Pengedar Sah Shaklee di Pasir Gudang, Johor. Mula terjebak dengan Shaklee sejak tahun 2011. Terdapat pelbagai supplement yang ditawarkan, antaranya seperti Set Berpantang Shaklee, Set Mengandung Shaklee, Set Kecantikan Shaklee, Set Awet Muda Shaklee, Set Kesihatan Optimum Shaklee, Set Sendi Shaklee, Set Jantung Sihat Shaklee dan berbagai-bagai lagi mengikut keperluan anda..

Apa jua yang ditawarkan dalam blog ini adalah bersifat peribadi dan tidak terlibat dengan mana-mana pihak syarikat. Harap Maklum.

Friday, November 9, 2012

Diet dengan Shaklee | Testimoni: Berkat ISTIQAMAH, berat turun 3 kg lepas 2 minggu...

Entri ni khas untuk anda yg MEMPUNYAI KEAZAMAN YG KUAT UNTUK DIET sahaja... Kalau anda tak kuat semangat, tak dapat lah hasil macam ni ye... Kesan pengambilan vitamin juga bergantung pada individu. Mcm cik puan ni, dia betul2 KONSISTEN dan KUAT SEMANGAT utk diet. Sebab tu lah boleh turun secepat ni... Semoga ianya memberi semangat kepada anda... Chaiyok..!

Apa yg beliau ambil??

ESP
Herblax
Lecithin


*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.















PERINGATAN: Suplemen Shaklee ni BUKAN pil kurus ye...
Vitamin Shaklee bukan ubat kurus dan bukan dadah, jika diambil dalam dosage yg disuggestkan ia tidak memudaratkan. Ianya perlukan masa untuk memberi kesan kepada anda yg nak berdiet dgn Shaklee...Bukan hari ni makan, esok lusa dh kurus...
Fungsi vitamin dan mineral yg kita ambil ialah untuk membetulkan fungsi badan yg tidak berfungsi pada tahap yg betul atau kurang effective. Macam factory default setting dlm handphone kita.. Bila tekan button reset tu, all setting will set to factory setting... Macam badan kita, bila mengamalkan pengambilan supplement, setiap cell mula kembali menjalankan fungsi asalnya dengan baik... dan sebab tu lah majoriti yg ambil suplemen Shaklee ni akan mengalami healing krisis...

Cell, tissue, organ dan sistem yg menjalankan fungsi yg baik dapat melakukan process pencernaan dgn baik, boleh menyerap nutrient dgn baik.. meningkatkan metabolisma.. pembakaran kalori yg lebih effektif and so on... Jadi tubuh akan berada dlm keadaan yg ideal..
 
Menurut Nutritinonist bertauliah Shaklee, dari kajian yg dibuat olehnya...
Mereka yg selalu skip meal sering kali memberi feedback, selera makan bertambah dan berat bertambah.. Ini berlaku sbb tubuh individu ini PENING... sbb jadual makan yg lompong. Jadi bila tubuh perlukan nutrient, tiada makanan yg support. So bila ambil supplement, cell akan trigger otak utk makan tepat pada waktunya... Tapi kesilapan manusia ialah... OVERESTIMATE keperluan makan dari signa yg diberikan. Jd mereka ambil makanan secara berlebihan dan berlaku lebihan kalori dan berat badan bertambah.
 
 
Choices of food terletak pada tangan anda... Vitamin tiada kalori, jadi pengambilan vitamin tidak akan menggemukkan..

 
info credit to Master Iffah Anuar..

 
Kesimpulannya, jom pilih vitamin natural SHAKLEE... SELAMAT BERKESAN DAN MESRA ALAM.... yang penting ia bukan pil kurus... Selamat utk anda2 yg nak diet... (>___<)

Sharing is caring (>___<)


Sebarang pertanyaan, feel free to contact:

Fai CeritaCinta
Shaklee Independent Distributor
ID Shaklee : 852741
HP: 019-7428120
Email: nnurfairuz@gmail.com



*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

3 comments:

IntaNBerliaN said...

ooo shaklee pun ada produk utk org diet yer/...

As Hafidz said...

Saya dah beli set slimming shaklee cinch,lecithin dgn alfalfa..masalahnya sekarang saya x tau jadual pengambilan setiap produk nie...nk bncuh cinch tu pn sy x tau sbb pengedar tu x bg detail explaination..boleh x awak tlg sy..

Fai CeritaCinta said...

dear @as hafidz, please email fai - nnurfairuz@gmail.com

“Apa saja yang Allah anugerahkan kepada manusia berupa rahmat, maka tiada sesuatupun yang dapat menahannya; dan apa jua yang ditahan oleh Allah maka tidak ada sesuatupun yang dapat melepaskannya sesudah itu. Dan (ingatlah) Dialah sahaja yang Maha Berkuasa, lagi Maha Bijaksana.” (Surah Fathir:2)

Copyright to FAI NARDIR
Designed by UMIESUEstudio 2015