Pengedar Sah Shaklee di Pasir Gudang, Johor. Mula terjebak dengan Shaklee sejak tahun 2011. Terdapat pelbagai supplement yang ditawarkan, antaranya seperti Set Berpantang Shaklee, Set Mengandung Shaklee, Set Kecantikan Shaklee, Set Awet Muda Shaklee, Set Kesihatan Optimum Shaklee, Set Sendi Shaklee, Set Jantung Sihat Shaklee dan berbagai-bagai lagi mengikut keperluan anda..

Apa jua yang ditawarkan dalam blog ini adalah bersifat peribadi dan tidak terlibat dengan mana-mana pihak syarikat. Harap Maklum.

Thursday, December 24, 2015

RASULULLAH ..BETAPA AGUNGNYA AKHLAK MU

RASULULLAH ..BETAPA AGUNGNYA AKHLAK MU

Bila aku tak suka pada rasa makananku
- Aku teringat pada baginda
Muhammad ﷺ yang pernah meletakkan batu pada keliling perutnya untuk menahan lapar

Bila aku merasa pakaianku cuma sedikit
- Aku teringat pada baginda Muhammad ﷺ yang hanya punya dua helai baju seumur hidupnya

Bila aku merasa tidak selesa akan tempat pembaringanku
- Aku teringat pada baginda
Muhammad ﷺ yang tidur hanya beralas pelepah kurma dan kain kasar dalam hidupnya

Apabila aku menjadi begitu kedekut untuk memberi dan berkongsi dengan orang lain ..
- Aku teringat pada baginda
Muhammad ﷺ yang pernah memberi segala-galanya sehingga dia hampir tiada apa-apa untuk dirinya

Bila aku fikir betapa miskinnya hidupku
- Aku teringat pada baginda
Muhammad ﷺ yang begitu cinta pada orang miskin dan ingin bersama si miskin di syurga, ia menaikkan semangatku

Bila aku kecewa pada mereka yg banyak menyakiti aku
- Aku teringat pada baginda
Muhammad ﷺ yang sentiasa memaafkan sesiapa sahaja yang berbuat jahat padanya

Bila aku berfikir tentang mereka yg membenci aku
- Aku teringat pada baginda
Muhammad ﷺ yang sentiasa berdoa untuk orang-orang yang telah menghinanya

Bila orang lain tidak berterima kasih pada tiap kebaikan yang aku lakukan pada mereka
- Aku teringat pada baginda Muhammad ﷺ yang mengingatkan aku bahawa ganjaran yg hebat hanya dari Allah SWT

Bila tiada siapa menyayangi aku, 
- Aku teringat pada baginda
Muhammad ﷺ yang mencintaiku semenjak beribu tahun dulu

Apabila aku berfikir betapa sengsaranya hidup aku..
- Aku teringat pada Baginda
Muhammad ﷺ yang menempuh segala kepayahan hidup demi nikmat Iman dan Islam pada ummatnya yg dicintai dan itu bagai cas positif yang menguatkan aku !

Assalamualaika ya Rasulullah

Assalamualaika ya Habiballah

Selawat dan salam ke atas baginda ﷺ junjungan besar ﷺ contoh terbaik sepanjang zaman. Sohibul Azman . Terima Kasih Ya Rasulullah untuk nikmat iman dan islam . Syafaatkan daku di akhirat nanti.

Kerinduan padamu takkan pernah padam selamanya padamu Ya Habiballah .

Selamat datang bulan kelahiran nabi  Muhammad ﷺ



Tuesday, December 22, 2015

Home Mobile Spa - spa di rumah secara PERCUMA...

Mungkin ada yang tak pernah dengar Home Mobile Spa ni... Home mobile spa ni sebenarnya spa dari rumah. Berfacial ala-ala macam kat spa tu, tapi menggunakan bahan-bahan semulajadi. Ini sebenarnya adalah PROJEK TERBARU group kami. InshaaAllah lepas ni setiap bulan kami akan mengadakan Home Mobile Spa ini dua kali.. FREE je tau, rugiii kalau tak datang sebab korang semua boleh cuba produk Shaklee secara percuma. Bak kata orang, tak kenal maka tak cinta. Hihihi... 


Apa yg kami lakukan semasa menjalankan HOme Mobils Spa ini ialah...

❤️ Step 1: Bersihkan muka menggunakan Nutriwhite Makeup Remover.

❤️ Step 2: Bermasker menggunakan MASKER SEMULAJADI Alfalfa Complex Shaklee.

❤️ Step 3: Cuci muka menggunakan Nutriwhite Deep Foaming Cleanser.



1: Bersihkan muka menggunakan Nutriwhite Makeup Remove




Alhamdulillah semuaaa sangat berpuas hati dengan Spa yang kami jalankan temph hari. Feedback yang hadir, kata mereka Spa tersebut memang bestttt... Kat rumah je dah boleh rasa macam di Spa. Boleh merasa produk Nutriwhite pula tu. Bila dah rasa sendiri barulah lebih konfident nak beli set Nutriwhite ni. Hihi.. Yang bestnya, lepas bermasker...semua cakap rasa kulit rasa lebih bersihhh, teganggg dan kesan blackhead di hidung berkurang... (Nak hilangkan Terus blackhead tu kenalah bersihkan muka dengan Nutriwhite Make Up Remover setiap hari..kalau baru sekali buat memang tak dapat lah kesannya..hihi)

Seronok sangat bila semua yang datang tempoh hari enjoyyy... Ada pula dihidangkan minuman petang, Teh 'O' Panas dengan Tortilla Budiman. Orang kata rezeki jangan ditolak. Terima kasih tuan rumah.... Hihi...


