Pengedar Sah Shaklee di Pasir Gudang, Johor. Mula terjebak dengan Shaklee sejak tahun 2011. Terdapat pelbagai supplement yang ditawarkan, antaranya seperti Set Berpantang Shaklee, Set Mengandung Shaklee, Set Kecantikan Shaklee, Set Awet Muda Shaklee, Set Kesihatan Optimum Shaklee, Set Sendi Shaklee, Set Jantung Sihat Shaklee dan berbagai-bagai lagi mengikut keperluan anda..

Apa jua yang ditawarkan dalam blog ini adalah bersifat peribadi dan tidak terlibat dengan mana-mana pihak syarikat. Harap Maklum.

Tuesday, October 30, 2012

Think BIG... Side income dgn Shaklee, jom join Fai dalam Infinite Limit Group (>___<)





Hati-hati dengan apa yang anda fikirkan..!

Sebab APA YANG ANDA FIKIRKAN, ITULAH YANG ANDA AKAN DAPAT... (>___<)


Dalam hadith qudsy, Allah berfirman : 
"Aku selalu mengikuti sangkaan hambaKu terhadap diriKu dan Aku selalu menyertainya ketika ia berzikir kepadaKu".


Alhamdulillah, bisness semakin berkembang. Allah permudahkan jalan dengan Shaklee..  
Now, masa untuk Fai coach dan duplicate sistem yg ke "anak-anak"..
Dah tiba masanya untuk Fai coach "anak-anak" untuk THINK BIG... 




Nak jana side income dgn Shaklee??
Jom join kami di Infinite Limit Group... dan anda juga akan di add dalam group Jutawan Shaklee... 

Fai akan guide dan coach anda untuk jana 4 angka side income dlm masa 6 bulan. TAPI, ada syarat-syarat yg anda perlu patuhi. Kalau xde semua syarat ni, jangan mimpilah nak dapat income 4 angka... Fai terpaksa buat semua ni sebab Fai betul2 serius nak bantu anda... (>___<)
  • Anda perlu ada akaun facebook dan aktif "berfacebook".. (penting sbb fai akan coach anda melalui facebook...) 
  • Serius nakkan side income 4 angka..
  • Komited dgn apa yg anda buat..
  • Paling PENTING, anda perlu SUKA dgn apa yg anda buat dan bukan sebab terpaksa. Jangan risau, ni bisnes anda.. Anda yg tentukan, Fai cuma coach dan guide anda.. Sebab Fai pun tak suka dipaksa... Hehe...


Jika anda serius, InsyaAllah anda pasti akan dapat side income 4 angka dlm masa 6 bulan. Ni bukan cakap2 kosong ye.. Sebab ramaiii yg dah buktikannya.. Sebab Fai pun dah merasa side income 4 angka ni. TAPI, nak dapt side income banyak ni, anda kenalah ikut semuaaa yg diajar... Takde rezeki yg dtg bergolek tanpa usaha. Hihi...

 



Boleh klik link ni juga >>> JANA SIDE INCOME DENGAN SHAKLEE...





Fai CeritaCinta 
Shaklee Independent Distributor 
ID Shaklee : 852741 
HP: 019-7428120 
Email: nnurfairuz@gmail.com 


Thursday, October 25, 2012

Salam Aidiladha...

Daripada Ibnu Abbas RA, Baginda Nabi SAW bersabda yang bermaksud: “Tiada hari yang lebih baik di sisi Allah SWT daripada 10 Zulhijjah.”

Doa mereka dimakbulkan oleh Allah SWT seperti sabda Baginda yang bermaksud: “Sesiapa yang berdoa pada 10 Zulhijjah sama ada duniawi atau ukhrawi akan dimakbulkan Allah SWT. (Mukasyafatul Qulub).



Jommm perbanyakkan doa pada 10 Zulhijjah... 

Nak berjaya, nak senang... semuanya perlukan pengorbanan... Nampak macam pahit. Tapi sebenarnya pengorbanan itulah yang mematangkan kita. Menjadikan kita insan yg lebih bersyukur dgn RahmatNya... 


Salam Aidiladha kepada semua pengunjung setia CeritaCinta...







Walaupun bercuti, tapi pesanan anda tetap Fai utamakan.. InsyaAllah...
Feel free to contact me jika ada sebarang pertanyaan...

Psssttt... Promosi ESP tinggal beberapa hari jer lagiii... 
Cepat..!! Tarikh akhir untuk promosi ESP sehingga 31 Oktober tau..

