Recent Articles

Search This Blog

Loading...

Thursday, March 14, 2013

Botol Susu Mimijumi


Fai akan fully breastfeed inshaAllah sampai baby cukup 2 tahun. Pam dah tahu nak beli pam ape. Cuma botol susu jer tak tahu ape yg terbaik... Setakat ni yang paling best botol susu Mimijumi ni. Memang banyak dah Fai survey pasal Mimijumi ni. Tapi disebabkan info dari sinilah Fai terus confirm nak belikan "si kecik" ni Mimijumi... hehe..



1- Puting Mimijumi
Dengan menggunakan teknologi terkini puting ini lembut seakan-akan puting ibu. Puting dibuat dari silikon yang selamat untuk bayi - mengikut piawaan yang telah ditetapkan dan tidak mengandungi latex. Bentuk dan warnanya juga dicipta khas untuk menyerupai payudara ibu. Jadi si manja anda tidak akan keliru puting!





2- Material
Botolnya diperibuat daripada plastik EMS Grilamid XE-3997 dari Switzerland dan memang terbukti selamat dan mendapat kelulusan antrabangsa. Lebih baik daripada plastik jenis PC, PP dan PES.
Biarpun botol ini diperbuat daripada plastik namun ianya jernih dan tebal seakan kaca. Namun ianya ringan dan mudah dipegang oleh bayi anda. Dan ianya juga tergolong dalam Eco-Friendly Bottle


3- "Wide Neck style" (Leher Botol Yang Luas)
Memudahkan proses pembersihan di bahagian dalam botol. Sekiranya anda ingin mensteril botol ini, sila buka plastik di bawah botol ini ya. Sebab botol nih boleh bukak dari bahagian bawah dan atas.




4- BPA Free, Lead, Phthalates, Latex.


5- Tidak Perlu Kerap Membeli Botol
Walaupun harganya agak mahal namun botol ini boleh digunakan sehingga 3 tahun dan boleh disteril sehingga 10ribu kali! Manakala putingnya tahan sehingga 6-8 bulan. Bermaksud? Anda cuma perlu beli sekali sahaja dan anda boleh menggunakan botol yang sama untuk anak² yang seterusnya. Jimat kan? 
(* Puting perlu tukar setahun 2 kali di bawah penggunaan normal)


6- Harga Di Malaysia 
Fai survey2 rasanya harga dekat One Baby World paling murah, RM82.65. Untuk sparepart Mimijumi nipple  1 pack dalam RM43.





Thanks to blogger Diari Si-Kecil... Semoga info ni juga membantu anda...


Next week check up.. Tak sabar nak tunggu tentang perkembangan baby.. 
Setakat ni maknya sihat jer, baby pun aktif gerak... hihi...

 




Fai CeritaCinta 
Shaklee Independent Distributor 
ID Shaklee : 852741 
HP: 019-7428120 
Email: nnurfairuz@gmail.com 

*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

2 comments:

myvitasakurahouse said...

Fai,info yang sangat menarik..kebetulan sis pun tengah survey2,Thank a lot >_<

Fai CeritaCinta said...

welcome kak.. sharing is caring :))

“Apa saja yang Allah anugerahkan kepada manusia berupa rahmat, maka tiada sesuatupun yang dapat menahannya; dan apa jua yang ditahan oleh Allah maka tidak ada sesuatupun yang dapat melepaskannya sesudah itu. Dan (ingatlah) Dialah sahaja yang Maha Berkuasa, lagi Maha Bijaksana.” (Surah Fathir:2)

Total Wellness Program

Anti-Aging
Vivix

Anti-Oxidants
CarotoMax, Vitamin C, Vitamin E, Vivix

Athma, Sinus (Resdung), Allergy, Hives (Gegata), Eczema
Alfalfa, B Complex, Vitamin C

Breastfeeding Set
Vitalea, B Complex, Vitamin C, Alfalfa, ESP, Ostematrix, Omega Guard, Performane Drink

Children's Health
Chewable Vitalea, Chewable Vitamin C, Omega Guard, MealShake

Confinement Set
Vitalea, B Complex, Vitamin C, Zinc, Vitamin E, ESP, Omega Guard

Diabetes Set
Fiber, GLA Complex, B Complex, Vitamin C

Gout Set
Fiber, Performance Drink, Omega Guard, Alfalfa

Immune Booster
NutriFeron

Men's Health
Vitalea, B Complex, Vitamin C, Vitamin E, Ostematrix, Omega Guard, PD

Preggy Mommies
Vitalea, B Comples, Vitamin C, ESP, Ostematrix, Omega Guard

Skin Care
B Complex, Vitamin C, Vitamin E, ESP, Ostematrix, Vivix

Students' (12 years ++)
Vitalea, B Complex, Vitamin C, Lecithin, Omega Guard

Weight Management
Fiber, Lecithin, Cinch Shake Mix, Cinch energy Tea Mix

Individuals that don't like pills @ tablets
Meal Shake, ESP, Vivix, NutriFeron