Pengedar Sah Shaklee di Pasir Gudang, Johor. Mula terjebak dengan Shaklee sejak tahun 2011. Terdapat pelbagai supplement yang ditawarkan, antaranya seperti Set Berpantang Shaklee, Set Mengandung Shaklee, Set Kecantikan Shaklee, Set Awet Muda Shaklee, Set Kesihatan Optimum Shaklee, Set Sendi Shaklee, Set Jantung Sihat Shaklee dan berbagai-bagai lagi mengikut keperluan anda..

Apa jua yang ditawarkan dalam blog ini adalah bersifat peribadi dan tidak terlibat dengan mana-mana pihak syarikat. Harap Maklum.

Tuesday, November 26, 2013

Vivix merawat kanser...






Baca testimoni dari blog Ustaz Taufiq (Tonik Ajaib, VIVIX Shaklee), tetibe perasaan sayu menjelma..
 
Ingat lagi, tahun 2011.. Sebulan lepas kahwin, Fai join Shaklee. Ramadhan 2011.. arwah abah (ayah mertua) disahkan mengidap kanser mulut dan terpaksa menjalani kemoterapi di HSI... Dalam hati memang Fai dah pasang niat nak berikan abah VIVIX sebagai ikhtiar terakhir untuk menyembuhkan penyakitnya. Tapi Allah lebih menyayangi beliau.. Lepas kemoterapi terakhir, arwah abah telah dijemput Ilahi pada 6 Muharam 1433H (tarikh masihi x ingat)...

Tapi Fai tak ralat kerana sempat berikan arwah ESP sebelum menjalani kemoterapi. Arwah abah memang sangat suka minum ESP, katanya badan rasa bertenaga... Ingat lagi, masa beliau dah mula tak larat nak bangun.. badan dah mula lemah.. beliau sendiri yg request ESP.. Kebetulan masa tu stock ESP dah habis kat rumah, husband "pecut" pegi branch dan belikan beliau setin ESP... Syukur stok ESP ada di branch. Itulah kali terakhir beliau minum ESP sebelum disahkan menghidap kanser dan terpaksa "berkampung" di hospital hampir sebulan... Semoga ruhnya tenang di sana.....

Fai sangat terkesan dengan kata-kata ini "boleh membantu org tua adalah kenangan paling manis sblm dia prgi tinggalkan kita.." Siapa yg tak sayang ibu, siapa yg tak sayang ayah..?? betul x..?? Pagi tadi ibu msg dan katanya "kalau ada duit lebih ibu nak beli vivix la bulan ni.." sayuuu hati seorang anak mendengarnya... Fai terdiam, tak mampu nak reply msg ibu.. "takpe bu, akak hadiahkan ibu vivix.. doakan akak boleh bagi ibu vivix setiap bulan..." Apalah nak dikira dgn sejumlah wang sekiranya ia dapat membuat org tua kita senyum bahagia... Fai TAK NAK MENYESAL UNTUK KALI KEDUA.....

 






Korang, jom hadiahkan Vivix untuk ibu dan ayah kita... 

"dapat membantu ibu dan ayah menjadi lebih sihat adalah KENANGAN PALING MANIS SEBELUM MEREKA PERGI MENINGGALKAN KITA..."





Fai CeritaCinta
Shaklee ID : 852741
HP & Whatsapp : 019-7428120
Email: nnurfairuz@gmail.com


*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

No comments:

“Apa saja yang Allah anugerahkan kepada manusia berupa rahmat, maka tiada sesuatupun yang dapat menahannya; dan apa jua yang ditahan oleh Allah maka tidak ada sesuatupun yang dapat melepaskannya sesudah itu. Dan (ingatlah) Dialah sahaja yang Maha Berkuasa, lagi Maha Bijaksana.” (Surah Fathir:2)

Copyright to FAI NARDIR
Designed by UMIESUEstudio 2015