InshaaAllah lepas ni akan ada lagi Home Mobile Spa yang kedua. Datang tau... Rugiiiii tak cuba, free je pun... 
😊😊😊






I'm more than willing to help,

FAI NARDIR
Email: nnurfairuz@gmail.com
‪#‎ShakleePasirGudang‬

Doa Menyembuhkan Jerawat

Assalamualaikum... Pagi ni dapat bersiaran awal, sebab Adam masih tidur lagi. Hihihi... Fai tertarik dengan doa ini, iaitu doa menyembuhkan jerawat. Kita dah cuba ikhtiar makan makan supplement, pakai prduk tu, pakai produk ni... Tapi kuasa penyembuhan itu pada tanganNya... Tak salah kalau kita berdoa minta padaNya agar disembuhkan masalah jerawat di muka kita.


Ringkas je doa ni, kalau dibaca setiap hari sekejap je dah boleh hafal (>___<)











I'm more than willing to help,,
Fai Nardir
Hp: 019-7428120 
Email: nnurfairuz@gmail.com

Monday, December 21, 2015

Penjimatan sehingga RM300 dengan setiap pembelian Vivix... Wow..!!! Memang berbaloi-baloi...

Testimoni kejayaan Vivix memang banyakkk. Google je Vivix Shaklee, bermacam-macam testimoni ada... Tidak perlu disangkal lagi akan keberkesanannya. Syukur padaNya kerana ditemukan dengan produk yang hebat ini dan diberi peluang untuk Fai pula berkongsi dengan orang ramai 😊😊😊






Bulan ni mungkin yang terakhir untuk anda dapatkan Vivix Twinpack pada Harga Superjimat.. Jangan lepaskannya..!!

Dengan pembelian Vivix Twinpack, anda akan dapat:

1. Jimattt RM184 daripada harga pasaran
2. Keahlian PERCUMA bernilai RM68.90
3. Cash Bonus RM70.00
4. Pembelian vitamin dengan 15-20% diskaun


Penjimatan sehingga RM300 dengan pembelian Vivix Twinpack.. 
Wow..!!! Memang berbaloi-baloi...




I'm more than willing to help,,

Fai Nardir
Hp: 019-7428120 
Email: nnurfairuz@gmail.com

Bacaan gula pesakit KENCING MANIS menurun selepas sebulan konsisten Vivix

Alhamdulillah, syukur Ya Allah... Sesungguhnya hadiah sebuah kesihatan lebih bermakna untuk kedua ibu bapa kita. Jom tengok sendiri penurunan bacaan gula customer yang hadiahkan Vivix untuk kedua ibu bapa mereka yang mempunyai masalah KENCING MANIS. Selepas KONSISTEN dengan Vivix selama lebih kurang sebulan, bacaan gula dari 14.2 menurun sehingga 8.1... Alhamdulillah Ya Allah...






Vivix ni BUKAN hanya untuk merawat masalah kencing manis je tau... Tapi banyakkkkk lagi manfaatnya..

Khasiat Vivix untuk kulit muka:

🌷 Membantu untuk CERAHKAN KULIT
🌷 Membantu TEGANGKAN KULIT & ATASI KULIT MENGGELEBEH
🌷 Membantu PUDARKAN JERAWAT
🌷 Membantu ATASI KULIT KUSAM


Khasiat Vivix untuk masalah kesihatan lain:

🌷 Membantu atasi masalah DARAH TINGGI
🌷 Membantu mereka yang alami masalah KESUBURAN dan SUKAR DAPAT ZURIAT
🌷 Membantu MELAMBATKAN PENUAAN
🌷 Membantu mereka yang nak DIET
🌷 Mencegah MENCEGAH KANSER
🌷 Membantu merawat STROKE




Pendek kata, Vivix ni fungsi dia ALL IN ONE.. Untuk KECANTIKAN dan juga KESIHATAN..
Bulan ni ada promosi Vivix tau. Sangat rugi untuk anda yang tak grab VIVIX yang besttt ni...



Hubungi Fai untuk mengetahui lebih lanjut apa yang Vivix boleh lakukan untuk manfaat kesihatan anda... 



I'm more than willing to help,

FAI NARDIR
Email: nnurfairuz@gmail.com


Thursday, December 17, 2015

Vivix Shaklee, alternatif merawat kanser..

Lau Chu Hian, bekas penyampai berita  NTV7.. Beliau dulu pnghidap kanser. Beliau mengamalkan Vivix selama 9 bulan dan sehingga sekarang... Alhamdulillah sihat walafiat sampai sekarang. Dulu beliau guna Vivix, sekarang beliau kongsikan pula manfaat Vivix dengan orang ramai. Itulah effect sebenar produk. Bukan sahaja sihat, tapi lebih dari itu adalah kongsi manfaat bersama. 

Fai pernah jumpa beliau masa National Conferrence Shaklee bulan June lepas. Langsung tak nampak macam usia 50-an...!! Serius....
Nampak macam student ada lah.. Sangattttt mudaaaa dan sihat....














