Pengedar Sah Shaklee di Pasir Gudang, Johor. Mula terjebak dengan Shaklee sejak tahun 2011. Terdapat pelbagai supplement yang ditawarkan, antaranya seperti Set Berpantang Shaklee, Set Mengandung Shaklee, Set Kecantikan Shaklee, Set Awet Muda Shaklee, Set Kesihatan Optimum Shaklee, Set Sendi Shaklee, Set Jantung Sihat Shaklee dan berbagai-bagai lagi mengikut keperluan anda..

Apa jua yang ditawarkan dalam blog ini adalah bersifat peribadi dan tidak terlibat dengan mana-mana pihak syarikat. Harap Maklum.

Thursday, May 30, 2013

Tempoh Darah Nifas





Ilmu baru untuk Fai... Semoga ianya juga bermanfaat buat semua... Credit info to
Kelab-kelab Ibu Bersalin dan Berpantang...


____________________________________

Biasa darah nifas berapa lama ye sebetulnye...???

Tempoh nifas mengikut mazhab Imam Shafie yang kte guna kat Malaysia ni 60 hari umumnye.. kalo dah lepas 60 hari masih ade darah.. tu dah dikira istihadoh.. tapi khususnya ia bergantung pada setiap individu. kalo 40 hari dah takde darah dah boleh mandi wajib... dan jika ade lagi darah yang keluar lepas tu, kite tak boleh solat lagi kerana masih dlm tmpoh nifas..
 
dan lagi satu.. kalo dah lepas 40 hari, darah kering dan kte pun dah mandi wajib.. tapi selepas 15 hari kte suci, keluar darah lagi (maksudnye hari ke 56).. darah itu dah dikira sebagai darah haid... bukan darah nifas.
 

------------------
Semoga penjelasan yang serba ringkas ini memberi manfaat buat ibu-ibu yang tertanya-tanya tentang tempoh darah nifas... (>___<)


Ingin berpantang secara moden dengan Shaklee..?? Feel free to contact Fai... I'm more than willing to help...


Fai CeritaCinta 
Shaklee ID : 852741 
HP & Whatsapp : 019-7428120 
Email: nnurfairuz@gmail.com 


*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Wednesday, May 29, 2013

Testimoni Set Kehamilan Shaklee : "tak sampai 2 jam rase sakit dah bersalin..."

Nak share testimoni sendiri belum ada lagi.. Hehe... Happy sangat bila Puan ni beritahu yang dia senang bersalin katanya... "tak sampai 2 jam rase sakit dah bersalin..." hihihi... Alhamdulillah...

Macam yang Fai pernah bagitahu sebelum ni.. Hanya anda yang dah cuba sahaja yang tahu betapa "magic"nya pregnant dengan Shaklee... Ni bukan overclaim ye, tapi Fai sendiri dah alaminya. Walaupun ni pengalaman pertama pregnant dengan Shaklee, tapi bagi Fai memang magic. Hihi... Cuma part bersalin tu tak tahu lagi macam mana. Mudah-mudahan Fai pun dipermudahkan bersalin macam yang akak ni juga... (>___<)







Masih berkira-kira samada mahu mencuba Set Kehamilan Shaklee atau tidak??

Tak payah fikir dah... Shaklee memang terbaik..! InshaAllah...



Sebarang pertanyaan, feel free to contact Fai.. I'm more than willing to help...



Fai CeritaCinta
Shaklee ID : 852741
HP & Whatsapp : 019-7428120
Email: nnurfairuz@gmail.com


*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Wednesday, May 22, 2013

Side Income dengan Shaklee

Dulu masa baru-baru register jadi ahli Shaklee, Fai tak pernah bermimpi nak dapat side income (bonus) sampai 4 angka macam sekarang.. Bonus pertama Fai RM25 jer… Memang masa tu Fai rasa sikitttt sangat. Rasa macam tak berbaloi jer dengan apa yang Fai dah buat. Tapi Fai tak pernah putus asa…. Walau susah macam mana sekalipun, Fai teruskan juga sebab Fai YAKIN dengan keberkesanan produk Shaklee. Fai nak bantu orang ramai sihat dengan Shaklee…

Memang lama masa untuk Fai betul-betul konsisten dengan bonus 4 angka ni.. Lebih kurang setahun setengah. Tapi alhamdulillah, bermula Oktober 2012, Fai dah boleh maintain… Banyakkkk yang Fai boleh buat dgn duit bonus ni. Firstly off course la tolong kurangkan beban husband.

