Pengedar Sah Shaklee di Pasir Gudang, Johor. Mula terjebak dengan Shaklee sejak tahun 2011. Terdapat pelbagai supplement yang ditawarkan, antaranya seperti Set Berpantang Shaklee, Set Mengandung Shaklee, Set Kecantikan Shaklee, Set Awet Muda Shaklee, Set Kesihatan Optimum Shaklee, Set Sendi Shaklee, Set Jantung Sihat Shaklee dan berbagai-bagai lagi mengikut keperluan anda..

Apa jua yang ditawarkan dalam blog ini adalah bersifat peribadi dan tidak terlibat dengan mana-mana pihak syarikat. Harap Maklum.

Tuesday, August 14, 2012

Tingkatkan sistem imun dengan NUTRIFERON...

Apa itu Nutriferon? 

Nutriferon adalah suplemen yang berfungsi sebagai penggalak kepada sistem imun tubuh @ immune booster. Ianya merupakan supplemen yang hebat dan efektif, ia telah melepasi satu set ujian-ujian saintifik yang ketat dari segi keselamatan, ketulenan, keberkesanan dan prestasi. Nutriferon – PENEMUAN HEBAT dalam bidang IMUNOLOGI. Nutriferon adalah satu-satunya interferon semulajadi di dunia.


Dicipta oleh pakar imun, Dr. Yasuhiko Kojima
Satu-satunya suplemen yang dicipta oleh pakar imun - Dr. Yasuhiko Kojima.

 
Lebih daripada 40 Tahun Penyelidikan
Dr. Kojima berjaya mencipta NutriferonTM selepas beberapa kali menjalankan ujikaji dan penilaian terhadap beribu-ribu sebatian dan lebih daripada 200 herba lain. 

 
Nutriferon TM mengandungi satu campuran proprietari ekstrak tumbuhan semulajadi yang berasal daripada biji labu, benih plantago, kuntuman bunga Japanese Honeysuckle dan bunga safflower.  
  • Biji Labu >> Merangsang pengeluaran interferon semulajadi di dalam tubuh. Menentang radikal bebas dan faktor penyebab kanser.
  • Biji Plantago Asiatica >> Mengandungi polisakarida yang mengaktifkan sel-sel imun
  • Honeysuckle Jepun >> Menentang pencerobohan virus dan kuman
  • Bunga Safflower >> Menghasil dan memperkuat keupayaan makrofal, memusnahkan virus dan kuman.


Siapa yang perlukan Nutriferon?


Sesiapa sahaja yang selalu demam/rendah sistem imun dan sebarang penyakit yang berkaitan dengan imuniti/antibodi seperti flu, demam, kanser, asma, resdung, alergic... tetapi harus diingat yer yang produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh sebarang jenis penyakit.

 

Bagaimana ia bertindak?  

Nutriferon bekerja dalam dua cara~segera mengaktifkan sistem pertahanan imuniti dan juga menggerakkan "pasukan cari dan musnah' dalam sistem imuniti badan


credit HERE







Jika berminat hubungi Fai ye...

Fai (Nurfairuz)
Shaklee Independent Distributor
ID Shaklee : 852741 
HP: 019-7428120 
Email: nnurfairuz@gmail.com 


*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Monday, August 13, 2012

Testimoni: Selepas bermasker dengan SCP (Shaklee Collagen Powder), kulit muka terasa lebih halusss dan lembuttt...

Hari ni Fai nak share testimoni sendiri pula. Hehe... Kolagen Fai sampai Jumaat lepas. Malam tu sebelum tidur pakai masker SCP dulu. Masuk hari ni baru hari kedua Fai pakai SCP ni sebab kes terlupa. Malam tadi teringat, baru pakai balik. Sekarang Fai letak kolagen tu kat tempat yg senang nampak, so takde lah terskip lagi. Rugiii wooo kalau terskip. Haha...

Apa yg Fai rasa lepas berkolagen ni?? Memang rasa sangat besttt. Masa bermasker tu rasa tegang betul kulit muka. Pakai tak lama pun, dalam 15 minit jer. Lepas tu basuh mcm biasa dan terus tidur. Bagun pagi memang rasa sangat besstttt..! Baru pakai 2 kali dah terasa besttt... Besttt sebab kulit muka tak berminyak, rasa kulit muka  halusss dan lembuttt semacam jer... hehe.. Sangat suka ok..!! Tak sabar nak tunggu result after 8 weeks...  (>___<)






Antara bahan utama Shaklee Collagen Powder ni adalah Ekstrak Pfafia... 