Tak salah jika kita berikhtiar dengan Vivix. InshaaAllah dengan izinnya, penyakit tersebut akan sembuh. Yang gak sakit pun bagus ambil Vivix dari sekarang, inshaaAllah sel kanser dan penyakit kritikal yang lain pun maluuu nak hinggap..






Nak cuba Vivix, hubungi Fai untuk konsultasi percuma 😊😊😊



I'm more than willing to help,

FAI NARDIR
Email: nnurfairuz@gmail.com

Tips agar tidak culas makan vitamin

Korang jangan terkejut tengok vitamin Fai yang sebakul ni tau... Hihihi.. Bil dah banyak sangat vitamin yang kena makan, kadang-kadang ada vitmin yang Fai termiss makan. Tips yng Fai boleh share dengan korang, letak vitamin tu dekat tempat yang kita senng nak capai contoh sebelah katil ke, kat meja makan ke... 





Macam Fai, mana vitamin yang kena ambil selepas makan Fai akan letak di kawasan dapur. Fai letak kat meja makan. Vitamin yang kena ambil sebelum tidur, Fai letak kat atas meja kecil tepi katil. Takde lah terlupa makan vitmin lagi. Hihi...





I'm more than willing to help,


FAI NARDIR
Email: nnurfairuz@gmail.com

Tuesday, December 15, 2015

Dulu kulit muka gelap, kusam tak bermaya... Sekarang...........

Belanja Real-life Testimoni daripada anak buah Shaklee Fai, Halimahtus Saadiah... Korang sendiri bandingkan perbezaan kulit muka beliau sebelum dan selepas berShaklee...


"Dulu vs sekarang... Kalau tgk dulu,Allah sedihnyaa kulit mcm tu..yelahh dulu aktif sukan,tak ambil port langsung bab penjagaan kulit..orang kata 'main sebat je'... Nasib baik sekarang dah ada perubahan ,ada jugak org nak ambil jadi isteri...kihkih! Terima kasih shaklee,kerana buat diriku begitu berharga..."






Nampak tak perbezaan kulit muka beliau? 

Dulu kusam, gelap, tak bermaya.. Tapi sekarang memang cunnn... Berseri-seri.. Putihhh...

Nak cantik bukan sehari dua. Hari ni makan supplement,  esok lusa dah nampak cantik. 

Nak cantik dengan Shaklee kena SABAR. KONSISTEN makan vitamin setiap hari, ikut jadual cara makan vitamin yang diberikan.. InshaaAllah korang akan dapat kulit muka yang diidamkan... 


Tak nak ke transform cantik macam Puan Halimah kite ni..?? Fast action, fast result..!  (>____<)






Feel free to contact Fai ya..



I'm more than willing to help.. 


FAI NARDIR 
#ShakleePasirGudang

Monday, December 14, 2015

Sudah lebih 25 tahun, tetapi baru 4 tahun jatuh cinta dengannya...

Shaklee, dah lebih 25 tahun bertapak di Malaysia..

Shaklee, dah lebih 25 tahun membantu rakyat Malaysia kekal sihat dan cergas..

Selama lebih 25 tahun juga lah pihak syarikat TIDAK PERNAH GAGAL untuk membayar bonus ahli-ahlinya..


Fai baru 4 tahun dengan Shaklee.. Baru 4 tahun jatuh cinta dengn Shaklee..

Tapi alhamdulillah banyakkk dah yang Fai rasa dengan Shaklee..

>> Increment bonus setiap bulan..

>> Hampir TIGA TAHUN bekerja sepenuhnya dari rumah dengan Shaklee.

>> Taraf kesihatan bertambah baik.

>> Bantu anak cucu (downlines) yang memerlukan side income..

>> Dapat bantu ramaiii orang lebih SIHAT, CANTIK dan CERIA dengan Shaklee.. Ini yang paling berharga.. 








Semakin hari semakin CINTA dengan Shaklee.. Terima kasih Ya Allah kerana temukan dengan Shaklee...







Feel free to ask me..



I'm more than willing to help ;

FAI NARDIR 

Thursday, December 10, 2015

Kenapa ramaiiii sangat yang suka kolagen Shaklee ni..??

Bulan ni Promosi Shaklee Kolagen Powder.. Hmm, ape yang best sangat dengan kolagen ni ye?? Kenapa ramaiiii sangat suka kolagen Shaklee ni? Apa kelebihan kolagen Shaklee?


Meh kita tengok antara kelebihan kolagen Shaklee yang anda akan perolehi:


❤️ Ianya sangat ASLI dan dihasilkan daripada sisik ikan merah laut sedalam 4000m yang TAHAN TEKANAN, BEBAS TOKSIK dan BERMUTU TINGGI

❤️ Size kolagen yang HALUS dan mudah diserap dengan sempurna oleh badan, walaupon MELALUI LIANG ROMA

❤️ MENCERAHKAN dan MENGGEBUKAN kulit

❤️ MENGANJALKAN dan MENEGANGKAN KULIT & ASET WANITA

❤️ MEMUDARKAN parut
.
❤️ Kulit jadi CANTIK dan GLOWING







Siapa yang teringin nak cuba bolehlah hubungi Fai yaaa... InshaaAllah anda tidak akan menyesal 😍


Dapatkan segera dengan HARGA SUPER JIMAT...