Julai 2012 Fai beli kereta baru - SAGA FLX.. ansuran bulanan saga ni Fai gunakan duit bonus Shaklee. Walaupun hanya Saga tapi Fai bersyukur sangat2 sebab lebih SELESA. Sebab Fai ni jenis suka travelling…  Dulu ke mana-mana gunakan Kancil jer. Bersesak dalam kancil dgn adik-adik pergi jalan-jalan kat Melaka, pergi Tanjung Leman..  Pergi honeymoon kat Cameron Highland naik kancil. National Conference Shaklee yg pertama Fai pergi (last year – 2012) pun naik kancil. Masa tu memang agak down bila tengok kereta kat situ semua besar2. Rasa rendah diri pun ade jugak sebab Fai jer yg bawa kancil masa tu… Fai cakap dalam hati “tahun depan aku tak nak datang naik kancil lagi…” Alhamdulillah, tahun ni Fai pergi National Conference naik Saga. Hihi… Ape pun Fai syukur sangat-sangat… Alhamdulillah Shaklee dah banyak ubah taraf kehidupan kami…

National Conference 2012



February 2013 pula Fai pindah rumah - duit buat grilled dan cornice Fai guna bonus Shaklee. Nak harapkan duit gaji Fai dengan husband memang tak cukup. Alhamdulillah sekarang ni dah takde lagi rasa “sesak” duit. Bersyukur sangat-sangat dijodohkan dengan Shaklee… Shaklee memang banyak membantu kami sekeluarga. 


Bagi Fai, takde MLM lain sehebat Shaklee. Dan Fai akan setia selamanya dengan Shaklee….. Target Fai sekarang, December 2013 ni nak berhenti kerja dengan bonus RM xxxx… Nak duduk rumah jaga baby... Nak besarkan baby depan mata… Nak pergi jalan-jalan makan angin setiap bulan.. Hehe…





Sebenarnya bukan bonus setiap bulan ni jer yg Shaklee tawarkan. Shaklee juga menawarkan CAR BONUS dan CONVENTION TRIP… Car bonus/Car program ni kita akan diberi cek mengikut criteria yg dah ditetapkan. Tapi ikut suka la nak guna duit tu untuk beli kereta atau nak simpan. Hehe… Convention Trip ni ada dua, National Trip dgn International Trip (menunaikan umrah dan melawat 1 negeri lain).. Mengikut pengalaman kawan-kawan yg dah pergi, servis memang tip top. Diberi layanan 5 bintang, duduk hotel 5 bintang, servis 5 bintang… Shaklee dah bagi free, siapa yg tak nak kan..?? hehe…Target Fai, inshaAllah cycle ni Fai nak skor untuk CAR BONUS dan juga National Trip... Mudah-mudahan diperkenankan… (>___<)







Entri ni bukan nak menunjuk “kemewahan” Fai… Jauh sama sekali… Fai Cuma nak membantu anda di luar sana… Sampai bila kita nak duduk makan gaji jer..??  Cukup ker dengan hanya makan gaji?? Bila anak2 dah besar, perbelanjaan pun makin besarrr… tapi bonus…?? Banyak ker yg bos bagi? Berapa kali setahun kita dapat bonus..?? Jom buka minda… Jom sama-sama keluar dari ZON SELESA… Kita semua boleh dapat lebih daripada gaji kita sekarang… Percayalah… Jika Fai boleh, anda pun boleh… Ramai yg dah buktikan mereka berjaya dengan Shaklee.. Ramai yg resign dan teruskan bisnes online Shaklee. Ada yg income dah mencecah 5-6 angka dengan Shaklee.. Jika mereka boleh, kita pun PASTI BOLEH.. Tapi mestilah kena ada tunjuk ajar dari Mentor yg betul ye… hihihi..



