Pengedar Sah Shaklee di Pasir Gudang, Johor. Mula terjebak dengan Shaklee sejak tahun 2011. Terdapat pelbagai supplement yang ditawarkan, antaranya seperti Set Berpantang Shaklee, Set Mengandung Shaklee, Set Kecantikan Shaklee, Set Awet Muda Shaklee, Set Kesihatan Optimum Shaklee, Set Sendi Shaklee, Set Jantung Sihat Shaklee dan berbagai-bagai lagi mengikut keperluan anda..

Apa jua yang ditawarkan dalam blog ini adalah bersifat peribadi dan tidak terlibat dengan mana-mana pihak syarikat. Harap Maklum.

Friday, January 11, 2013

Tingkatkan kesuburan dengan vitamin semulajadi Shaklee

Antara vitamin yg hottt dan mendapat sambutan hangat di CeritaCinta ialah set vitamin untuk kesuburan... Sebelum beri cadangan vitamin mana yg sesuai... biasanya Fai akan tanya dulu samada customer tersebut dah pernah menjalani rawatan kesuburan di hospital atau tidak.. Ada masalah haid atau tidak.. Lepas tu baru Fai akan suggest vitamin mengikut masalah dan keperluan customer. Tak semestinya anda perlu ambil ketiga-tiga vitamin ni.. dan ada juga customer yg Fai tak suggest pun ikut vitamin-vitamin kat bawah ni. Depends kepada masalah..... 

In shaa Allah, Fai akan bantu anda semampu yg boleh.. selebihnya kita mohon padaNya...



Tiga vitamin ni antara vitamin yang membantu untuk meningkat kesuburan pasangan suami isteri... Jom tengok apa fungsi setiap vitamin dalam mengatasi masalah kesuburan..





GLA (gamma linolenic acid)
  • Membantu melegakan sindrom pra haid (PMS) seperti senggugut.
  • Membantu dalam melegakan kesakitan dan kekejangan ketika haid kerana GLA membentuk prostaglandin.
  • Membantu meningkatkan lendir servik yang berkualiti untuk kesuburan
GLA membantu seorang wanita menghasilkan lendir serviks yang berkualiti untuk kesuburan iaitu lendir yang berwarna putih telur. Cecair yg subur akan kelihatan jernih, licin dan anjal. Perasan tak sebulan sekali seorang wanita akan mengeluarkan cecair yang sebegitu, yakni sewaktu subur. Namun, tak semua orang mendapati cecair yang dihasilkannya sebegitu ‘subur’.

Di sinilah fungsi GLA, untuk membantu dalam penghasilan cecair yang melambangkan kesuburan ini, yang membantu sperma untuk berenang ke uterus, terus ke tiub falopio untuk bersenyawa dengan sel ovum. Bukan itu saja, cecair ini juga membantu sperma untuk terus hidup dalam tiub fallopio sehingga 5 hari. Jadi, kalau tak ‘kena’ hari subur pun masih ada can sebab sperma masih ada di situ sampai hari ke-5 ^__^






Tahukah anda, Vitamin E mampu meningkatkan kemampuan reproduktif?

Kajian pada tahun 1924, mendapati vitamin E mampu memulihkan kemampuan reproduktif. Para lelaki yg mengambil 600iu – 800iu vitamin E sehari mampu meningkatkan kiraan sperma mereka.

Vitamin E juga dikatakan mampu meningkatkan kelestarian tenaga seksual dan tenaga dengan membekalkan oksigen yg lebih.

Kenapa vitamin E Shaklee? Kerana
Vitamin E Complex Shaklee mengandungi 10mg selenium... Selenium semulajadi membantu tubuh kita untuk menyerap vitamin E dgn lebih baik.






Kepentingan ZINC dalam kesuburan
Pengambilan zinc untuk jangka masa panjang mampu memperbaiki kemampuan seks lelaki dan meninggikan kandungan sperma.


Zinc di dalam prostat lelaki adalah 10x ganda dari organ lain. Zinc memainkan peranan penting dlm organ seks lelaki. Defisiensi yg serius akan mengakibatkan masalah seperti kematangan organ seks yg lambat, perkembangan yg kecil atau pincang pada testikel, kiraan sperma yg rendah, kemerosotan fungsi seksual, penuaan pra-matang dan keguguran rambut.


Zinc juga penting untuk ovulasi wanita...
Wanita memerlukan zinc untuk ovulasi. Zinc juga membantu penguncupan uterus dan mengembalikan daya ketahanannya.







Boleh juga anda suami isteri sama-sama amalkan zikir Ya Waahid ini...


“Ya Waahid!” 
Bagi pasangan yang belum mempunyai cahayamata dan tersangat ingin untuk menimangnya, amalkanlah zikir ini sebanyak 190x setiap kali selesai menunaikan solat 5 waktu selama satu bulan dan selama itu juga hendaklah berpuasa sunat Isnin & Khamis, In shaa Allah…
Ya Allah! Ya Tuhan kami, dengan menggunakan sebahagian daripada nama-nama-Mu yang baik ini, kabulkanlah permintaan kami. Dikau telah menjanjikan akan mengkabulkan permintaan mereka yang berdoa dengan menggunakan nama-nama-Mu. Kabulkanlah permintaan kami ya Allah, janganlah Dikau sia-siakan doa kami ini.







Fai CeritaCinta
Shaklee Independent Distributor
ID Shaklee : 852741
HP: 019-7428120
Email: nnurfairuz@gmail.com


*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

No comments:

“Apa saja yang Allah anugerahkan kepada manusia berupa rahmat, maka tiada sesuatupun yang dapat menahannya; dan apa jua yang ditahan oleh Allah maka tidak ada sesuatupun yang dapat melepaskannya sesudah itu. Dan (ingatlah) Dialah sahaja yang Maha Berkuasa, lagi Maha Bijaksana.” (Surah Fathir:2)

Copyright to FAI NARDIR
Designed by UMIESUEstudio 2015