I'm more than willing to help,

FAI NARDIR
Email: nnurfairuz@gmail.com

Wednesday, December 9, 2015

Biar gambar berbicara.. Penat dah nak bagitahu korang semua...

Maaf kalau tajuk tu agak kasar. Fai cuma nak bagitahu, kalau korang ada masalah kulit muka, meh la cuba Shaklee. Jangan teragak-agak... Shaklee BERKESAN kerana KUALITI PRODUKNYA - ia menggunakan 100% BAHAN SEMULAJADI, setiap produknya juga telah menjalani UJIAN KLINIKAL. Shaklee memang dapat membantu merawat kulit muka korang yang bermasalah tu, dapat membantu korang yang mempunyai masalah kulit muka yang teruk...   


Ada yang kulit muka rosak akibat salah guna produk, masalah jerawat bernanah, masalah jeragat yang dah bertahun-tahun tak nak pudar, jerawat halus di dahi. Banyakkk lagi lah... Alhamdulillah, ramaiii dah yang Fai dapat bantu dengan Shaklee untuk pulihkan kembali kulit muka mereka yang bermasalah... Semua tu dengan izin dariNya juga... Tanpa izinNya kita tak boleh nak mengubah apa-apa... Fai cuma membangu dalam berikan konsultasi yang terbaik.


Gambar di bawah ni antara mereka yang sangat berpuas hati dengan kesan Shaklee dalam membantu merawat masalah kulit muka mereka...






Fai sangat berbesar hati untuk bantu korang yang ada masalah kulit muka. Sebab Fai pun dulu pernah alami perkara yang sama. Maluuu nak jumpa dengan orang, rasa rendah diri bila berhadapan dengan orang ramai.. Memang tak besttt sangat perasaan macam tu...


Jangan segan ya contact Fai... InshaaAllah konsultasi terbaik akan diberikan...







Fai Nardir
I'm more than willing to help
Contact No: 019-7428120
Email: nnurfairuz@gmail.com

7 tahun terseksa akibat salah guna produk.. Alhamdulillah, kini kulit muka beliau sihat secara semulajadi dengan Shaklee..

7 tahun terseksa akibat salah guna produk.. Alhamdulillah, kini kulit muka beliau sihat secara semulajadi dengan Shaklee..

Fai tak dapat nak upload video pengakuan sebenar beliau..
Korang boleh KLIK link di bawah dan dengar sendiri pengakuan daripada beliau...

Selepas 7 Tahun Terseksa... Alhamdulillah kulit beliau semakin pulih selepas 4-6 bulan KONSISTEN dengan Shaklee..

  

Fai dulu pun ada masalah kulit muka. Suka berjerawat kat dahi, pipi dengan dagu. Lepas satu, satu jerawat akan muncul. Merah dan besar-besar pula tu. Sendiri tengok muka kat cermin rasa malu, apatah lagi setiap kali nak keluar rumah... Macam-macam produk yang Fai cuba, tapi semua tu jenis yang sapu luaran je. Pencuci muka, toner, cream.. Semuanya tak berkesan. Alhamdulillah sejak konsisten dengan Shaklee, masalah jerawat Fai semakin beransur pulih dan sekarang ni Fai takde masalah jerawat lagi. Syukurrrr...



Kat bawah ni antara pilihan set kulit yang korang boleh pilih mengikut kesesuaian budget korang. Yang pentig, korang kena dapatkan KONSULTASI CARA MAKAN VITAMIN YANG BETUL barulah masalah kulit korang tu dapat diatasi.



 


Tak tahu nak pilih yang mana? Feel free to contact Fai ya..


Jaminan consultation terbaik untuk korang semua...






Fai Nardir
I'm more than willing to help
Contact No: 019-7428120
Email: nnurfairuz@gmail.com

Friday, December 4, 2015

Promosi December 2015: Produk feveret ramaiii, Shaklee Collagen Powder...

Promosi December 2015: Produk feveret ramaiii, Shaklee Collagen Powder... Sesiapa yang berminat nak dapatkan produk FAVERET RAMAI ni sila lah berbuat demikian ya. Bulan ni harga jatuh menjunammm, siap boleh borong 2 kotak terusss. 


Sementara stok masih ada nih.. Karang dah habis melepas la gigit jari (>____<)



Sedikit info untuk anda, Shaklee Collagen Powder ini TERBAIK untuk
❤️ mencerahkan kulit
❤️ memudarkan parut
❤️ memudarkan jeragat
❤️ menggebukan serta melicinkan kulit
❤️ menegangkan kulit serta aset aset wanita


Pastikan kolagen yang korang makan/gunakan itu dari sumber yang halal. Pilihan Fai semestinya SHAKLEE COLLAGEN POWDER yang dijamin HALAL (>___<)







Keistimewaan Shaklee Collagen Powder

Mengandungi 4,000mg proprietari RSS (Red Snapper Scale) Collagen, kolagen berkualiti tinggi dan tulen yang diekstrak daripada sisik ikan merah. Shaklee RSS (red snapper scale @ sisik ikan merah) terbukti dapat memperbaiki tekstur kulit wajah dan menghilangkan kedutan. Selepas penggunaan selama 8 minggu, keputusan menunjukkan kulit menjadi lebih baik secara menyeluruh.

Kolagen bermolekul sangat ringan Shaklee, kira-kira 1,000 Dalton dapat diserap dengan mudah oleh badan dan dapat membantu kepada peningkatan sintesis kolagen pada lapisan dermis dengan berkesan.