Cuti Aidilaadha ni Fai nak cod 1 set ESP (buy 6 free 1) dan 2 tin ESP ke Kluang (>___<)
Mereka beli sebanyak ni sebab harganya sangat2 berbaloi... Harga yg LUARBIASA murahhh...
Anda akan menyesal jika tak dapatkan ESP pada harga promosi ni... Percayalah.....



Fai CeritaCinta 
Shaklee Independent Distributor 
ID Shaklee : 852741 
HP: 019-7428120 
Email: nnurfairuz@gmail.com 


 *Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Monday, October 22, 2012

TESTIMONI ESP: "...after 2 minggu consume ESP memang terasa ada perubahan..."

Entri kali ni Fai tak nak membebel panjang2... Cuma nak share testimoni Cik Hani tentang vitamin2 yg beliau ambil untuk masalah kulitnya... Sebelum ni Cik Hani ada makan vit C tapi dari brand lain, tapi katanya tak jadi apa2 pun... Hati2 ye dgn suplemen yg anda ambil. Jangan ambil sebarangan suplemen, kang menyesal tak sudahhh anda yang merana.....


Apa yg Cik Hani bagitahu...

"...after 2 minggu consume ESP memang terasa ada perubahan......" 

"...lepas sebulan memang sangat2 berpuas hati dgn produk ni..."













credit




Tak nak ker cantik berseri macam Cik Hani kte ni??  

Amacam, dah berubah pikiran tak??

Nak beli ESP 2 tin??

Anda akan menyesal kalau tak beli ESP pada harga promosi ni..

Percayalah... 

Fai tak paksa, keputusan di tangan anda...(>___<)



Anything, feel free to contact Fai ya... I'm more than willing to help...


Fai (Nurfairuz)
Shaklee Independent Distributor
ID Shaklee : 852741
HP: 019-7428120
Email: nnurfairuz@gmail.com


*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Tuesday, October 16, 2012

Folik Asid penting untuk wanita hamil...

Saje cari info tentang jumlah folik asid yg diperlukan oleh pregnant mom.. Baru tahu, rupanya pregnant mom memerlukan 400 mcg folic acid... Jom baca info yg Fai amik dari NetDoctor...


Sepanjang tempoh tiga bulan pertama kehamilan (dan sebaik-baiknya sebelum hamil) seorang wanita memerlukan asid folik. Ini adalah salah satu vitamin kumpulan B dan juga dikenali sebagai vitamin B9. Ia adalah PENTING untuk PEMBENTUKAN SISTEM SARAF BAYI.

Asid folik dapat membantu mencegah kecacatan tiub neural seperti spina bifida dan lain-lain kecacatan kongenital seperti lelangit rekah atau bibir (sumbing).

Sumber semulajadi folik asid adalah biji barli, buah-buahan, sayur-sayuran hijau. Digalakkan untuk wanita hamil mengambil 400 microgram tambahan asid folik setiap hari selama dua bulan sebelum konsepsi dan tiga bulan pertama kehamilan.


Ada yg tertanya2... "Eh, B Complex Shaklee ni ade folik asid tapi tak cukup 400 mcg. Cuma 200mcg jer.. Mcm mana ni?" Jangan risau ye... Meh tengok gambar ni



credit to GenkiMomma


Nampak tak?? 200 mcg folik asid dari B Complex dan 200 mcg folik asid dari Vitalea... So, jumlah folik asid yg anda ambil cukuplah 400 mcg kan??Hihi...


Jika ada rezeki Fai pregnant dalam masa terdekat ni, Fai hanya akan mengambil suplemen Shaklee sahaja... Sebab sekarang ni, bagi Fai Shaklee adalah yg terbaik. Bukan overclaim ye, tapi kerana Shaklee telah melahirkan lebih 100 laporan saintifik - 90 daripadanya diterbitkan untuk journal saintifik bagi rujukan para saintis yang menyatakan produk Shaklee adalah selamat dan berkesan... (>___<)




Fai CeritaCinta
Shaklee Independent Distributor
ID Shaklee : 852741
HP: 019-7428120
Email: nnurfairuz@gmail.com


*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Saturday, October 13, 2012

Why Pregnant Women Should Eat More Protein?

Sikit info tentang kepentingan protein untuk ibu2 yang mengandung... Sumber asal dari SINI... Fai tak translate sebab nanti "pelik" bunyinya... Haha.. (sebenarnya malas nak buat ayat sendiri... gune en google untuk translate memang pelik bunyinya kan?)..

Semoga ianya bermanfaat...




PROTEIN essential for your BABY'S BRAIN GROWTH - your baby's brain starts developing from the time that an embryo starts to develop inside the egg.


