Pengedar Sah Shaklee di Pasir Gudang, Johor. Mula terjebak dengan Shaklee sejak tahun 2011. Terdapat pelbagai supplement yang ditawarkan, antaranya seperti Set Berpantang Shaklee, Set Mengandung Shaklee, Set Kecantikan Shaklee, Set Awet Muda Shaklee, Set Kesihatan Optimum Shaklee, Set Sendi Shaklee, Set Jantung Sihat Shaklee dan berbagai-bagai lagi mengikut keperluan anda..

Apa jua yang ditawarkan dalam blog ini adalah bersifat peribadi dan tidak terlibat dengan mana-mana pihak syarikat. Harap Maklum.

Tuesday, February 26, 2013

Omega untuk diet???

Kita biasa dengar omega 3 ni bagus untuk perkembangan minda terutamanya untuk kanak2... Tapi tahukah anda yang Omega 3 dapat membantu mempercepatkan proses pembakaran lemak?? Jeng... jeng... jeng... Jom baca untuk tahu lebih lanjut...



credit


Bagaimana??

>>> Omega 3 membantu proses pembakaran lemak dengan lebih cepat dengan membantu badan anda memberi tindak balas yang lebih baik kepada hormon LEPTIN
 

>>> Leptin akan menghantar signal kepada otak anda untuk mengurangkan selera makan yang akan menyebabkan anda kurangkan kuantiti makanan yang mana menyumbang kepada penurunan berat badan

>>> Leptin meningkatkan kadar metabolisma badan dengan cara meningkatkan pengeluaran thyroid (thyroid adalah untuk regulate metabolisma badan)

>>> Leptin juga menyebabkan badan anda untuk membakar dan menukarkan lemak kepada tenaga


 

Thanks Sis Rabihah for this info (>___<)






Omega 3 terbaik pilihan Fai semestinya OMEGA GUARD SHAKLEE... Kerana Shaklee menggunakan kaedah ultratulen bergred farmaseutikal teknologi terkini dalam penghasilan omega. Pastikan juga omega 3 yg anda ambil mempunyai kandungan EPA dan DHA yg TINGGI ya..







Testimoni diet dengan Omega Guard:








Sharing is caring! 






Fai CeritaCinta
Shaklee Independent Distributor
ID Shaklee : 852741
HP: 019-7428120
Email: nnurfairuz@gmail.com


*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Monday, February 18, 2013

Testimoni : "Saya bersalin tak cukup bulan.. baby prolong jaundice.. Sekarang anak sihat, tak pernah demam dan paling happy berat dia dah naik 4.95kg..."

Berkongsi kegembiraan sorang customer yg kini dah pun jadi kawan Fai.. (>___<)

  Alhamdulillah, syukur...
Sesungguhnya yg baik itu dgn izinNya jua.. Kita hanya berusaha, doa dan bertawakal...







Wang ringgit boleh dicari.. tapi kesihatan anak adalah lebih berharga dari segalanya...
Berikanlah yg terbaik untuk Si Manja anda seawal dari dalam kandungan lagi..







Fai CeritaCinta
Shaklee Independent Distributor
ID Shaklee : 852741
HP: 019-7428120
Email: nnurfairuz@gmail.com


*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Friday, February 15, 2013

Tips Cantik dengan masker semulajadi Shaklee...

Tetibe mood nak bermasker pulak.. Masker ESP + plain yogurt dah cuba, masker Vitamin E dah cuba... kali ni nak cuba pulak masker 3 serangkai >> ESP + Alfalfa + Vitamin E...  Tak sabarrr nak berjemaah dgn En.Hubby malam ni bermasker Shaklee... hihihi...

Jom tengok mcm mana nak bancuh resepi masker ni...



 

Bahan yg diperlukan: ESP + ALFALFA + Vitamin E


ESP >> untuk mencerah dan MENGGEBUKAN kulit..
Alfalfa >> buang minyak2 lebih..
Vit E >> awet muda + kecutkan jerawat dan hilangkan parut..



step 1: 1 sudu besar ESP + 1bji Alfalfa + 1 capsule vitamin E di cucuk letak dlm mangkuk
 

step 2: picit vit E yg dah dicucuk + bahan tdi.. campur sedikit air
 

step 3: kacau semua sampai rata
 

step 4: sapu kat muka, biar sampai kering...
 

step 5: cuci & bilas dgn air...







Thanks Dear Faizah coz sudi share resepi ni..  



Selamat mencuba... (>___<) 





Fai CeritaCinta
Shaklee Independent Distributor
ID Shaklee : 852741
HP: 019-7428120
Email: nnurfairuz@gmail.com

*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Thursday, February 14, 2013

TESTIMONI : Pregnant dgn Shaklee.. lebih cergas, energetic, HB cantik, senang bersalin..memang berbeza...

Ramai ibu muda, ibu mengandung anak sulung.. takut2 nak amik supplemen Shaklee.. yelah, xde pengalaman pregnant lagi kan. tapi yang pastinya semua nak kan yg terbaik untuk "si kecil"... Testimoni2 ni sekadar ingin berkongsi pengalaman ibu2 hamil yg pregnant dgn Shaklee.. Semoga membantu... (>___<)























# actually testimoni2 ni pun utk Fai jugak.. seronok baca pengalaman2 ibu hamil dgn Shaklee ni... Alhamdulillah setakat ni Fai tak pernah miss lagi ambil supplemen Shaklee... dan sekarang dah tambah OMEGA GUARD.. mudah2an boleh bersalin dgn senang mcm testimoni dari Kak Noor Syuhada..... hehe... rasa energetic, tak krem... HB 13.0... tu semua memang tak dinafikan. Kadang2 rasa mcm tak mengandung pulak tapi perut makin membesar.. hehe...




Pssstttt... bulan ni ada PROMOSI BESAR-BESARAN OMEGA GUARD SHAKLEE... Majoriti ibu2 pregnant beli 2-3 botol terus.. sebab harga jauhhhh lebih murah dari biasa... yg bestnya, bukan utk ibu2 hamil jer. boleh share 1 family >> anak2, husband, mak ayh kita pun boleh makan... Fai dah borong 6 botol utk stok sampai lepas bersalin nnti. hehe...

Rugi kalau tak beli Omega time promosi ni... Promosi setahun sekali jer... Menyesal nnti..






Fai CeritaCinta
Shaklee Independent Distributor
ID Shaklee : 852741
HP: 019-7428120
Email: nnurfairuz@gmail.com

*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.
“Apa saja yang Allah anugerahkan kepada manusia berupa rahmat, maka tiada sesuatupun yang dapat menahannya; dan apa jua yang ditahan oleh Allah maka tidak ada sesuatupun yang dapat melepaskannya sesudah itu. Dan (ingatlah) Dialah sahaja yang Maha Berkuasa, lagi Maha Bijaksana.” (Surah Fathir:2)

Copyright to FAI NARDIR
Designed by UMIESUEstudio 2015