 


Testimoni Shaklee Collagen Powder



Nampak perubahan ketara pada kulit muka beliau selepas 2 kotak penggunaan Shaklee Collagen Powder




Kesan parut jeragat yang bertahun-tahun semakin pudar selepas 3 kotak penggunaan Shaklee Collagen Powder




Korang yang tercari-cari supplement Collagen terbaik, wajibbb dapatkan Shaklee Collagen Powder ni. InshaaAllah korang takkan menyesal...








I'm more than willing to help;

Fai Nardir 
Shaklee Pasir Gudang
Contact No: 019-7428120 
Email: nnurfairuz@gmail.com

Thursday, December 3, 2015

Rukun Qauli dalam solat yang masih ramai lagi abaikan. Semoga sharing ini bermanfaat untuk semua...

Rukun Qauli dalam solat, WAJIB berlafaz sampai didengari oleh telinga sendiri, tidak kira lelaki atau wanita.

  • Berbisik, tak sah.
  • Suara angin, tak sah.
  • Baca dalam hati, lagi tak sah.
  • Satu huruf tidak terdengar pun Al-Fatihah tu tak sah. Kecuali kita berada di tempat bising atau speaker masjid kuat sangat.

Rukun Qauli tu apa?

  1. Takbiratul ihram.
  2. Al-Fatihah.
  3. Tahiyyat akhir.
  4. Selawat semasa tahiyat akhir.
  5. Salam pertama.
Ada 5 sahaja yang lain rukun fi'li. 


Ihsan Facebook

 

Berkongsi info yang Fai dapat daripada group Telegram Usrah Solat (Q.A Agama) tentang rukun dalam solat. Mungkin masih ramai lagi yang kurang jelas tentang rukun qauli ni. 

Semoga perkongsian ini bermanfaat....







Fai Nardir
Hp: 019-7428120
Email: nnurfairuz@gmail.com

Wednesday, December 2, 2015

Resepi "Kayu Keramat" dari Terengganu

Pregnant kali ni memang lain macam. Masa Adam dulu suka mengemas. Tapi kali ni suka memasak pula, suka nak bermake up. Hehehe... Dah datang mood memasak, hari ni nak try buat kuih "kayu keramat" ni pula. Tengok resepi macam senang je. Tak tahulah jadi ke tak.. Esok kang kita try churros. Aci tak?? Hihihi... Suka bila tengok si Adam ni makan apa yang ibunya masak. Pandai pula tu puji katanya "sedappp bu". Tak tahulah sedap betul ke tak tu, hehe..


Ni dia resepi "Kayu Keramat" yang Fai nak buat tu. Screenshot dari fb (>_____<)






Selamat Mencuba!







FAI NARDIR
Shaklee Independent Distributor
Email: nnurfairuz@gmail.com

Cabaran bermasker dengan Shaklee Collagen Powder 7 hari berturut-turut...

Memandangkan bulan ni PROMOSI SHAKLEE COLLAGEN POWDER, Fai saje nak buat cabaran untuk diri sendiri iaitu cabaran bermasker semulajadi dengan Shaklee Collagen Powder. Orang yang tengah pregnant tak boleh ambil Shaklee Collagen Powder ni, so kita bermasker aje lah ye. Hehehe... Sebelum ni memang Fai dah pernah masker collagen powder ni, tapi tak konsisten. Buat ikut mood je. Tapi kali ni Fai nak masker 7 hari berturut-turut.. Nak tengok sendiri apa hasilnya...

Malam tadi Fai dah start. Buat pekat-pekat... Satu sudu teh Shaklee Collagen Powder, campur dengan beberapa titik air je agak-agak sampai kesemua collagen tu dah larut. Kemudian sapukan keseluruh muka. Memang besttttt sangat masker collagen ni, muka rasa tegang sangatttt. Tunggu dah betul-betul kering, lebih kurang 20 minit, basuh pula muka dengan Nutriwhite Deep Foaming Cleanser.. Dah basuh muka tu, memang rasa segarrr sangat. Rasa lembuttt je muka. Ececeh... Hihihi... 

Bangun pagi tadi, yang Fai perasan muka tak berminyak sangat. Tengok muka kat cermin pun nampak freshhh, langsung tak nampak macam muka hantu kak limah, hihihi... Tak sabarrr nak tunggu result selepas seminggu Fai konsisten bermasker... (>____<)








Korang Tau Tak?

Shaklee Collagen Powder ni bermolekul sangat ringan, kira-kira 1,000 Dalton. Secara tak langsung, ianya dapat diserap dengan mudah oleh badan dan dapat membantu kepada peningkatan sintesis kolagen pada lapisan dermis dengan berkesan.


Untuk kesan terbaik, kenalah bancuh Shaklee Collagen Powder ni dalam segelas air. Dengan bermasker je tak cukup tau...






I'm more than willing to help,

FAI NARDIR
Email: nnurfairuz@gmail.com

Sunday, November 29, 2015

Selawat Fatih, Membuka Asrar (rahsia) segala yang tertutup

Blogwalking tadi, terjumpa berkenaan selawat Fatih ni.. Ada blogger yang mengatakan ianya selawat untuk membuka segala yang tertutup. Jom kita baca huraian ringkas tentang selawat Fatih ni..

