Pengedar Sah Shaklee di Pasir Gudang, Johor. Mula terjebak dengan Shaklee sejak tahun 2011. Terdapat pelbagai supplement yang ditawarkan, antaranya seperti Set Berpantang Shaklee, Set Mengandung Shaklee, Set Kecantikan Shaklee, Set Awet Muda Shaklee, Set Kesihatan Optimum Shaklee, Set Sendi Shaklee, Set Jantung Sihat Shaklee dan berbagai-bagai lagi mengikut keperluan anda..

Apa jua yang ditawarkan dalam blog ini adalah bersifat peribadi dan tidak terlibat dengan mana-mana pihak syarikat. Harap Maklum.

Thursday, July 12, 2012

Tips mengelakkan jerawat tumbuh di muka...

Setuju tak kalau Fai cakap jerawat ni MUSUH KETAT kaum WANITA?? Betul kan?? Hehehe.. Honestly Fai sangat benci dengan jerawat. Memang sangat tension dan stress bila tengok ade jerawat kat muka... Jom bapplykan tips-tips yg boleh kita dilakukan untuk mengelakkan jerawat tumbuh di muka...

1. Amalkan MENCUCI MUKA 2 kali sehari dengan pencuci muka dan pada masa-masa yang lain, cukup sekadar membilas muka dengan air bersih.
2. Elakkan muka anda dari ditutupi rambut kerana minyak pada rambut boleh mengakibatkan berlakunya jerawat.
3. Elakkan dari menggunakan barangan kosmetik dan pelembap berasaskan minyak.
4. Jangan sentuh, picit atau pecahkan jerawat kerana ia boleh menyebabkan parut di atas kulit.
5. Berhenti dari menggunakan pencuci muka atau ubat jerawat yang anda beli sekiranya keadaan jerawat anda menjadi semakin teruk.
6. Jika jerawat anda tumbuh di belakang badan atau dada, anda digalakkan memakai pakaian kapas kerana ia menyerap peluh dan menyejukkan kulit.
7. Jika masalah jerawat anda kronik, dapatkan rawatan pakar di klinik atau hospital berhampiran.



*gambar sekadar hiasan.saje letak sbb Fai suka dgn Irma ni :)
 
Ramai juga kawan2 blogger yg mengadu dan bagitahu dah cuba macam2 produk untuk masalah jerawat tapi semuanya tak berkesan...Jom cuba suplemen Shaklee pula. Hihi... 

Jom tengok vitamin apa yg boleh membantu anda dalam masalah ni...


B Complex >>> penting sebagai ANTI STRESS. sebab stress adalah PUNCA UTAMA masalah  JERAWAT..!

Vitamin C >>> C for COLLAGEN... Penting dalam pembentukan kolagen dan tisu penghubung yang lain untuk menjadikan kulit kita ANJAL dan KUAT. Vitamin C juga melindungi kulit kita daripada radikal bebas yg boleh menyebabkan kedutan pada wajah. Tak nak lah nanti muka dah cun takda jerawat, tapiii kulit muka pula kendur. kan kan??

Vitamin E >>> PREVENT THICK SCAR FORMATION. experience Fai, vitamin E ni memang sangat2 membantu dalam MENGHILANGKAN PARUT JERAWAT/JERAGAT... m Vitamin E juga membantu mengatasi masalah kulit kusam. Kulit kusam ni terjadi akibat selalu berjemur di tengah panas. Vitamin E memberikan perlindungan kepada kulit dari pengaruh buruk sinar ultraviolet, sehingga kelembapannya terjaga. Sangat membantu dalam mengatasi kulit kusam dgn menjadikan kulit muka bertambah berseri2. 



Wajibbb add on our BEST SELLER....... ESP >>> Soy Isolate Protein... wajib?? Kenapa ya??

  • Untuk kulit CANTIK dan SEKATA kerana protein merupakan makanan asas yang diperlukan untuk kecantikan dan kesihatan tubuh badan kita secara menyeluruh... 
  • Isoflavon dlm ESP bertindak sebagai perangsang KOLAGEN. Membantu menjadikan kulit kita lebih ANJAL, melambatkan proses kedutan, serta menganjalkan payudara... 
  • Membantu memudarkan parut jerawat dan jeragat di muka. Bagaimana? Protien sangat penting dalam penghasilan sel baru. Tompokan hitam pada kulit akibat jerawat/jeragat sangat sukar dihilangkan kerana kita tidak mendapat cukup protein untuk membantu dalam penghasilan sel baru. ESP ni protein. Sel kulit kita akan berganti setiap 21hari. Bila badan kita dpt cukup protein, dlm masa 21 hari ianya akan diganti dgn sel yg baru... So,ianya membantu pudarkan parut jerawat/jeragat kat kulit muka kita tu... ^___^




Psstttt... Jangan segan2 ye nak tanya Fai.. I'm more than willing to help (>___<)




Fai Shaklee Shaklee
Independent Distributor
ID Shaklee : 852741
HP: 019-7428120
Email: nnurfairuz@gmail.com


*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

No comments:

“Apa saja yang Allah anugerahkan kepada manusia berupa rahmat, maka tiada sesuatupun yang dapat menahannya; dan apa jua yang ditahan oleh Allah maka tidak ada sesuatupun yang dapat melepaskannya sesudah itu. Dan (ingatlah) Dialah sahaja yang Maha Berkuasa, lagi Maha Bijaksana.” (Surah Fathir:2)

Copyright to FAI NARDIR
Designed by UMIESUEstudio 2015