia. tiap2 hr buang air besar n bowel movement pon smooth je, perut dh x buncit (hehe,kalo buncit pon sbb minum air byk). N 7oz tu mcm xckup je,sbb die suka dgn rasa vanilla meal shake tu. Sy pulak,dulu nk minum susu punye lah susah.bila tmbah meal shake,segelas tu senafas je boleh minum (hehe..exegerate).sedaap! thanks,nnti nk beli,buat bekal puasa


Ni kisah Kak Ira sendiri:

saya juga pernah mengalami saat getir macam Husni bila ank kesayangan asyik sembelit je. Jumpa doktor tak yah cakap la bape banyak. Sampai saya naik rimas dan sgttt kesian kat Aiman. Tiap weken mesti sembelit. Sampai dia nangis2. Saya pon turut nangis tengok dia. Saya cuba mealshake. Alhamdulillah... sekarang Aiman tak de masalah langsung dengan sembelit... Saya sangat bersyukur.. Anak adalah permata hati saya.. Saya tak kisah berabis banyak mana pon untuk anak.


-----------------------------------------------------------------


Kisah Puan Lia, tentang anaknya Irfan yg mengalami asma dan sering demam…


Mula-mula tu Irfan nampak ada selera makan balik. Sebab before this dia memang skinny and saya masak ape pun dia taknak makan. After few days trying, nampak dia active, tak cepat letih dan tidur malam pun taklar sharp kol 8mlm dah.  If not tak sempat nak main2 dengan Irfan dah dia nak tidur.  Then, after that, Irfan demam 2 hari, tapi saya tanya Cery sebab ape dia demam after consume Mealshake, Cery kata, body dia tengah create antibodi tu pasal dia demam tapi teruskan bg Mealshake.  2 hari demam plus dengan batuk asthma Irfan, cukup merisaukan saya. Saya teruskan bagi Mealshake, masuk hari ke-3 Irfan dah tak demam and batuk2 asthma dia terus hilang.  Irfan kembali aktif (actually aktif lagi dr biasa..hehe..) dan makan pun nak sahaja.  If not, kalau dulu kena asthma attack, dah baik pun taknak makan, minum susu je. Risau Ummi tau..! Sekarang ni, Irfan makan pun dah start with those contain cow's milk.  Alhamdulillah.  Mealshake ni senang je nak bagi Irfan sbb boleh bancuh dalam susu dia.  Sehari sekali, satu sudu teh campurkan dalam susu dia…


-------------------------------------------------------------------------


Kisah Kak Ayu, customer Puan Lia… tentang anak sedaranya yang baru seminggu mencubamealshake…


"Alhamdulillah, lepas 3 hari try Shaklee Mealshake, Alif dah mula menampakkan perubahan..dia dah mula mintak makan..dan makan pun takde ler tunjuk 4 jari dia tu dah..makan abes sampai dia betul2 kenyang..and takde dah makan benda2 merapu tu..dan dia mula nampak aktif, ceria dan sihat.. sekarang ni bila waktu makan, dia dulu duduk di meja makan..kalo dulu panggil makan dah duduk kat meja makan pun tengok makanan je..masaklar sedap macamane pun dia cam takde selera nak makan..sekarang ni makan nak, siap kadang2 tu mintak makan walaupun baru few hours lepas makan..AlhamduLILLAH..."








Pssttt, kebetulan bulan ni ada SPECIAL PRICE untuk Mealshake, why not belikan untuk anak2 anda?? Ramaiii yang terusss beli 2 canister Mealshake...sbb harganya memang super besttt!!! Call / SMS Fai di 019-7428120 untuk special price ni ya ^_^


Sharing is caring…








Hubungi Fai di 019-7428120| nnurfairuz@gmail.com untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling sesuai dengan anda. Anda juga akan diberikan tips dan cara pengambilan vitamin yang betul apabila membeli dengan Fai (",)






* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. (I'm Shaklee Independent Distributor)

1 comment:

IntaNBerliaN said...

wah... dpt review yg bagus dr customer2 ni... :-)

“Apa saja yang Allah anugerahkan kepada manusia berupa rahmat, maka tiada sesuatupun yang dapat menahannya; dan apa jua yang ditahan oleh Allah maka tidak ada sesuatupun yang dapat melepaskannya sesudah itu. Dan (ingatlah) Dialah sahaja yang Maha Berkuasa, lagi Maha Bijaksana.” (Surah Fathir:2)

Copyright to FAI NARDIR
Designed by UMIESUEstudio 2015