Pengedar Sah Shaklee di Pasir Gudang, Johor. Mula terjebak dengan Shaklee sejak tahun 2011. Terdapat pelbagai supplement yang ditawarkan, antaranya seperti Set Berpantang Shaklee, Set Mengandung Shaklee, Set Kecantikan Shaklee, Set Awet Muda Shaklee, Set Kesihatan Optimum Shaklee, Set Sendi Shaklee, Set Jantung Sihat Shaklee dan berbagai-bagai lagi mengikut keperluan anda..

Apa jua yang ditawarkan dalam blog ini adalah bersifat peribadi dan tidak terlibat dengan mana-mana pihak syarikat. Harap Maklum.

Tuesday, October 16, 2012

Folik Asid penting untuk wanita hamil...

Saje cari info tentang jumlah folik asid yg diperlukan oleh pregnant mom.. Baru tahu, rupanya pregnant mom memerlukan 400 mcg folic acid... Jom baca info yg Fai amik dari NetDoctor...


Sepanjang tempoh tiga bulan pertama kehamilan (dan sebaik-baiknya sebelum hamil) seorang wanita memerlukan asid folik. Ini adalah salah satu vitamin kumpulan B dan juga dikenali sebagai vitamin B9. Ia adalah PENTING untuk PEMBENTUKAN SISTEM SARAF BAYI.

Asid folik dapat membantu mencegah kecacatan tiub neural seperti spina bifida dan lain-lain kecacatan kongenital seperti lelangit rekah atau bibir (sumbing).

Sumber semulajadi folik asid adalah biji barli, buah-buahan, sayur-sayuran hijau. Digalakkan untuk wanita hamil mengambil 400 microgram tambahan asid folik setiap hari selama dua bulan sebelum konsepsi dan tiga bulan pertama kehamilan.


Ada yg tertanya2... "Eh, B Complex Shaklee ni ade folik asid tapi tak cukup 400 mcg. Cuma 200mcg jer.. Mcm mana ni?" Jangan risau ye... Meh tengok gambar ni



credit to GenkiMomma


Nampak tak?? 200 mcg folik asid dari B Complex dan 200 mcg folik asid dari Vitalea... So, jumlah folik asid yg anda ambil cukuplah 400 mcg kan??Hihi...


Jika ada rezeki Fai pregnant dalam masa terdekat ni, Fai hanya akan mengambil suplemen Shaklee sahaja... Sebab sekarang ni, bagi Fai Shaklee adalah yg terbaik. Bukan overclaim ye, tapi kerana Shaklee telah melahirkan lebih 100 laporan saintifik - 90 daripadanya diterbitkan untuk journal saintifik bagi rujukan para saintis yang menyatakan produk Shaklee adalah selamat dan berkesan... (>___<)




Fai CeritaCinta
Shaklee Independent Distributor
ID Shaklee : 852741
HP: 019-7428120
Email: nnurfairuz@gmail.com


*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

3 comments:

Qhaifa Nur said...

banyak betul skrg supleman bagi bakal ibu...
semua utk baby kita juga.....

Nens Collection said...

bagus juga ni..;)

wahida said...

tq sharing...

“Apa saja yang Allah anugerahkan kepada manusia berupa rahmat, maka tiada sesuatupun yang dapat menahannya; dan apa jua yang ditahan oleh Allah maka tidak ada sesuatupun yang dapat melepaskannya sesudah itu. Dan (ingatlah) Dialah sahaja yang Maha Berkuasa, lagi Maha Bijaksana.” (Surah Fathir:2)

Copyright to FAI NARDIR
Designed by UMIESUEstudio 2015