Pengedar Sah Shaklee di Pasir Gudang, Johor. Mula terjebak dengan Shaklee sejak tahun 2011. Terdapat pelbagai supplement yang ditawarkan, antaranya seperti Set Berpantang Shaklee, Set Mengandung Shaklee, Set Kecantikan Shaklee, Set Awet Muda Shaklee, Set Kesihatan Optimum Shaklee, Set Sendi Shaklee, Set Jantung Sihat Shaklee dan berbagai-bagai lagi mengikut keperluan anda..

Apa jua yang ditawarkan dalam blog ini adalah bersifat peribadi dan tidak terlibat dengan mana-mana pihak syarikat. Harap Maklum.

Friday, January 10, 2014

Kisah Cinta Fai dengan Shaklee

Fai sekarang officially WAHM - Work At Home Mom.. Rasa macam dalam mimpi je. Macam tak percaya boleh duduk rumah jaga anak tapi dalam masa yg sama ada income. Kalau ikutkan keadaan ekonomi sekarang ni, nak harapkan gaji suami je memang tak cukup. Duit RM50 sekarang ni macam nilai RM5 jer.. Beli barang pun dapat 2-3 barang jer.. Kalau dulu, nak berjalan mesti kena tengok dulu perbelanjaan cukup ke tak.. Kalau dulu, rasa nak makan sedap sikit mesti kena check dulu duit ada baki berapa lagi yg masih boleh digunakan.. Nak beli barang pun terbatas... Beli yang penting2 jer. 


Fai bersyukur sangat ditemukan dengan Shaklee. Shaklee memang banyak mengubah taraf ekonomi kami sekeluarga. Alhamdulillah... Sekarang ni dah tak perlu berkira-kira lagi. Nak makan sedap-sedap sesekali boleh pegi Restoren My Friend kat Kempas, pergi Banafe ker... Nak belanja barang kat Tesco dah tak perlu berkira2 lagi.. Nak berjalan pun boleh pegi jer, dah tak payah nak planning2 sangat macam dulu. Syukur... Yang paling best, sekarang setiap bulan dah boleh belikan supplement untuk Mama (MIL), untuk ibu dan ayah. Seronok dapat msg dari ibu semalam, ibu cakap "bagus la CoQ10 yg akak belikan tu, dah tak penat sangat" Alhamdulillah, semoga mereka diberikan kesihatan yg berpanjangan... Melihat orang tua sihat adalah satu anugerah yg terindah dariNya..


Fai bermula dengan Shaklee hanya bermodalkan RM79.50.. Tak perlu modal beribu2 dan tak perlu simpan stock. Konsep yg kami amalkan adalah SHARING. BERKONGSI dengan lebih ramai orang tentang Shaklee dan dalam masa yg sama, kami diajar KONSEP MENJEMPUT REZEKI... Rezeki ini perlu dijemput bukan dicari. Bonus Fai masa bulan pertama hanya RM30... Ada juga yg cakap, "banyak tu je bonus??" Fai hanya mampu tersenyum. Bermula dengan bonus RM30 lah Fai berada di tahap sekarang, iaitu bonus hampir mencecah 5 angka. Mesti ada yg tak percaya kan?? Alah tipu jer tu..?? Nak percaya atau tak terpulang pada anda. Fai cuma ingin berkongsi apa yg Fai dah dapat dengan Shaklee. Ianya nampak macam kisah dongeng, TAPI TIDAK. Ia adalah KENYATAAN.







# 2013 mencipta sejarah untuk Fai.. Alhamdulillah Fai dapat naik 2 rank dalam masa 3 bulan. Senior Supervisor-July'13 dan Coordinator-Oct'13



Kalau masa dapat bonus pertama (cuma RM30) Fai tak sabar, Fai takkan berada di tahap sekarang. Kalau dulu Fai  menyerah kalah, Fai takkan merasa bonus 5 angka setiap bulan. Kalau Fai tak teruskan berkongsi kebaikan Shaklee dengan orang ramai, Fai takkan WAHM seperti sekarang. Apa yg Fai rasa sekarang adalah HASIL USAHA KERAS DUA TAHUN LEPAS.. Walaupun agak terlambat dari orang lain, tapi Fai tetap bersyukur. Better late than never (>___<)



 # My PUSH FACTOR - ADAM HUSSIN. Fai bertekad resign dan buat Shaklee fulltime dari rumah kerana si kecik ni. Million thanks juga to Hubby kerana merestui apa yg Fai buat. Tanpa restu darinya Fai takkan berada sampai tahap sekarang.



Sebenarnya Fai masih belum puas untuk memberi.. Fai masih belum puas untuk guide anak cucu cicit untuk sama-sama merasa apa yang Fai dah rasa sekarang... Ramai lagi yg perlu dibantu untuk bangun dari tidur yg lena. 

Nak berjaya dengan Shaklee ni mudah. 
#1. Anda cuma perlu buat semuaaa apa yg "mak" suruh. 
      Jangan banyak tanya, JUST DO IT! 
#2. Buang fikiran negatif jauh-jauh... 
#3. Ada PUSH FACTOR yg kuat... 
#4. Tidak suka mencipta alasan...
#5. Sentiasa bersangka baik, terutamanya bersangka baik dengan Sang Pencipta... 


Jika anda mempunyai kelima-lima ciri di atas, hanya bermodalkan RM79.50 apa yg anda impikan PASTI akan jadi kenyataan. InshaaAllah... Fai akan bantu anda untuk sama-sama merasa apa yang Fai dah rasa sekarang dengan Shaklee di bawah  PROJECT MILLIONAIRE TEAM group... Coaching via FaceBook dan Whatsapp..

Feel free to contact Fai ya. I'm more than willing to help...



Fai CeritaCinta
Shaklee ID : 852741
HP & Whatsapp : 019-7428120
Email: nnurfairuz@gmail.com


1 comment:

Uni Aqilah said...

Bestnya!! Dah dapat jadi WAHM ye. Tahniah Fai!

“Apa saja yang Allah anugerahkan kepada manusia berupa rahmat, maka tiada sesuatupun yang dapat menahannya; dan apa jua yang ditahan oleh Allah maka tidak ada sesuatupun yang dapat melepaskannya sesudah itu. Dan (ingatlah) Dialah sahaja yang Maha Berkuasa, lagi Maha Bijaksana.” (Surah Fathir:2)

Copyright to FAI NARDIR
Designed by UMIESUEstudio 2015