PROTEIN aids in MUSCLE GROWTH AND REPAIR - is good for your baby because every human needs some form of muscle. Muscle is what helps your baby learn to hold his head up, which is very important for the growth of your little one


PROTEIN provides you with the nutrients and antioxidants you need to keep your immune system healthy - Protein is much easier for you and your baby to digest and does a lot of work on your immune system to keep you and your little one as healthy as can be.



___________________________________________________


ESP for preggy mom >>> for a healthier pregnancy-well grown fetus, membantu mengurangkan ketakselesaan ketika hamil... 

Bulan ni memang ramai ibu mengandung yang beli ESP... Untuk diri sendiri dan juga untuk baby dalam perut... Yelah, siapa yang tak nak tengok anak yang dilahirkan tu sihat walafiat kan?? Rata-rata semuanya terus beli 2-3 tin ESP... 2 tin untuk kegunaan 6 bulan... 3 tin untuk kegunaan 9 bulan... Memang sangat affordable... Percayalah...  (>___<)



Nak order ESP?? Meh contact Fai...

Fai CeritaCinta
Shaklee Independent Distributor
ID Shaklee : 852741
HP: 019-7428120
Email: nnurfairuz@gmail.com


*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Friday, October 12, 2012

Testimoni Pengguna tegar ESP...

Lately ni ramai yg bertanya suplemen yang boleh membantu untuk cerahkan kulit muka. Nahhh, entri ni special untuk anda. Harap membantu... Fai sendiri sangat teruja tengok perubahan ketara pada muka Kak Aishah ni. Macam tak percaya pun ade jugak. Bukan nak over claim, tapi inilah hakikatnya... Nak baca cerita sebenar, sila ke blog beliau myaishah... Yang PENTING, perlu KONSISTEN dan DISIPLIN makan suplemen. Kalau hari ni makan, esok lusa tak makan... Jangan mimpilah nak dapat kesan macam ni ye. Hehe.. Ape pun semua ni dengan kehendak dan izin datriNya... Kita ni hanya berusaha, selebihnya Dia yg tentukan...


Ogos 2011 - belum consume Shaklee.
Masuk 2012 - Start supplement BF set + ESP + Ostematrix


Contoh muka tak semenggah, korang boleh tengok kat gambar atas ini. Gambar yang September 2011 paling ketara kan? Itu jumpa Kak Farah Farhan kat Mom & Baby Expo tahun lepas. Sempatlah menyembang tanya pasal BF banyak-banyak. Err, dan nampak kan muka aku berminyak? Itu sebab penat menawaf satu Expo lah tu. 

Masuk je tahun 2012, aku dah start dengan Shaklee. Consume BF Set pastu add on sikit-sikit mana yang mampu. Untuk permulaan, aku add on ESP dan Ostematrix je pon. Tapi kesannya memang ketara. Kulit muka mula jadi sekata. Warna kulit berubah sikit demi sikit. Dari hitam tak berapa nak manis (ehem!) menjadi hitam yang manis. Ewah ewah! :P




Semua gambar Oktober 2012

Gambar kedua ni, semua gambar terbaru. Memang sengaja nak camwhore macam budak sekolah. KAHKAHKAHKAH! Taklah, aku nak kongsi penemuan terbaru aku ni. Aku kan makan Vitamin E Shaklee jugak kan? Memang best. Tapi start Oktober haritu, aku try buat masker. Memang hasilnya marvelous wa cakap lu!

Aku tak perasan sendiri tau. Statement ini, adik-adik ipar pon cakap. Disokong sepenuhnya oleh Encik Suami. Dia kata mula licin nampak lain. Liang roma dan pori-pori yang sebelum ni terbuka luas dah tak nampak. Black head pon semakin hilang. Nak pergi kerja, tak payah pakai krim apa pon. Sapu bedak je boleh terus pakai tudung dan siap. Best sangat sangat!


______________________________________________________

Siapa yang perlukan ESP ni?? Meh klik SINI...

Oktober ni promosi besar-besaran ESP... Buy 6 Free 1... TAPI kalau nk beli setin pun masih ade special price untuk anda. Majoriti customer ambil 3-4 tin untuk stok sendiri, sebab sangat murahhh dan EXPIRED JUNE 2014. Lamaaa kan?? Hihi... 
Email / PM Fai untuk sebarang pertanyaan. I'm more than willing to help (>___<)




Fai CeritaCinta 
Shaklee Independent Distributor 
ID Shaklee : 852741 
HP: 019-7428120 
Email: nnurfairuz@gmail.com 


 *Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Wednesday, October 10, 2012

Testimoni ESP untuk BF mommy



Apa kata Puan Puteri selepas beliau sendiri menjalankan ekpserimen ESP ini...