Selawat Fatih ini mampu membukakan asrar (rahsia) ajaib yang menghairankan oleh akal sesiapa yang dapat membacanya seratus kali setiap hari. Ramai yang mempertikaikan selawat ini tetapi mengejar sesuatu fadhilat itu tidak salah. Sememangnya naluri manusia inginkan sesuatu sebagai imbuhan, umpamanya pahala dan fadhilat membaca sesuatu selawat. Itulah hikmah diwujudkan fadhilat.







Kelebihan Dan Fadhilat Selawat Fatih:

Selawat Fatih juga mempunyai keistimewaan yang tersenidiri seperti mana yang telah disusun oleh para ulamak terdahulu. 
Antara kelebihan Selawat Fatih ialah :

1.  Berkata sebahagian ulamak Maghribi, berselawat sekali dengan Selawat Fatih menyamai 10 000 atau 600 000 yang lain.

2.  Dibaca 11 kali selepas solat fardhu, Allah akan mengampunkan dosa-dosa kecil dan aman tenteram jiwanya.

3.  Dibaca 21 kali setiap hari, luas rezeki dan keluarganya selamat dari kesusahan.

4.  Sesiapa beristiqamah berselawat Fatih 40 hari, dosanya akan diampuni Allah.

5.  Sesiapa mengamalkan  dengan istiqamah, nescaya akan terbuka rahsia keajaiban, menghilangkan dukacita, mendapat hidayah dan tercapai segala hajat. Dan akan menjadi ahli syurga, walaupun hanya membaca sekali seumur hidup.

6.  Kebanyakan daripada arifin menyebut bahawasanya selawat ini dapat membukakan asrar (rahsia) ajaib yang terhairan oleh akal sesiapa yang dapat membacanya 100 kali setiap hari,

7.  Sesungguhnya sesiapa yang tekun membacanya setiap hari 100 kali dibukakan baginya banyak daripada hijab. Dan hasil baginya daripada anwar. Dan ditunaikan segala keinginannya; dengan qadar yang tidak diketahui melainkan oleh Allah Ta’ala.

8. Sesiapa yang berselawat dengan Selawat Fatih ini sekali dalam hidupnya nescaya tidak akan dijilat api neraka.

Oleh kerana banyaknya fadhilat Selawat Fatih ini, maka marilah kita amalkan membacanya secara istiqamah.


Wallahu A’alam Bissowab


Credit: https://shafiqolbu.wordpress.com/






Subhanallah, begitu besar sekali fadhilat Selawat Fatih ni. Sebelum ni Fai memang pernah dengar bacaan selawat ni, tapi tak tahu pula namanya Selawat Fatih. Menyesal rasanyaaaa tak amalkan dari dulu lagi... Allahu Rabbi... InshaaAllah Fai akan istiqamah mengamalkannya setiap hari. Jom korang...






Fai Nardir
I'm more than willing to help
Email: nnurfairuz@gmail.com

Friday, November 27, 2015

Kenapa SUSTAINED RELEASED VITAMIN C ini dikatakan bagus untuk kulit?? Ia juga dikatakan sangat bangus untuk merawat masalah jerawat??


Kenapa SUSTAINED RELEASED VITAMIN C ini dikatakan bagus untuk kulit?? Bukan itu sahaja, Vitamin C Shaklee ini juga dikatakan sangat bagus untuk merawat masalah kulit muka berjerawat... 

Ini kerana Sustained Released Vitamin C Shaklee:

❤️ merangsang pembentukan KOLAGEN Membentuk – menyebabkan kulit menjadi tegang.
❤️ mencerahkan kulit.
❤️ melambatkan proses penuaan.
❤️ MENGHALANG PEMBENTUKAN PIGMEN yang menyebabkan masalah jeragat.



Antara kesan yang boleh dilihat selepas KONSISTEN dengan Vitamin C Shaklee:

🌼 kulit bertambah CERAH
🌼 kulit semakin BERSERI-SERI
🌼 parut jerawat semakin PUDAR
🌼 kecutkan JERAWAT dengan CEPAT
🌼 masalah kerap keluar jerawat dapat diatasi
















Alhamdulillah majoriti semua customer Fai berpuas hati dengan kesan Vitamin C Shaklee ni pada kulit wajah mereka. Rata-rata bagi feedback positif, MASALAH JERAWAT yang menghantui mereka bertahun-tahun KEMBALI PULIH dengan VITAMIN C SHAKLEE..


Korang yang ada masalah jerawat ataupun masalah kulit kusam, jangan segan silu hubungi Fai ok? 
InshaaAllah Fai akan bantu korang untuk dapatkan kulit muka yang cantik berseri.
Fai akan kongsikan TIPS MAKAN VITAMIN yang betul untuk membantu mengatasi masalah jerawat korang tu. 
Barulah boleh dapat kesan seperti yang diidamkan, bukan main makan macam tu je tau...


Jangan risau, Fai akan guide korang sampai masalah kulit muka korang pulih. InshaaAllah...







Pakar Kecantikan Anda:
FAI NADIR
I'm more than willing to help

Wednesday, November 25, 2015

Biskut Crunchy Nestum... Senang dan sedapppp...

Kisah sebelum cuti Deepavali hari tu. Kebetulan bahan-bahannya semua ada.. Fai pun buatlah biskut ni. Main campak-campak je. Adam jadi assistant. Bukan main suka lagi dia. Fai pregnant kali ni suka buat kuih pula. Hihihi...