 


SCP (Shaklee Collagen Powder) mengandungi EKSTRAK PFAFFIA yg digelar sebagai GINSENG BRAZIL yg bila digabungkan dgn ekstrak biji benih Camelia japonica dapat menyokong pembentukan kolagen dan asid hialuronik. Dengan kemampuannya untuk mengikat jumlah air yg besar, asid hialuronik memainkan peranan penting dlm MENGHIDRATKAN TISU BADAN dan MEMBUATKAN KULIT LEMBUT, LEMBAP dan RATA...

(sumber: Shaklee Collagen Powder Booklet)



Sebab tu lah ramaiii yg dah teruja dengan Shaklee Collagen Powder ni... Anda bila lagi?? Sempat lagi ni nak transform cantik Raya nanti... Jom la cuba..! Order sebelum/pada 15hb untuk penghantaran sebelum Raya ye ♥ ♥ ♥



Fai (Nurfairuz)
Shaklee Independent Distributor
ID Shaklee : 852741
HP: 019-7428120
Email: nnurfairuz@gmail.com



*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Thursday, August 9, 2012

Lagiii kisah yang TERUJA dengan SHAKLEE COLLAGEN POWDER... Alhamdulillah

Semakin ramai yang teruja dan gilakan SCP (Shaklee Collagen Powder) ni… Fuhhh..!! Hari ni Fai nak bakar uolss dgn TESTIMONI BEST dari salah seorang rakan Fai... Sebelum ni, katanya kulit tangan dia ala2 kulit katak puru (dia yang cakap ye bukan Fai)… Alhamdulillah dengan izin Allah setelah 7hari penggunaan SCP, KULIT KATAK nya kembali licin…

Ujian klinikal yang telah dijalankan oleh Shaklee menyatakan penggunaan selama 8 minggu secara KONSISTEN untuk mendapatkan kesan2 seperti di bawah:

♥ Meningkatkan kelembapan kulit >> 90%
♥ Mengurangkan kekasaran & kekeringan >> 75%
♥ Meningkatkan dalam penampilan keseluruhan >> 71% 
♥ Meningkatkan kelembutan & kelicinan >> 69%
♥ Meningkatkan pemakaian kekal mekap >> 60%
♥ Meningkatkan keanjalan, ketegangan & elastisiti >> 55%
♥ Meningkatkan ketebalan rambut >> 54%
♥ Meningkatkan keserian, tona & warna kulit >> 50%
♥ Mengurangkan garis-garis halus & kedut-kedutan

Faedah tambahan : Menyokong kesihatan sesendi dan menguatkan tulang. Membantu mengekalkan otot di dlm mata supaya lembut.


Jom baca kisah beliau... Di ambil dari SINI...
__________________________________________________________ 

berbalik pada kisah saya sendiri, yang tersalah guna produk...
nak dijadikan cerita, punya la taksub nak kulit licin dan lembap gitewwww, ter'over' guna 1 produk ni.....
yelaaa, bulan puasa dan duk dalam air-cond seharian pulak tu , kulit pun naik kering & menggelupas jerrr
apalagi, habis 2 belah tangan saya sapu, macam sapu losyen tuuuu..

rupa2nya, cream tu kene sapu nipis2 & sikit2 jerrr...
dapat kat saya, bantai sapu tak hengat duniaaa....bik kauuuu !!
esoknya terus naik bijik2 kecik dan sangat gatalllll..
tak tahan gatal, saya garu bagai nak gilerrrr..
hubby sy tengok pun, dah tak tau nak cakap apa...
siap pegi klinik ambik ubat, lega la sikit....dah surut bijik2 tu
tapi, kesan dari garu tu, meninggalkan parut yang tersangat hodohhhh dan merekah2.......
saya sendri pun rasa tensen gilerrr bila tengok.....


apa saya nak guna utk repair kulit saya dengan cepat???
kebetulan pulak, Shaklee baru jer launch produk baru iaitu Collagen Powder..
klinikal test menyatakan kesan terbaik adalah selepas 8 minggu....

