Pengedar Sah Shaklee di Pasir Gudang, Johor. Mula terjebak dengan Shaklee sejak tahun 2011. Terdapat pelbagai supplement yang ditawarkan, antaranya seperti Set Berpantang Shaklee, Set Mengandung Shaklee, Set Kecantikan Shaklee, Set Awet Muda Shaklee, Set Kesihatan Optimum Shaklee, Set Sendi Shaklee, Set Jantung Sihat Shaklee dan berbagai-bagai lagi mengikut keperluan anda..

Apa jua yang ditawarkan dalam blog ini adalah bersifat peribadi dan tidak terlibat dengan mana-mana pihak syarikat. Harap Maklum.

Thursday, October 23, 2014

Cara mengatasi masalah anak kurang selera makan

Bila dah jadi ibu ni, kita memang akan lebih concern tentang perkembangan anak.. Adam dari baby lagi dia memang kurang makan, banyak susu jer. Makan pun sikitt je. Tapi alhamdulillah berat badan dia ok, masih ikut graft lagi. Masa check up setahun, berat badan Adam tak berapa cantik. Kat graft pun naik sikit je.. Dah nak hampir ke paras kuning... Fai dah mula risau.. Yelah, nurse mesti akan bising bila tengok berat tak cantik. Kadang-kadang tu puas Fai pujuk dia makan, dah makan 1-2 suap lepas tu dia geleng kepala. Dah macam-macam yang Fai masakkan, dia tak nak makan jugak. 

Bila dah berlarutan macam tu, Fai risau. Fai cuba alternatif dengan bagi Adam Mealshake Shaklee. Fai cuma bagi dia suku sudu teh Mealshake je sehari.. Lepas seminggu, alhamdulillah memang nampak selera makan Adam bertambah. Setiap kali orang makan, dia akan datang dan minta disuap. Dia pun dah tak memilih makanan lagi. Makan je apa yang ibu masak. Ni dah hampir sebulan Fai konsisten bagi Adam Mealshake, alhamdulillah dah nampak badan Adam semakin berisi. Syukur sangat..

Yang bestnya, sejak makan Mealshake ni perkumuhan Adam sangat lawas. Setiap hari mesti buang air besar 1-2x sehari. Lagi yang Fai perasan, Adam tak mudah dijangkiti selsema atau demam walaupun papanya demam, tapi Adam steady je. Ada sekali je Adam demam lepas minum mealshake tu, tapi tu pun cuma sehari je.. Alhamdulillah...












Duta mealshake.. Hihi..








Sekilas FAKTA tentang MEAL SHAKES

♥ Membekalkan sekurang-kurangnya 35% (atau lebih) Nilai Harian (Daily Value) bagi 19 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh tubuh.
♥ Sumber yang  kaya dengan kalsium, fiber dan protein.
♥ Pilihan terbaik rendah lemak dan rendah glisemik. 
♥ kaya dengan  sumber kalsium dan protin yg sesuai dengan keperluan tumbesaran kanak-kanak
♥ Rasa French Vanilla yang enak (seperti aiskrim vanila), boleh diminum begitu sahaja atau dicampur dengan susu, atau minuman kegemaran.
♥ EXTRA -  NO artificial flavor, colors, sweeteners or preservatives added!
♥ sesuai untuk seisi keluarga





TUJUH (7) sebab kenapa perlu belikan anak anda Meal Shakes…

  • Complete Nutrients - Provides 24 types of A to Z essential vitamins, minerals and trace minerals. Deficiency in trace minerals will affects the absorption of vitamins and causes inactive enzymes.  It also contains soy lecithin that works hand-in-hand with fat soluble vitamins.
  • Supplies Key nutrient to cells - Rich in protein (contain no lactose) that helps in forming skin, nails, hair, organs, blood, immunised cells etc.
  • Aids in Growing Up - Contains folic acid, biotin, rich in calcium and magnesium that are needed for building bones and cells in the growing up process.
  • Anti-Oxidants - Contains vitamins A, C, E, zinc, selenium which are the anti-oxidant components for anti-ageing.
  • Restore skin complexion - Contains complete vitamin B-Complex, iron, copper to form healthy red blood cells, thus improves the skin colour complexion.
  • Detoxification - Rich in soluble fibre that helps the (peristalsis of colon and stomach/bowel movement) to excrete excess fat and waste from the colon and stomach.
  • Great Taste for young and old - Delicious drink with natural fructose; quick replenishment of the necessary nutrients for the body; contain no artificial colouring and artificial sugar.



Testimoni Mealshake:Testimoni Mealshake tambah selera makan anak







Tak rugi melabur untuk kesihatan anak.. Fai happy sangat bila tengok Adam kuat makan... Bila Adam selalu sihat, ibu pun senang hati. Hihi..
.
.
.
.
.
Fai CeritaCinta
HP & Whatsapp : 019-7428120
Email: nnurfairuz@gmail.com



 *Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

2 comments:

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Good info n good sharing Fai :)

AnneRaini said...

budak2 mmg susah nak makan. mcm anak akak tu mmg berebut makan tp berat tak bape naik...kecik comel je.. nasib baik tak masuk line kuning..hehe

“Apa saja yang Allah anugerahkan kepada manusia berupa rahmat, maka tiada sesuatupun yang dapat menahannya; dan apa jua yang ditahan oleh Allah maka tidak ada sesuatupun yang dapat melepaskannya sesudah itu. Dan (ingatlah) Dialah sahaja yang Maha Berkuasa, lagi Maha Bijaksana.” (Surah Fathir:2)

Copyright to FAI NARDIR
Designed by UMIESUEstudio 2015