Terbukti memekatkan susu ibu, baby kenyang lebih lama. Dah buat eksperimen pun!

Ini dua botol EBM, yang kekuningan dan pekat ialah EBM yang saya dapat bila minum ESP 2 kali sehari. 


 

Note: Susu ibu mengandungi antibodi natural walaupun ibu tak makan apa2 supplement. Tapi dengan makan supplement kualiti susu ibu dapat dipertingkatkan. Harap maklum. Susu ibu tetap yang terbaik (tanpa Shaklee pun dah terbaik ok)





Berminat nak cuba ESP sementara harga promosi ni?? Feel free to PM Fai CeritaCinta atau hubungi Fai seperti nombor di bawah.. I'm more than willing to help.. (>___<)
 

Fai CeritaCinta
Shaklee Independent Distributor
ID Shaklee : 852741
HP: 019-7428120
Email: nnurfairuz@gmail.com


*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Tuesday, October 9, 2012

Angau dek kerana promosi ESP Shaklee...

Bulan ni ESP memang betul2 BEST SELLER... hari2 ade jer yg beli ESP, yg COD ESP... Sekali beli takde setin.. Terus ambil 2 tinnn, sebab harga yg super dooper  murah. Memang payah la nak dapat harga runtuh mcm ni.. Dah macam angau bercinta. Pagi petang siang malam asyik tenung ESP jer. Haha.. Ape taknya, Fai susun ESP ni kat rak dalam bilik. Nak tidur tengok ESP, bangun pagi tengok ESP, nak pergi kerja tengok ESP, balik kerja tgk ESP.. Hihi... Bulan ni stok ESP mmg sentiasa ada kat rumah. Ade jer yg nak COD ESP ni, yang order tu memang confirm la. Hehe.. Harap2 stok ESP ni tak licinn lagi la kat warehouse Shaklee. Kepada semua pencinta ESP shaklee, silalah amik peluang ni. Kalau anda terlambaattt... Jangan salahkan Fai yerk... Promosi berakhir 31October... while STOK last..!


nice picture.. credit HERE


Meh Fai nak share sikit antara kepentingan ESP untuk kita..
  • nak KURUS- ESP mengawal selera makan
  • nak PUASA- ESP memberi rasa kenyang lebih lama, membekalkan tenaga sepanjang hari 
  • nak PERCEPATKAN PENGHASILAN SUSU IBU-ESP membantu mempercepatkan penghasilan susu.
  • nak CANTIK- ESP menggebu, melicin dan menganjalkan kulit
  • nak SIHAT- ESP menyihatkan tubuh keseluruhannya.
  • kalau PREGNANT- ESP menguatkan rahim untuk pembentukan otot baby
  • NAK PREGNANT- ESP memelihara dan memulihara rahim dan membekalkan tenaga untuk si ibu

ESP juga BAGUS untuk mereka yang ada masalah DIABETES dan KOLESTROL TINGGI. Ini kerana tahap glisemik indeks yang rendah melepaskan gula ke dalam sistem secara perlahan. Maka dengan ini dapat mengekalkan tahap gula dalam darah yang rendah dan ini amat penting bagi mengurangkan berat badan dan kesihatan dalam jangkamasa panjang.


credit to Pn Lia... Thanks a lot sis for the info




Pssstttt, ni lah masa yg paling sesuai untuk anda transformasi diri... Tak nak ker nampak SIHAT, CANTIK dan GEORGOUS?? Jom berESP dgn Fai... (>____<)




Fai CeritaCinta 
Shaklee Independent Distributor 
ID Shaklee : 852741 
HP: 019-7428120 
Email: nnurfairuz@gmail.com 


 *Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Wednesday, October 3, 2012

Promosi Oktober – ESP buy 6 free 1... Kerna "dia" cinta mula berputik...


Promosi Oktober – ESP buy 6 free 1... Fai percaya ramai yg tertungu2 promo ESP ni.. Rata2 customer order  2-3 tinn. Takde yg order setin sebab rugi katanya. Haha... Semua tak nak lepaskan peluang ni. Nak dapat promosi ESP setahun sekali memang payah... Bagi anda yg dah cuba sendiri, dah rasa sendiri bestnya ESP ni,.. Memang tak pikir panjang dah. Dgr ada promosi jer terusss rembat 2-3 tin. Ye tak?? Hihi...