DAH BERSEDIA NAK MENGUBAH KEHIDUPAN ANDA??

DAH BERSEDIA NAK KELUAR DARI ZON SELESA??

Fai tak menjanjikan apa-apa... TAPI semuanya bermula dengan diri anda sendiri... (>___<)



I’m more than willing to help…




Fai CeritaCinta 
Shaklee ID : 852741 
HP & Whatsapp : 019-7428120 
Email: nnurfairuz@gmail.com 



Tuesday, May 21, 2013

Set Hamil Shaklee... Set PALING GLAMOUR di kalangan ibu2 hamil masa kini..!








 
Tak perlu cuba banyak2… Fai minta anda hanya cuba DUA [2] vitamin ini sahaja dahulu sebab Fai nak anda rasa sendiri “magic”nya pregnant dengan Shaklee

Tak cuba tak rasa… Dah cuba, PASTI anda akan terus jatuh cinta. Percayalah..... Ini bukan statement overclaim, tapi ini adalah apa yang Fai rasa... (>___<)



Feel free to contact Fai... I’m more than willing to help...

Fai CeritaCinta 
Shaklee ID : 852741 
HP & Whatsapp : 019-7428120 
Email: nnurfairuz@gmail.com 




*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Thursday, May 16, 2013

Hebatnya Susu Ibu






Beli online kat MPH.. Order Khamis, hari Isnin dah sampai... Sangat teruja. Hihi. Yelah, 1st kan.. Langsung xde pengalaman. Kena lah cari info ape2 yg patut... Fai bagi rating 10/10 bintang kat buku ni. Memang sangat2 membantu bakal ibu yg hamil anak sulung yg langsung takde pengalaman... hehehe..

Semoga perjalanan Fai untuk FULLY BF baby dipermudahkan dan semoga dilimpahkan rezeki yg melimpah ruah untuk "si tembam" dalam perut ni. hihi...


Antara petikan dalam buku ni...

Susu ibu berubah komposisinya bergantung kepada keperluan bayi. Susu formula KEKAL SAMA tanpa mengira keperluan bayi.


Susu ibu berubah mengikut usia bayi

Susu ibu untuk bayi pra matang mempunyai kandungan protein yang sangat tinggi, susu ibu untuk bayi berusia 8 bulan lebih tinggi kandungan kalorinya daripada bayi berusia 1 bulan.


Susu ibu berubah mengikut keadaan cuaca

Dalam cuaca yang sangat panas, susu ibu mengandungi lebih banyak air, dalam cuaca sejuk susu ibu mengandungi lebih banyak lemak.


Susu ibu berubah rasanya mengikut apa yang dimakan oleh ibu

Jadi, bayi anda didedahkan kepada rasa yang berbeza sepanjang bulan-bulan awalnya. (adakah anda ingin memakan makanan yang sama setiap hari selama 6 bulan? mustahil..)



_____________________________

Alhamdulillah dah mula nampak tanda-tanda "cecair emas" keluar... (>_____<)





Fai CeritaCinta
Shaklee ID : 852741
HP & Whatsapp : 019-7428120
Email: nnurfairuz@gmail.com

 *Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Sunday, May 12, 2013

Vita-Lea Shaklee dengan Teknologi "Explo-Tab"


Study tentang Vita-Lea Shaklee ni Fai tertarik dengan teknologi yang digunakan untuk penghasilan vitalea iaitu "EXPLO-TAB".. Ape benda tu? Fai pun tak familiar dengan terms ni... Jom kita baca apa yang dimaksudkan dengan teknologi "Explo-Tab" ni... Million thanks to Kiosk Vitamin untuk info ni (>___<)..