Resepi Asal





Yang lain semua Fai ikut, cuma tambah serbuk koko je.. Memang crunchy sangat biskut ni. Krup krap krup karp bila mengunyah. Sedappp sebab ada nestum. Suka pula si Adam makan biskut ni. Dia siap beranagan kononnya buat kuih raya macam dalam cerita Upin Ipin tu. Hehehe...

Jom tengok reaksi si Adam tolong ibunya buat biskut..













Tak sempat masuk balang, Adam dah ngappp dulu.. Hihihi...



Cubalah Resepi ni, memang sedapppp...








FAI NARDIR
Email: nnurfairuz@gmail.com

Tuesday, November 24, 2015

CARA MUDAH UNTUK DAPATKAN KULIT MUKA YANG CANTIK BERSERI

Mudah je caranya, cuma perlu KONSISTEN dengan Vitamin C Shaklee.

Korang tau tak, Vitamin C Shaklee ni yang TERBAIK DI PASARAN kerana ia SATU-SATUNYA Vitamin C yang bersifat SUSTAINED RELEASE.. 
.
Bermaksud ianya dilepaskan perlahan-lahan supaya vitamin c tidak larut begitu sahaja dan tubuh badan kita sentiasa mendapat bekalan vitamin c.... 
.
.
Antara kesan yang boleh dilihat selepas KONSISTEN dengan Vitamin C Shaklee:

❤️kulit bertambah CERAH
❤️kulit semakin BERSERI-SERI
❤️parut jerawat semakin PUDAR
❤️kecutkan JERAWAT dengan CEPAT
❤️masalah kerap keluar jerawat dapat diatasi
.
.




Besttt kan?
.
Fai sendiri dah consume vitamin C Shaklee ni hampir 4 tahun secara konsisten dan sangat berpuas hati dengan perbezaanya. Jerawat jarang muncul, kalau ada pun sekejap je hilang..
.
Korang yang nak rasa perubahan seperti di atas, jangan segan silu hubungi Fai ok? Fai akan berkongsi tips2 untuk dapat kulit yang CANTIK :-)







Pakar Kecantikan Anda;
FAI NARDIR 

Thursday, November 19, 2015

Testimoni Pencuci Muka Nutriwhite: "Selepas 2 minggu kulit lembut je"...

Korang tau tak??? Set NutriWhite Shaklee dihasilkan selepas  3 tahun para Saintis Jepun dan Amerika Syarikat Shaklee bekerjasama mengkaji. Hasil kajian bersama ini, para saintis telah memilih 16 bahan semulajadi terbaik untuk menjadi bahan utama di dalam set NutriWhite Shaklee ini. Antara kesan Nutriwhite Shaklee yang akan diperolehi pengguna ialah: 

❤️ Membantu mengawal keradangan kulit
❤️ Pengurangan tompokan pada kulit
❤️ Memberi kelegaan pada kulit
❤️ Kulit semakin cerah dan menyelesaikan masalah pigmentasi
❤️ Melembapkan kulit dan memelihara kulit dari rosak
❤️ Menegangkan dan menyegarkan kulit wajah
❤️ Membuang toksin tidak hairanlah 


Ok, hari ni Fai nak cerita tentang Nutriwhite Gentle Deep Foaming Cleanser dulu... atau nama glamournya PENCUCI MUKA NUTRIWHITE 😊

1. Membersihkan dan menyegarkan kulit.
2. Rumpai laut menghilangkan kekotoran, membuang sel-sel mati dan menegangkan.
3. Alga hijau menyahtoksin dan melembapkan.
4. Strawberi begonia mencerahkan dan mengimbangkan pigmen.
5. Lembut dan menyegarkan.


Testimoni Nutriwhite:


"Kulit makin cerah, sekata dan tiada minyak lagi lepas guna nutriwhite shaklee"

"Muka rasa lebih bersih dan jimatttt! Tahan 6-8 bulan.."

"Kulit rasa moist dari sebelum ini, kulit tak lagi kering!"

"Selepas 2 minggu kulit lembut je"







Yang bestttnya Nutriwhite Deep Foaming Cleanser ni BEBAS PARABEN. Jadi, ianya Selamat untuk kulit muka anda...










Pakar Kecantikan Anda:

Fai Nardir
I'm more than willing to help

Monday, November 16, 2015

9 petua mudah untuk menjadi cantik

PETUA UNTUK MENJADI WANITA CANTIK


Gambar sekadar hiasan :-)



1. Amalkan bangun pagi dan mandi sebelum masuk Azan Subuh.

2. Sebaik bangun tidur, sebelum menggosok gigi, minumlah 1 gelas air putih bersuhu bilik. Kulum air tegukan pertama di dalam mulut untuk seketika dan bacakan dalam hati Selawat Nabi 3 x, barulah disusuli dengan menghabiskan segelas air tersebut

3.Sewaktu membasuh muka di awal pagi atau setiap kali membasuh muka,tadah air ditapak tangan sambil bacakan Selawat Nabi 3x, hembuskan pada air dan usapkan air tersebut ke wajah bermula dari dagu menaik ke atas hingga ke dahi, ulang usapan ini sebanyak 3 x. Jangan basuh muka bermula dari dahi turun ke dagu kerana ini menyebabkan muka cepat berkedut.

