Pengedar Sah Shaklee di Pasir Gudang, Johor. Mula terjebak dengan Shaklee sejak tahun 2011. Terdapat pelbagai supplement yang ditawarkan, antaranya seperti Set Berpantang Shaklee, Set Mengandung Shaklee, Set Kecantikan Shaklee, Set Awet Muda Shaklee, Set Kesihatan Optimum Shaklee, Set Sendi Shaklee, Set Jantung Sihat Shaklee dan berbagai-bagai lagi mengikut keperluan anda..

Apa jua yang ditawarkan dalam blog ini adalah bersifat peribadi dan tidak terlibat dengan mana-mana pihak syarikat. Harap Maklum.

Monday, August 6, 2012

45,000 rakyat Malaysia dilaporkan mengidap penyakit kanser setiap tahun.. Jom berubah kepada gaya hidup yg sihat...

Salam Nuzul Quran… Alhamdulillah, hari ni dah hari ke 17 kita berpuasa. Entri ESP dalam blog CeritaCinta ni hampir kesemuanya Fai share tentang kaitan ESP dan kecantikan, kaitan ESP dgn masalah jerawat, kaitan ESP dgn kulit anjal dan gebuu… Tapi hari ni Fai nak share pula tentang KANSER dan ESP… Apa ya kaitannya? ESP ni boleh sebabkan kanser ker? Opsss,bukannnn yg tuuu okay… Tapi ESP ni sebenarnya boleh membantu untuk mencegah kanser. Jom baca lebih lanjut…

_____________________________________________

FAKTA TENTANG KANSER..!!!

Angka PESAKIT KANSER semakin meningkat di Malaysia. Penyakit kanser boleh dihidap oleh sesiapa tidak kira bangsa dan status. Mengikut laporan MAKNA, 11 JUTA dewasa dan kanak-kanak menghidap penyakit kanser dan 6 JUTA darinya MATI AKIBAT KANSER di seluruh dunia. Di Malaysia, 45,000 rakyat Malaysia dilaporkan mengidap penyakit kanser setiap tahun. Statistik ini sangat membimbangkan kerana 3 dari 4 pesakit kanser gagal diselamatkan atau sembuh.

Pada 1952, Dr Ernes T Krebs, seorang Bio Kimia dan beberapa saintis perubatan mendakwa bahawa penyakit KANSER adalah PENYAKIT KEKURANGAN NUTRISI TUBUH BADAN. Kanser boleh dicegah sekiranya seseorang itu mengamalkan gaya hidup sihat, makan makanan yang berkhasiat dan mengikut piramid makanan.
 

APAKAH KANSER
  • Kanser ialah sel yang terhasil secara tidak normal dalam badan seseorang. Satu kelompok sel kanser dipanggil tumor dan jika tidak dirawat ia boleh membesar dan merebak ke anggota badan yang lain.
  • Tumor ini akan mengelilingi sel dan mengambil khasiat daripada sel. Tumor ini mungkin adalah kanser. Sel-sel kanser ini akan berkembang dan tersebar ke organ badan yang lain melalui saluran darah dan limpa.
  • Setiap orang ada sel kanser dalam badan. Sel kanser ini tidak kelihatan dalam ujian atau pemeriksaan piawai sehinggalah mereka telah berganda ke beberapa juta.
  • Sel kanser tidak mempunyai bentuk khas, wujud dalam pelbagai saiz dan berbeza daripada sel sihat yang mempunyai bentuk seragam. Ia boleh dilihat dengan jelas di bawah mikroskop.



 
Bila dah baca pasal kanser ni, jadi takuttt pulak. Yelah, baru Fai tahu rupa2nya dalam badan kita ni memang dah ada sel kanser tu cuma sel kanser tu tak merebak jer lagi. Yang buat Fai bertambah takut sebab realitinya, setiap hari kita semua ni tak terlepas dari pengambilan makanan yang merupakan agen kepada kanser dan hampir 90% makanan kita bersifat asid dan mempunyai kandungan aditif yang tinggi seperti pewarna dan perasa tiruan, pemanis buatan, pengawet dan pelbagai lagi campuran bahan kimia yang merbahaya… Nak2 makanan yg dibakar mcm sate, ayam percik, ayam golek… Makanan2 ni semua terlalu tinggi tau kandungan RADIKAL BEBAS…

From now onwards, Fai takkan skip lagi minum ESP... Huhu, takuttt wooo… Sebab ESP ni antara salah satu suplemen Shaklee yg membantu mencegah kanser selain vitamin2 antioksidan seperti Vitamin A (carotomax), Vitamin C dan Vitamin E.. Tapi bukanlah dah minum ESP, dah makan vitamin ni Fai tak perlu lagi nak jaga pemakanan. Boleh makan sate, ayam golek tu semua... Salah ye macam tu... Kita perlu mengamalkan gaya hidup yg sihat, bukan untuk cegah kanser jer tapi untuk mengekalkan kesihatan di tahap yg optimum. Bersenam 2x seminggu, makan mengikut piramid makanan, minum air secukupnya... InsyaAllah boleh membantu dalam pencegahan kanser :D



KENAPA ESP?
Sebab ESP Shaklee ni ada ISOFLAVONES terutama GENISTEIN dan DAIDZEIN.

GENISTEIN
  • Berfungsi untuk halang pertumbuhan salur darah baru ke sel kanser. Jadi, sel kanser yg sedia ada dlm badan kita akan terbantut nak membesar sebab tak cukup nutrient yg disalurkan kepadanya.
  • Boleh mengurangkan risiko breast kanser dan prostat.
  • Mengekang pertumbuhan dan perebakan sel kanser.
  • Memusnahkan radikal bebas di dalam sel badan sebelum ia menukarkan sel DNA kepada sel kanser.
DAIDZEIN
  • Halang hormon penggalak / pertumbuhan sel kanser dari sampai ke sel kanser.
  • Bekerjasama dgn GENISTEIN untuk halang (block) enzim yang menyebabkan pertumbuhan tumor.
  • Bermanfaat kpd wanita dalam mengawal kesan “potent estrogens” yg boleh merangsang pertumbuhan sel kanser payudara.



And, that's why la ESP ni BEST SELLER kami sepanjang tahunnn... Setiap hari PASTI ada jer orang yg akan order ESP... Sebab Fai yakin ramai yang dah ada kesedaran untuk jaga kesihatan. Mencegah kan lebih baik dari merawat... (>___<)


Lain2 yang menarik tentang ESP

7 kriteria yang perlu ada untuk memilih suplemen SOY PROTEIN...

Digelar "daging daripada ladang"....... Khasiat kacang soya yg perlu anda baca..

Kulit muka bebas jerawat, semakin gebu, licin dan “flawless’ dengan ESP (soy protein) Shaklee…




Jangan segan2 ye hubungi Fai untuk sebarang pesanan dan pertanyaan...
Fai Shaklee
Shaklee Independent Distributor
ID Shaklee : 852741
HP: 019-7428120
Email: nnurfairuz@gmail.com


*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

1 comment:

IntaNBerliaN said...

sama2lah kita jaga kesihatan kan.. :-)

“Apa saja yang Allah anugerahkan kepada manusia berupa rahmat, maka tiada sesuatupun yang dapat menahannya; dan apa jua yang ditahan oleh Allah maka tidak ada sesuatupun yang dapat melepaskannya sesudah itu. Dan (ingatlah) Dialah sahaja yang Maha Berkuasa, lagi Maha Bijaksana.” (Surah Fathir:2)

Copyright to FAI NARDIR
Designed by UMIESUEstudio 2015