Explo-Tab ialah teknologi yang membolehkan vitamin (Vitalea) kekal sementara waktu di dalam sistem pencernaan, dan kemudian dengan cepat ia akan "meledak" (explode) untuk membebaskan nutrisi di dalamnya.
Nak lebih paham, jom tengok video ni.. Dalam masa 5 minit, kesemua Vitalea tu dah explode (meletus) di dalam air...

video

Jika vitalea dibelah dan dilihat di bawah mikroskop, anda akan lihat bebola putih kecil. Bebola putih itu ialah starch grains - bijian kanji. Apabila bijian kanji ini terlarut di dalam air, ia akan pecah dan membebaskan nutrisi yang terikat di dalamnya.



keratan rentas Vitalea



keratan rentas Brand S


Jom kita buat perbandingan dengan menggunakan multivitamin lain...
video
  
Fai tak nak komen... Anda sendiri boleh menilai multivitamin mana satu yang terbaik... (>____<)
 
Now, I'm really fall in LOVES dgn Vitalea Shaklee. Sehari tak makan, rasa hidup ni macam tak lengkap. Hihihi... Sebelum ni memang Fai buat tak pandang jer Vitalea ni. Tapi bila dah tahu "keunikkan" nya... Bila dah tahu kelebihannya berbanding dengan multivitamin yang lain... Memang dah tak culas lagi makan Vitalea. Vitamin lain mungkin ade yang Fai makan selang sehari.. tapi Vitalea ni tak boleh tinggal walau sehari.... Sangat rugiiii woo.. Hihi...


Harga?? Rasa macam tak berbaloi la dengan Vitalea ni sebab murahhhh sangat berbanding dengan khasiat yang kita peroleh daripada sebiji Vitalea.. Betul ker?? Yup, betul... Bukan cerita main-main... Nak tahu special price, kenalah contact Fai. Tak boleh publish kat sini nanti boleh jadi kontorversi... hehehe







Fai CeritaCinta
Shaklee ID : 852741
HP & Whatsapp : 019-7428120
Email: nnurfairuz@gmail.com


 *Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Thursday, May 9, 2013

Bayi kerap menyusu tanda susu tak cukup?

Terbaca entri ni dari blog Kedai Tripple S berkenaan seorang ibu mengadu tentang masalah penyusuannya...

Anaknya berusia 2 bulan. Kata si ibu, bayinya terlalu kerap menyusu sehingga ibu berasa tertekan sebab ingat susunya tak banyak dan tak cukup untuk bayinya.
Si ibu cuba pam pula untuk melihat berapa amaun yang boleh didapati. 1oz! Ouh ibu sangat kecewa, susu saya sikit katanya. 
"Dia ni kejap-kejap nak menyusu, kalau siang gap dalam 1 1/2jam - 2jam, kalau malam pulak gap dalam 2-3jam.. saya risau la, susu saya ni ada ke takde sebenarnya"
Ok ibu, jangan tension ye. Jom kita baca dulu artikel ni. Menurut artikel di http://breastfeeding.about.com,

On average, a breastfed newborn eats approximately every 2 to 3 hours around the clock. This is about 8 to 12 times in a 24-hour period. Babies have little stomachs and breast milk is easily digested, so feed your baby often. The recommended way to feed your breastfed baby is on demand.
Jadi, adalah normal jika bayi anda menyusu dalam tempoh sebegini. 2-3 jam sekali dalam masa 24jam, 8-12kali penyusuan sepanjang hari. 
 
Jadi ibu tak perlu bimbang kerana ini adalah normal. Dan sebenarnya susu ibu sangat mudah dihadamkan dan perutnya juga tak besar mana. Sebab itulah bayi mudah kembali lapar. Jangan samakan bayi macam kita golongan dewasa yang makan 3-4kali sehari sahaja ye.





