Pengedar Sah Shaklee di Pasir Gudang, Johor. Mula terjebak dengan Shaklee sejak tahun 2011. Terdapat pelbagai supplement yang ditawarkan, antaranya seperti Set Berpantang Shaklee, Set Mengandung Shaklee, Set Kecantikan Shaklee, Set Awet Muda Shaklee, Set Kesihatan Optimum Shaklee, Set Sendi Shaklee, Set Jantung Sihat Shaklee dan berbagai-bagai lagi mengikut keperluan anda..

Apa jua yang ditawarkan dalam blog ini adalah bersifat peribadi dan tidak terlibat dengan mana-mana pihak syarikat. Harap Maklum.

Friday, January 4, 2013

Tips kurangkan stress semasa menyusu

Fai copy tips ni dari facebook Kak Puteri Yusof...  
Tips yang sangat ringkas dan Fai yakin semua BF mommies boleh applykannya... 

Selamat mencuba (>___<)




  1. Gunakan masa menyusu sebagai masa terbaik untuk memanjakan bayi. Usap rambut mereka, bercakap, singing etc.
  2. Makan snack dan minum sebelum menyusu. Kalau kita pun dahaga dan lapar, memang lah tak seronok nak menyusu dengan perut berkeroncong.
  3. Menyusu di tempat yang sunyi dan tenang
  4. Jika berkesempatan, mandi dulu, dengan air suam untuk bantu flow susu lebih lancar
  5. Pilih position menyusu yang paling selesa untuk kita dan bayi.
  6. Dapatkan tidur yang cukup. Ada masa kita kena lupakan rumah yang bersepah, kain baju tak lipat, dan pergi tido.
  7. Cari jalan untuk bertenang dan unwind. ada orang unwind dengan meditasi, yoga, bersenam, berurut dll. solat dan berdoa adalah pilihan terbaik untuk kita orang islam to unwind. bagusnya, kita ada 5 kali sehari untuk unwind!
  8. Cari hobi atau kembali kepada hobi yang biasa kita buat. Tukar tumpuan minda selain daripada fikir pasal breastfeeding 24/7
  9. Beritahu pasangan atau ahli keluarga tentang stress yang anda hadapi, mereka pasti boleh membantu.

Good luck mommies!





>> Tips penyusuan terkenal supermodel Amber Chia

>> Tips untuk ibu yang mengepam secara ekslusif

>> Pilihan vitamin untuk ibu menyusu





Fai CeritaCinta
Shaklee Independent Distributor
ID Shaklee : 852741
HP: 019-7428120
Email: nnurfairuz@gmail.com

*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

2 comments:

.........cP~ said...

Salam..

Huhu. kalau la ibu2 baru bersalin kat wad tu tau semua ni. susah la ajar ibu baru menyusukan anak. saya pun tak pernah ada anak..susah betul..

Alycia said...

gud infor.. tq for sharing..

tq jugak singgah blog Alycia.. do come again ;)

“Apa saja yang Allah anugerahkan kepada manusia berupa rahmat, maka tiada sesuatupun yang dapat menahannya; dan apa jua yang ditahan oleh Allah maka tidak ada sesuatupun yang dapat melepaskannya sesudah itu. Dan (ingatlah) Dialah sahaja yang Maha Berkuasa, lagi Maha Bijaksana.” (Surah Fathir:2)

Copyright to FAI NARDIR
Designed by UMIESUEstudio 2015