Pengedar Sah Shaklee di Pasir Gudang, Johor. Mula terjebak dengan Shaklee sejak tahun 2011. Terdapat pelbagai supplement yang ditawarkan, antaranya seperti Set Berpantang Shaklee, Set Mengandung Shaklee, Set Kecantikan Shaklee, Set Awet Muda Shaklee, Set Kesihatan Optimum Shaklee, Set Sendi Shaklee, Set Jantung Sihat Shaklee dan berbagai-bagai lagi mengikut keperluan anda..

Apa jua yang ditawarkan dalam blog ini adalah bersifat peribadi dan tidak terlibat dengan mana-mana pihak syarikat. Harap Maklum.

Tuesday, November 27, 2012

Anda hamil?? Penjagaan kandungan trimester pertama amat penting untuk mengelakkan kecacatan bayi..

Takuuuttt bila baca entri ni kat Pa&Ma


Lazimnya, KECACATAN yang melibatkan organ tubuh bayi berlaku ketika TRIMESTER PERTAMA KEHAMILAN. Inilah sebabnya penjagaan diri dan kandungan amat penting terutamanya pada peringkat permulaan kehamilan. Makanlah pelbagai jenis makanan yang kaya dengan karbohidrat, protein dan vitamin.  
  • Karbohidrat - memberikan tenaga kepada anda dan bayi yang semakin membesar. 

  • Protein - untuk pertumbuhan dan pembinaan tisu-tisu tubuh ibu dan bayi. 

  • Vitamin dan zat galian - untuk mencegah ibu daripada jangkitan penyakit dan untuk pertumbuhan bayi di dalam kandungan. 

Hakikatnya, dalam kehamilan, ada banyak perkara di luar jangkaan. Antaranya ialah kelahiran pramatang dan komplikasi-komplikasi lain yang boleh membahayakan nyawa ibu mengandung serta anak di dalam kandungan.
Apa kata Dr Hamid Arshad mengenai pengambilan supplement ketika hamil??Jom baca pula testimoni customer Puan Aula yang dah start consume Shaklee sejak dari awal kandungan sehingga menyusu baby...

 

Kita sebagai hambanya hanya berusaha yg terbaik dan berdoa... mohon pada-Nya yang terbaik buat kita dan baby dalam kandungan... (>___<)

Sebarang pertanyaan mengenai supplement yg sesuai ketika hamil, feel free to contact Fai...

Fai CeritaCinta 
Shaklee Independent Distributor 
ID Shaklee : 852741 
HP: 019-7428120 
Email: nnurfairuz@gmail.com 


*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

4 comments:

IntaNBerliaN said...

a'aa ketika hamil, vit2 penting utk ibu2...

Deqla manjew said...

thanks for sharing dear.. nk anak jugak.. :)

Nizam said...

Nice info

Free2 singgah la online store saya Baby Shop Malaysia

Mas Sarah5366 said...

Thanks for sharing

“Apa saja yang Allah anugerahkan kepada manusia berupa rahmat, maka tiada sesuatupun yang dapat menahannya; dan apa jua yang ditahan oleh Allah maka tidak ada sesuatupun yang dapat melepaskannya sesudah itu. Dan (ingatlah) Dialah sahaja yang Maha Berkuasa, lagi Maha Bijaksana.” (Surah Fathir:2)

Copyright to FAI NARDIR
Designed by UMIESUEstudio 2015