8 minggu?? takkan aku nak tunggu sampai 8 minggu??
tapi saya yakin dan cuba jugak Collagen Powder ni, walaupun tak dapat nak cantik sangattt sebelum raya, at least tak der la seburuk cam pic kat atas tu....
dan saya jugak baru dapat tahu ada jer breastfeed mommy ambik Collagen Powder nih
tidak mendatangkan mudarat pada diri sendiri or baby..
dengan penuh keyakinannya dengan produk Shaklee yg memang dah tahu
SELAMAT, BERKESAN & SEMULAJADI, tanpa campuran bahan kimia atau pengawet tiruan,
saya ambik jugak...
Alhamdulillah..semuanya dengan izin Allah s.w.t ^___^

selepas konsisten ambik Collagen Powder Shaklee selama 7 hari, kulit sy yg hodoh tu dah licin.....
cuma kesan parut still ada laahh...
yelaaa kan, Shaklee sendiri pun dah inform awal2, utk dapatkan kesan yg terbaik, kena amalkan Collagen Powder selama 8 minggu....

tapi kalo dah 7 hari guna, resultnya sangat2 hebat, apatah lagi 8 minggu..
mesti kulit lagi cantik & gebussssssss gitewwww......


p/s : nak letak pic tangan saya tu, tak boleh la kannn...auratttt..kalo muka, bleh jer tunjukkk.....ehhehe

so, saper2 yg teruja ngn Collagen Powder nih, & nk tengok sendiri, boleh emel saya di
momslurve@yahoo.com


Shaklee Collagen Powder nih, saya ambik secara konsisten, minum selepas berbuka puasa...
campur 1 sachet dalam bancuhan milo 1 mug....( i luv Milo....)
tiap2 hari minum

selepas 7 hari ambil Collagen Powder..
Alhamdulillahhhh....dah pulih sikit ^________^
apa kebaikan yg saya dapat, saya nak share kan dengan anda semua kat luar sana yang sukakan kecantikan...memang excited habisssss wa cakap luuuuuuu....T_______T (konon gangsterrr...)
yang mana baik, patut dihebah2kan ....supaya semua orang pun dapat manfaatnyaaa...
semuanya benar belaka...
 _________________________________________________________

Amacam, terujaaa tak?? Alhamdulillah... Dgn izin Allah kulit tangannya yg teruk tu dah semakin licin... Ni baru guna tunjuk gambar kulit tangan, belum lagi kulit muka. Erm,mesti licinnn gebuuu... (mode | tak sabar tunggu Collagen Fai sampai hari ni)...

>>> Psstttt, ramai yg dah borong Shaklee Collagen Powder ni... Alhamdulillah semuanya berikan feedback2 yang beesstttt.  Fai baru nak cuba hari ni... Anda bila lagi??

Sebarang pertanyaan tentang SCP ni jangan segan2 hubungi Fai ya.. I'm more than willing to help (>___<)


Fai (Nurfairuz)
Shaklee Independent Distributor 
ID Shaklee : 852741 
HP: 019-7428120 
Email: nnurfairuz@gmail.com 



*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Monday, August 6, 2012

45,000 rakyat Malaysia dilaporkan mengidap penyakit kanser setiap tahun.. Jom berubah kepada gaya hidup yg sihat...

Salam Nuzul Quran… Alhamdulillah, hari ni dah hari ke 17 kita berpuasa. Entri ESP dalam blog CeritaCinta ni hampir kesemuanya Fai share tentang kaitan ESP dan kecantikan, kaitan ESP dgn masalah jerawat, kaitan ESP dgn kulit anjal dan gebuu… Tapi hari ni Fai nak share pula tentang KANSER dan ESP… Apa ya kaitannya? ESP ni boleh sebabkan kanser ker? Opsss,bukannnn yg tuuu okay… Tapi ESP ni sebenarnya boleh membantu untuk mencegah kanser. Jom baca lebih lanjut…

_____________________________________________

FAKTA TENTANG KANSER..!!!

Angka PESAKIT KANSER semakin meningkat di Malaysia. Penyakit kanser boleh dihidap oleh sesiapa tidak kira bangsa dan status. Mengikut laporan MAKNA, 11 JUTA dewasa dan kanak-kanak menghidap penyakit kanser dan 6 JUTA darinya MATI AKIBAT KANSER di seluruh dunia. Di Malaysia, 45,000 rakyat Malaysia dilaporkan mengidap penyakit kanser setiap tahun. Statistik ini sangat membimbangkan kerana 3 dari 4 pesakit kanser gagal diselamatkan atau sembuh.

Pada 1952, Dr Ernes T Krebs, seorang Bio Kimia dan beberapa saintis perubatan mendakwa bahawa penyakit KANSER adalah PENYAKIT KEKURANGAN NUTRISI TUBUH BADAN. Kanser boleh dicegah sekiranya seseorang itu mengamalkan gaya hidup sihat, makan makanan yang berkhasiat dan mengikut piramid makanan.
 

