Pengedar Sah Shaklee di Pasir Gudang, Johor. Mula terjebak dengan Shaklee sejak tahun 2011. Terdapat pelbagai supplement yang ditawarkan, antaranya seperti Set Berpantang Shaklee, Set Mengandung Shaklee, Set Kecantikan Shaklee, Set Awet Muda Shaklee, Set Kesihatan Optimum Shaklee, Set Sendi Shaklee, Set Jantung Sihat Shaklee dan berbagai-bagai lagi mengikut keperluan anda..

Apa jua yang ditawarkan dalam blog ini adalah bersifat peribadi dan tidak terlibat dengan mana-mana pihak syarikat. Harap Maklum.

Sunday, September 16, 2012

Nak jana side income dengan Shaklee?? I'm more than willing to help...

Alhamdulillah...


Syukur padaNya kerana masih diberikan peluang untuk bernafas di muka bumi ni... Syukur padaNya kerana masih diberikan peluang untuk bersama-sama dengan insan tersayang. .. Syukur kerana masih dapat mengecapi nikmat kesihatan dan kebahagiaan... Thank you Allah...


Teringat masa Fai baru2 join Shaklee... 8 April 2011... Masa tu Fai daftar  jadi ahli secara “tak sengaja”... Fai cuma nak cari suplemen untuk hubby, ibu dan adik2. Diorng ckp selalu penat2 badan. Kebetulan, seorang rakan blogger Fai baru jer beli suplemen untuk boost milk dgn SHAKLEE. SHAKLEE?? Ape tu?? Pelik jer namanya?? Tak pernah dengar pun sebelum ni. Google punya google, majority customer yg dah berShaklee memang bagi kesan2 yg best. Time tu Fai cuma ckp dalam hati, “dah alang2 nak beli suplemen ni terus jer la daftar jadi ahli”  dan Fai  daftar ahli under Master Shareeza (Mama cery)...


Memang niat nak tolong hubby tambah income family tu ada, tapiii Fai takde push faktor. Fai main buat jer semua benda. Takde target, takde daily schedule. Hari2 duk ngadu kat Mama Cery cakap takde sales. Hari2 email mama. Fai down... Sedih... Semua ngadu kat mama.  Agaknya mama pun naik bosan hari2 dapat email dari Fai. Hehehe. Mama suruh buat target, tapi Fai tak buat...  Selama setahun Fai macam ni jer. MERABA-RABA, Jalan tu dah ade tapi Fai yang TAK IKUT.. Rasa menyesal pun ada juga sebenarnya, sebab Fai boleh dapat yg lebih baik dari tu kalau masa tu Fai ikut semua yg diajar...

“Ape pun yang terjadi, u kena stay 12 bulan. JGN GIVE UP...” Betul kata mama, 12 bulan pertama ni cabaran paling kuat untuk org yg baru start nk berbisness. Memang macam2 yang terjadi.  Takde orang baca blog, takde sales, tentangan dari MIL... Mcm2 lah... Tapi semua tu akan jadi kenangan manis Fai... Hihi.. 

Lepas mama buat kelas kat JB, barulah Fai NAMPAK DENGAN JELAS. Sebelum ni rabun agaknya. Hahaha. Fai ikut apa yg mama suruh buat. Buat target, buat daily schedule (padahal benda ni dah hari2 mama ingatkan setiap kali coaching on phone).. Target tu memang penting sebenarnya. Sebab bila dah ada target, jalan tu semakin mudah. Kita tahu apa yg kita nak buat untuk capai target tu. Alhamdulillah, lepas tu setiap bulan UV Fai bertambah. Walaupun kadang2 yg tambah  hanya 50-100 UV jer. Hehe... May 2012, Fai efektif Supervisor dgn bonus Shaklee 4 angka. Alhamdulillah... Sekarang Fai dah boleh mantain dengan income sebanyak tu setiap bulan.. dan sampai sekarang Fai masih setia dgn Shaklee. Malah makin SAYANGGG dengan Shaklee. 

