Recent Articles

Search This Blog

Loading...

Tuesday, April 23, 2013

Testimoni: Vita-Lea Iron Shaklee Penawar Masalah HB Low... (HB dari 10.7 bertambah sehingga 11.4 dalam masa 5 hari...)


Selasa lepas, 16 April 2013, Fai pegi check up macam biasa kat KK Masai.. yang tak bape bestnya HB fai turun... Last month Hb 11.1, tapi kali ni Hb 10.7... Biasa la kena bebel dengan nurse sebab bila HB bawah 11.0 ni RISIKO SANGAT TINGGI TERHADAP IBU DAN BAYI...

Antaranya boleh menyebabkan:
  • Kematian si ibu ketika melahirkan
  • Keguguran
  • Anak lahir tidak cukup bulan

Fai memang risau giler dah time tu.. Yelah, sebab risikonya sangat tinggi. Minta dijauhkan perkara-perkara yang tak elok ni. Nauzubillah... Sabtu tu pergi check up kat Poliklinik Yuslina Pasir Gudang. Minta doctor check HB sekali... Hari ni baru dapat result HB Fai tu...




Tadaaaa.............








Alhamdulillah HB Fai dari 10.7 naik sampai 11.4 hanya selepas 5 hari KONSISTEN dgn Vitalea-Iron Shaklee.. Syukur sangat... Alhamdulillah...

Mesti korang ade yang cakap macam ni kan...  "jual shaklee pun HB blh turun ke?" 

Yup, HB Fai still turun walaupun hari2 Fai makan Vitalea 2 biji... Setelah bereksperimen atas diri sendiri.. Rupa2nya, kuantiti Vitalea yg Fai ambil tu tak cukup untuk badan Fai bekalkan darah kepada baby yg sedang membesar.

Syukur sangat... dengan pengambilan Vitalea-Iron Shaklee HB Fai naik semula... Malah lebih tinggi dari bacaan last month. hehe... yang paling best, tak perlu susah-susah nak kena makan kerang.  tak perlu makan hati ayam/lembu... (doktor Noraini kat Poliklinik Yuslina tu pun tak bagi makan hati ayam/lembu sebab boleh menyebabkan baby kena hepatatis)



Fai percaya, Allah uji kerana DIA nak Fai bantu anda yang mempunyai masalah yang sama macam Fai. Bila diuji macam ni, baru Fai dapat rasa apa perasaan ibu-ibu hamil yg mempunyai masalah HB low ni... SANGAT RISAU ok... Alhamdulillah....... sekarang HB Fai dah ok. Nampak gayanya ada kemungkinan akan naik ke 12... Sangat sukeee, hihi :-) 



Jika anda preggy mommies dan anda mempunyai masalah HB low, jangan segan2 contact Fai.. 

I'm more than willing to help..



Fai CeritaCinta
Shaklee ID : 852741
HP & Whatsapp : 019-7428120
Email: nnurfairuz@gmail.com


*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

0 comments:

“Apa saja yang Allah anugerahkan kepada manusia berupa rahmat, maka tiada sesuatupun yang dapat menahannya; dan apa jua yang ditahan oleh Allah maka tidak ada sesuatupun yang dapat melepaskannya sesudah itu. Dan (ingatlah) Dialah sahaja yang Maha Berkuasa, lagi Maha Bijaksana.” (Surah Fathir:2)

Total Wellness Program

Anti-Aging
Vivix

Anti-Oxidants
CarotoMax, Vitamin C, Vitamin E, Vivix

Athma, Sinus (Resdung), Allergy, Hives (Gegata), Eczema
Alfalfa, B Complex, Vitamin C

Breastfeeding Set
Vitalea, B Complex, Vitamin C, Alfalfa, ESP, Ostematrix, Omega Guard, Performane Drink

Children's Health
Chewable Vitalea, Chewable Vitamin C, Omega Guard, MealShake

Confinement Set
Vitalea, B Complex, Vitamin C, Zinc, Vitamin E, ESP, Omega Guard

Diabetes Set
Fiber, GLA Complex, B Complex, Vitamin C

Gout Set
Fiber, Performance Drink, Omega Guard, Alfalfa

Immune Booster
NutriFeron

Men's Health
Vitalea, B Complex, Vitamin C, Vitamin E, Ostematrix, Omega Guard, PD

Preggy Mommies
Vitalea, B Comples, Vitamin C, ESP, Ostematrix, Omega Guard

Skin Care
B Complex, Vitamin C, Vitamin E, ESP, Ostematrix, Vivix

Students' (12 years ++)
Vitalea, B Complex, Vitamin C, Lecithin, Omega Guard

Weight Management
Fiber, Lecithin, Cinch Shake Mix, Cinch energy Tea Mix

Individuals that don't like pills @ tablets
Meal Shake, ESP, Vivix, NutriFeron