APAKAH KANSER
  • Kanser ialah sel yang terhasil secara tidak normal dalam badan seseorang. Satu kelompok sel kanser dipanggil tumor dan jika tidak dirawat ia boleh membesar dan merebak ke anggota badan yang lain.
  • Tumor ini akan mengelilingi sel dan mengambil khasiat daripada sel. Tumor ini mungkin adalah kanser. Sel-sel kanser ini akan berkembang dan tersebar ke organ badan yang lain melalui saluran darah dan limpa.
  • Setiap orang ada sel kanser dalam badan. Sel kanser ini tidak kelihatan dalam ujian atau pemeriksaan piawai sehinggalah mereka telah berganda ke beberapa juta.
  • Sel kanser tidak mempunyai bentuk khas, wujud dalam pelbagai saiz dan berbeza daripada sel sihat yang mempunyai bentuk seragam. Ia boleh dilihat dengan jelas di bawah mikroskop.



 
Bila dah baca pasal kanser ni, jadi takuttt pulak. Yelah, baru Fai tahu rupa2nya dalam badan kita ni memang dah ada sel kanser tu cuma sel kanser tu tak merebak jer lagi. Yang buat Fai bertambah takut sebab realitinya, setiap hari kita semua ni tak terlepas dari pengambilan makanan yang merupakan agen kepada kanser dan hampir 90% makanan kita bersifat asid dan mempunyai kandungan aditif yang tinggi seperti pewarna dan perasa tiruan, pemanis buatan, pengawet dan pelbagai lagi campuran bahan kimia yang merbahaya… Nak2 makanan yg dibakar mcm sate, ayam percik, ayam golek… Makanan2 ni semua terlalu tinggi tau kandungan RADIKAL BEBAS…

From now onwards, Fai takkan skip lagi minum ESP... Huhu, takuttt wooo… Sebab ESP ni antara salah satu suplemen Shaklee yg membantu mencegah kanser selain vitamin2 antioksidan seperti Vitamin A (carotomax), Vitamin C dan Vitamin E.. Tapi bukanlah dah minum ESP, dah makan vitamin ni Fai tak perlu lagi nak jaga pemakanan. Boleh makan sate, ayam golek tu semua... Salah ye macam tu... Kita perlu mengamalkan gaya hidup yg sihat, bukan untuk cegah kanser jer tapi untuk mengekalkan kesihatan di tahap yg optimum. Bersenam 2x seminggu, makan mengikut piramid makanan, minum air secukupnya... InsyaAllah boleh membantu dalam pencegahan kanser :D



KENAPA ESP?
Sebab ESP Shaklee ni ada ISOFLAVONES terutama GENISTEIN dan DAIDZEIN.

GENISTEIN
  • Berfungsi untuk halang pertumbuhan salur darah baru ke sel kanser. Jadi, sel kanser yg sedia ada dlm badan kita akan terbantut nak membesar sebab tak cukup nutrient yg disalurkan kepadanya.
  • Boleh mengurangkan risiko breast kanser dan prostat.
  • Mengekang pertumbuhan dan perebakan sel kanser.
  • Memusnahkan radikal bebas di dalam sel badan sebelum ia menukarkan sel DNA kepada sel kanser.
DAIDZEIN
  • Halang hormon penggalak / pertumbuhan sel kanser dari sampai ke sel kanser.
  • Bekerjasama dgn GENISTEIN untuk halang (block) enzim yang menyebabkan pertumbuhan tumor.
  • Bermanfaat kpd wanita dalam mengawal kesan “potent estrogens” yg boleh merangsang pertumbuhan sel kanser payudara.



And, that's why la ESP ni BEST SELLER kami sepanjang tahunnn... Setiap hari PASTI ada jer orang yg akan order ESP... Sebab Fai yakin ramai yang dah ada kesedaran untuk jaga kesihatan. Mencegah kan lebih baik dari merawat... (>___<)


Lain2 yang menarik tentang ESP

7 kriteria yang perlu ada untuk memilih suplemen SOY PROTEIN...

Digelar "daging daripada ladang"....... Khasiat kacang soya yg perlu anda baca..

Kulit muka bebas jerawat, semakin gebu, licin dan “flawless’ dengan ESP (soy protein) Shaklee…




Jangan segan2 ye hubungi Fai untuk sebarang pesanan dan pertanyaan...
Fai Shaklee
Shaklee Independent Distributor
ID Shaklee : 852741
HP: 019-7428120
Email: nnurfairuz@gmail.com


*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Friday, August 3, 2012

TESTIMONI SHAKLEE COLLAGEN POWDER: Ramai yang teruja... Nak raya dah tau, jangan menyesal...

Ni bukan overclaim ye... Semua ni hanyalah perkongsian dari customer dan kawan2 yang dah mencubanya... Cuba dulu, baru tau kesannya mcm mana. Hehe...


credit


credit



credit


credit



credit




Teruja tak??? Besttt kan??? Sesiapa yg nak cari kolagen dan nak cantik menjelang raya jom lah try Shaklee Collagen Powder ni... 