Jadi, ibu perlu hentikan kerisauan anda. Susukan bayi mengikut permintaannya. Insya allah, semakin kerap penyusuan berlaku, semakin banyak susu dihasilkan oleh tubuh.
Dan berkenaan hasil perahan yang cuma 1 oz tadi tu.. cuba ibu bayangkan, anak ibu menyusu setiap 2jam.. lepas tu ibu pam dan hasil perahan cuma 1 oz.. tahu tak kenapa?

Sebab lebih banyak susu dah masuk ke dalam perut bayi. Jadi sebenarnya apabila ibu mengepam selepas anak menyusu dan masih mampu mendapat 1oz, ia dikira sebagai banyak. Dan biasanya tujuan mengepam susu selepas sesi direct feeding adalah untuk benar-benar mengosongkan payudara. Kalau ibu konsisten melakukan rutin begini, percayalah bila ibu dah mula bekerja nanti, susu akan terhasil dengan meriah. 



_________________________________

Info ni Fai copy paste bulat-bulat jer dari blog beliau. Hihi... Thanks dear untuk info ni.. Info yg sangat berguna untuk momma to be macam Fai... :-)



Nak jayakan penyusuan dengan Shaklee? Feel free to PM Fai ya... 


Fai CeritaCinta 
Shaklee ID : 852741 
HP & Whatsapp : 019-7428120 
Email: nnurfairuz@gmail.com 

*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Tuesday, May 7, 2013

Set Hamil Shaklee

Set hamil Shaklee antara hotttt items di ceritacinta04.blogspot.com... Hari-hari ade jer permintaan di kalangan ibu hamil... Laku macam pisang goreng panasss..! Sekiranya anda ingin mencuba Shaklee sepanjang tempoh kehamilan. Dua set di bawah adalah yg paling sesuai dan sangat digalakkan untuk ibu hamil..

 

 

 

SET 1- utk 1st trimester  
  • Vita-Lea - Multivitamin (LENGKAP DGN IRON)
  • B complex (LENGKAP DENGAN ACID FOLIC)
  • Chewable Vitamin C
  • Ostematrix – Kalsium Magnesium
  • ESP – protein soya

SET 2 - utk 2nd & 3rd trimester
  • Vita-Lea - Multivitamin (LENGKAP DGN IRON)
  • B complex (LENGKAP DENGAN ACID FOLIC)
  • Chewable Vitamin C
  • Ostematrix – Kalsium Magnesium
  • ESP – protein soya
  • Omega Guard – Minyak ikan, DHA
 

 Kelebihan Set Ibu Hamil Shaklee:
  1. Set LENGKAP sepanjang tempoh kehamilan
  2. Majoriti customer berikan feedback yg sangat positif dengan Set Kehamilan Shaklee  – rasa lebih energetic, tiada rasa sakit2 pinggang, tiada masalah kaki krem, tiada masalah sembelit, bacaan HB cantik
  3. boleh diteruskan makan sewaktu pantang – Cuma perlu tambah dengan suplemen zinc complex  dan alfalfa
  4. juga set yang berbaloi – sangat sesuai untuk anda yang merancang nak fully breastfeed baby
  5. set ini juga boleh dikongsi bersama dgn suami anda

Senarai set di atas adalah set optimum untuk ibu hamil. Tetapi, sekiranya anda mempunyai budget tertentu untuk dapatkan set di atas... Feel free to contact Fai... Fai akan bantu anda untuk “match” kan supplemen yang bersesuaian dengan budget anda....


 


Fai CeritaCinta 
Shaklee ID : 852741 
HP & Whatsapp : 019-7428120 
Email: nnurfairuz@gmail.com 


*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.
“Apa saja yang Allah anugerahkan kepada manusia berupa rahmat, maka tiada sesuatupun yang dapat menahannya; dan apa jua yang ditahan oleh Allah maka tidak ada sesuatupun yang dapat melepaskannya sesudah itu. Dan (ingatlah) Dialah sahaja yang Maha Berkuasa, lagi Maha Bijaksana.” (Surah Fathir:2)

Copyright to FAI NARDIR
Designed by UMIESUEstudio 2015