Dulu, memang agak susah nk dapat sokongan dari en.hubby. Kadang2 dia sokong, kadang2 dia jugalah yg jadi pengkritik.. Sebab bagi beliau, apa yg Fai buat ni sama jer mcm MLM yg lain. Haha... Fai dah buktikan Shaklee ni TAK SAMA dgn sistem MLM lain. Fai  buktikan yg Fai boleh mantain dgn income 4 angka ni.. (tapi bkn setakat kat sini jer,perjalanan dgn Shaklee masih jauhhh, masih bykkkk lagi impian Fai yg belum tercapai...) Alhamdullah, sekarang en.hubbylah TULANG BELAKANG kejayaan Fai.  Dia yg tolong hantar vitamin, dia yg tolong poskan vitamin., dia tolong packkan vitamin... Semua dialah.. hihi...Tanpa restu darinya, kejayaan ni memang tak bermakna... Thank you dear :-)





Fai bersama2 ahli group Jutawan, dibawah empayar yg sama under Master Shareeza :-)



Sesiapa yg rasa nak tambah side income dengan Shaklee, i’m more than willing to help. InsyaAllah... Fai akan guide anda utk dapat income 4 angka mcm yg Fai dapat sekarang. TAPI, Fai TAK NAK anda jadi mcm Fai... Lepas setahun baru boleh dpt income 4 angka. Fai akan guide anda untuk dapat income 4angka dalam masa 6 bulan. Ni semua tak mustahil, insyaAllah. Syaratnya, anda hanya  perlu ada akaun FB. Sebab Fai akan coaching anda melalui FB... Anda juga akan dimasukkan ke dalam SECRET group JUTAWAN under Master Shareeza... yg bestnya, selain dari Fai, anda juga boleh dapat coaching dari Master Shareeza... Group JUTAWAN ni support group yang penuh dengan caj2 positif.... ukhuwah yg sangat kuat... penuh dgn rahsia2 dan strategi utk  berjaya..


Macam mana nak daftar jadi ahli?
  1. Bayar registration fee RM75. Anda akan diberikan memberkit Shaklee.
  2. Beli vitamin 200 point, sebanyak RM650, anda layak dapat keahlian PERCUMA

Psssttt, antara kelebihan lain, Shaklee juga menawarkan Cash, Car (bonus kereta) dan Convention (local dan International-Umrah bg Muslim) bagi semua distributornya yg layak... :-)






Impian Fai seterusnya, ingin membantu lebih ramai kawan2 di luar sana untuk sama2 mencapai impian masing2... dannn impian Fai sendiri, ingin menjadi suri rumah dengan hasil pendapatan Shaklee sebanyak 5 angka pada umur 30 tahun, which is 5 years from now... Dengan izin Allah jua, insyaAllah (>___<)...


Kita perlu berani untuk BERMIMPI... kerana dengan mimpilah semua impian kita akan jdi kenyataan... Percayalah...




Sebarang pertanyaan, feel free to SMS Fai di 019-7428120 (>___<)



Fai CeritaCinta 
Shaklee Independent Distributor 
ID Shaklee : 852741 
HP: 019-7428120 
Email: nnurfairuz@gmail.com 

2 comments:

nidahusnan said...

Sy pengguna shaklee, x jd ahli pun beli online dr org lain.. berminat ngan pe yg fai tulis, tp sy kat kl..

Fai CeritaCinta said...

dear, u boleh emel fai... fai akan bgtau mcm mana caranya..

“Apa saja yang Allah anugerahkan kepada manusia berupa rahmat, maka tiada sesuatupun yang dapat menahannya; dan apa jua yang ditahan oleh Allah maka tidak ada sesuatupun yang dapat melepaskannya sesudah itu. Dan (ingatlah) Dialah sahaja yang Maha Berkuasa, lagi Maha Bijaksana.” (Surah Fathir:2)

Copyright to FAI NARDIR
Designed by UMIESUEstudio 2015