Terbukti dapat memperbaiki testur kulit wajah & menghilangkan kedutan selepas menggunakan selama 8 minggu* 



Feedback dari penggemar kolagen, ternyata harga Shaklee Collagen Powder ni memang mampu dimiliki... Memang berbaloi... (>___<)



Fai (Nurfairuz)
Shaklee Independent Distributor
ID Shaklee : 852741
HP: 019-7428120
Email: nnurfairuz@gmail.com






*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Thursday, August 2, 2012

Shaklee Collagen Powder... Untuk rasa lebih sihat, kulit lebih muda menawan menjelang Aidilfitri..!

Collagen Powder ni baru launching June lepas. Hari ni baru Fai sempat nak share tentang Collagen Powder ni. Soriii ye... Hehe.. Tapi ni antara produk anti-aging yg terlarisss dan mendapat sambutan kerana kesannya boleh dilihat seawal 8 minggu.  

 

Sedikit fakta tentang kelebihan kolagen powder Shaklee berbanding dgn kolagen lain, (sumber: website Shaklee )

  • Shaklee Collagen Powder merupakan suplemen kolagen hebat yang mengandungi 4,000mg proprietari RSS (Red Snapper Scale) Collagen, kolagen yang berkualiti tinggi dan tulen yang diekstrak daripada sisik ikan merah. Kolagen bermolekul sangat ringan Shaklee, kira-kira 1,000 Dalton*, dapat diserap dengan mudah oleh badan dan dapat membantu kepada peningkatan sintesis kolagen pada lapisan dermis dengan berkesan.
  • Tujuh bahan utamanya termasuk, ekstrak biji benih Camellia japonica, ekstrak Pfaffia, kolagen ikan, ekstrak kerangkerangan, Lactobacillus acidophilus, vitamin C dan vitamin B yang digabungkan untuk meningkatkan keberkesanan kolagen RSS dan menyokong kecantikan anda dari dalam ke luaran.
  • Shaklee Collagen Powder mudah larut dengan minuman dan makanan kegemaran anda. Setiap hidangan dipek di dalam satu uncang untuk memudahkan anda menggunakannya secara segera pada bila-bila masa dan di mana saja. (1box mengandungi 15 uncang)


Dan ini Fai ambil dari pamplet Shaklee tentang collagen powder ni.
 
Terbukti dapat memperbaiki testur kulit wajah & menghilangkan kedutan selepas menggunakan selama 8 minggu* 

♥ Meningkatkan kelembapan kulit >> 90%
♥ Mengurangkan kekasaran & kekeringan >> 75%
♥ Meningkatkan dalam penampilan keseluruhan >> 71%
 
♥ Meningkatkan kelembutan & kelicinan >> 69%
♥ Meningkatkan pemakaian kekal mekap >> 60%
♥ Meningkatkan keanjalan, ketegangan & elastisiti >> 55%
♥ Meningkatkan ketebalan rambut >> 54%
♥ Meningkatkan keserian, tona & warna kulit >> 50%
♥ Mengurangkan garis-garis halus & kedut-kedutan

Faedah tambahan :
Menyokong kesihatan sesendi dan menguatkan tulang
. Membantu mengekalkan otot di dlm mata supaya lembut.


________________________________________

Nest entri Fai nak share testimoni2 pengguna yg begitu TERUJA dgn kesan pengambilan Collagen Powder Shaklee ni. Ada yg dah nampk kesan seawal 2 minggu pengambilan... Yang bestnye, Collagen Powder ni pun boleh buat masker tau... Bukan untuk minum jer. Hihi... Psssttt, lebih kurang 2 minggu jer lagi nak sambut Aidilfitri. Jom sihat dan cantik menjelang raya...! Anda PASTI takkan menyesal, memang berbaloi dgn harga yg diinvest. InsyaAllah...



Fai (Nurfairuz) 
Shaklee Independent Distributor 
ID Shaklee : 852741 
HP: 019-7428120 
Email: nnurfairuz@gmail.com 


*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.
“Apa saja yang Allah anugerahkan kepada manusia berupa rahmat, maka tiada sesuatupun yang dapat menahannya; dan apa jua yang ditahan oleh Allah maka tidak ada sesuatupun yang dapat melepaskannya sesudah itu. Dan (ingatlah) Dialah sahaja yang Maha Berkuasa, lagi Maha Bijaksana.” (Surah Fathir:2)

Copyright to FAI NARDIR
Designed by UMIESUEstudio 2015