Bila teringat balik pertama kali “jatuh cinta” dgn ESP memang akan buat Fai senyum sorang2.  Ingat lagi masa tu tahun Fai baru kahwin... Duit banyakk nak guna untuk pindah rumah. So, tak dan nak allocate amount untuk beli ESP... Yang buat tak tahan, sebab asyik dengar jer org cakap ESP ni best. ESP boleh buat muka flawless dan lembuttt... ESP itu lah, ESP inilah... Dalam hati geram jer sebab tak blh nak cuba ESP. Kebetulan ada promosi ESP. Fai memang tak pikir panjang, teruss rembat ESP ni sebab harganya super duper murahhh... Memang sangat affordable...  So, ada chance lah Fai nak  rasa sendiri apa yg besttt sangat dgn ESP ni... Haha... Yelah, mana boleh tahan kan sana sini orang asyik cakap pasal ESP...

Masa mula2 dulu Fai ambil ESP 3 sudu besar sehari.. Minum pagi dan malam sebelum tidur. Masa tu dalam hati stil ada rasa ragu2... “betul ke ESP ni bagus”...  Gigih minum setiap mlm dan pagi. After seminggu konsisten, wallawehhh... ITR TRUE..! ESP ni memang sangat besttt..!!  Memang terasa sangat perbezaannya, especially pada kulit muka. Rasa flawless. Masa cuci muka waktu pagi, rasa moist dan lembutt jer muka ni. Sedappp je belai2.  Hehe... Bila dah rasa sendiri ESP ni betul2 best... Setiap pagi Fai breakfast dgn segelas ESP. Kalau tak minum rasa mcm ade jer yg tak kena.  Mungkin sebab addicted kot. Haha... Tapi addicted kat benda baik apa salahnya kan (>___<)

Kalau tak kerana promosi ESP ni time tu... Tak tahulah bila Fai akan cuba ESP.. Ermmm, menyesal pun ada jugak sebenarnya sebab lambat cuba. Kalau tau ESP ni besttt, awal2 lagi Fai dah beli. Tak tunggu promosi pun takpe. Sebab SANGAT BERBALOI..! Sekarng ni  pun Fai masih lagi SETIA DENGAN ESP. Hari2 ESP, sikit pun tak jemu... Kalau sehari tak minum rasa tak lengkap jer. Hihi... Fai minum ESP ni bukan sebab untuk kulit cantik jer, tapiii untuk kesihatan menyeluruh... 



Pssstttt, meh nak bisik sikittt... Ada DUA [2] SEBAB anda akan MENYESAL kalau tak beli ESP PROMO bulan ni (>___<)

  1. Harga super duper murahhhh. Buy 6 free 1.. Sgt murahhh ok... Setahun sekali pun belum tentu Shaklee akan bagi promo ESP ni tau..!
  2. Expired on JUNE 2014.. Tahun depan baru 2013, thats mean lagi 2 tahun baru expired..! 

Tak cukup berbaloi lagi ker tu??? Dah la murahhh, expired 2014 pula tuuu... Kalau anda tak grab peluang ni, alamatnya anda akan menyesal dua kali ganda. Tak caya?? Terpulanglah...




Kenapa anda perlu ambil ESP??
Nak KURUS minum ESP..,
Nak TAMBAH SUSU minum ESP..,

Nak GEBU minum ESP..,

Nak ANJAL minum ESP..,

Nak KULIT CUN muda remaja minum ESP..,

Nak Sihat minum ESP..

Nak kenyang minum ESP..

Nak Bertenaga minum ESP..

ehh macam2 lagi laa boleh dapat dengan ESP ni..


Tapi ni pun KALAU ANDA NAK LAA.. kalau tak nak ade AKU KISAH... (ops terlebih sudah,hihi)... 

Majoriti customer CeritaCinta, terus beli 3 tin ESP... ada yg bagi mak ayah.. ada yg share dgn kawan2.. ada yg beli untuk stok sendiri... TRUST ME, ianya SANGAT BERBALOI..! Bagi yg belum try ESP... time promo ni lah peluang anda untuk RASA sendiri apa yg besttt sangattt tentang ESP ni. Sana sini kecoh pasal ESP... Takkan tak teringin nak cuba??






Fai CeritaCinta 
Shaklee Independent Distributor 
ID Shaklee : 852741 
HP: 019-7428120 
Email: nnurfairuz@gmail.com 



*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.
“Apa saja yang Allah anugerahkan kepada manusia berupa rahmat, maka tiada sesuatupun yang dapat menahannya; dan apa jua yang ditahan oleh Allah maka tidak ada sesuatupun yang dapat melepaskannya sesudah itu. Dan (ingatlah) Dialah sahaja yang Maha Berkuasa, lagi Maha Bijaksana.” (Surah Fathir:2)

Copyright to FAI NARDIR
Designed by UMIESUEstudio 2015