4. Selepas solat Subuh, bacalah Surah Yusuf, kemudian teguk sebanyak 3 kali sahaja air suam, InsyaAllah ia membuatkan wajah awet muda dari usia sebenar.

5. Selepas solat Isya', amalkan baca Al-Fatihah 1 x, Ayatul Qursi 1 x dan surah Al-Waqiah dari ayat 35 hingga 38 sebanyak 7 x, ditiupkan pada segelas air dan niatkan

"Ya Allah perindahkanlah tubuh dan rohku dan perbaikilah hubungan dengan suamiku"

6. Surah Al-Waqiah ayat 35-38 juga elok dibaca di dalam hati sebanyak 3 x sebelum jirusan pertama air ke badan sewaktu mandi





7. Jangan makan bersulam air, sebaiknya minum air kosong 1 gelas 30 minit sebelum makan, dan 30 minit selepas makan

8. Amalkan membaca Al-Quran dengan niat ikhlas kerana Allah SWT

9. Perbanyakkan Selawat Nabi, sentiasa sedekah senyuman, perbanyakkan solat Tahajud


Amalkan hari-hari....in shaa Allah kelihatan 'cantik'... Cantik bagaimana? Cantik 'hati', cantik jiwa, roh, wajah dan perasaan.



Credit: FB Pakar diari hati





Mudah je sebenarnya petua-petua ni.  Dari zaman belajar lagi Fai dah pernah dengar petua cantik ni..
Tapi nak jadikan kita istiqamah tu yang agak payah. Betul tak?? 
Jom sama-sama amalkan. Biar sedikit asalkan istiqamah :-)






Fai Nardir
I'm more than willing to help

Saturday, November 14, 2015

Jatuh Cinta dengan masker Vivix..

Pertama kali bermasker dengan Vivix, dua minggu lepas. Takde keje kat kampung, kita pun bermasker lah. Hihihi... 

Testimoni yang dah pernah bermasker dengan Vivix:

"Masa pakai tu memang horor sikit.. Kalau suami balik rumah pun boleh pengsan tengok muka si bini ni ha.. haha.. Tapi lepas cuci, HASILNYA MACAM BUAT PLASTIC SURGERY! ewahhhh overclaim sangat hahahha.. Tapi memang syokkkk weh! KUKIT RASA SANGAT LEMBUTTTT.. glowingggg dan licinnnn.."

Memang Fai teruja bila baca testimoni ni. Masa tu, Fai pakai masker Vivix dalam sejam je. Tak sabarrr nak tengok apa hasilnya. Hihihi.. Senang je, sapu Vivix tu nipis-nipis keseluruh muka. Lepas sejam, basuh muka dengan pencuci...




Muka kemerahan sebab warna merah Vivix



Pagi ni kali kedua Fai bermasker dengan VIVIX... Tapi kali ni tambah Collagen Powder pula, kasi teganggg muka. Serius memang besttt weh masker VIVIX ni...

Fai ade kesan parut jerawat kat bawah dagu, kemerahan dan berkudis sebab tangan ni gatal suka dok kopek kudis tu. Hihihi... Dah sebulan tak hilang-hilang. Fai sendiri tengok muka kat cermin pun rasa "geli" 😣

Alhamdulillah lepas bermasker Vivix hari tu, kesan parut jerawat tu semakin kecuttt. Lepas tu setiap hari Fai sapu dengan HerbalBlend dan Vitamin E...

Syukurrr parut jerawat tu dah semakin pudarrr. Lagi sikittt je nak hilang. Boleh la fefeling retisss time adik kawen nanti. Kikiki... (Kite pulak yg over)






Korang yang ade Vivix tu kalau rajin, buatlah masler Vivix ni ye... Memang bestttt sangat kesannya. Buat seminggu 1-2 kali pun dah cukup. 








Fai Nardir
I'm more than willing to help

Friday, November 13, 2015

Tak sangka rupanya PETOLA ni banyakkk khasiatnya...

Hari ni lunch masak sayur petola bening dengan so hoon.. Sedapppnya.... Hihihi.. Rasanya memang dah lamaaa sangat Fai tak makan petola ni, ada rasanya dalam 3 tahun tak makan petola. Hihi..  Lepas makan tadi google khasiat petola. Subhanallah, rupa-rupanya petola ni sangattt banyak khasiatnya.




Tadi masak petola dengan so hoon je.. Lepas ni boleh tambah fucuk pula. Mesti lagi sedappp. Hihihi...




8 Khasiat Petola

Petola adalah rendah lemak tepu dan juga rendah kalori. Ia benar-benar kaya dengan serat pemakanan, vitamin C, riboflavin, zink, thiamin, besi dan magnesium.


1.Pembersih darah 
Memakan petola dengan kerap adalah cara yang berkesan untuk membersihkan darah anda dari bahan tercemar. Di samping itu ia bertindak untuk meningkatkan kesihatan organ hati.


2.Memiliki sifat laksatif
Sayuran ini diiktiraf kerana mempunyai sifat-sifat julap sihat secara semulajadi. Petola boleh dijadikan sebagai ubat yang amat berkesan terhadap masalah sembelit dan mungkin juga boleh digunakan untuk menyembuhkan penyakit buasir. Ia mempunyai keupayaan membantu sistem penghadaman perut.


3.Penyembuhan penyakit kuning
Khasiat yang diperolehi daripada sayuran ini berupaya untuk menyembuhkan jaundis (sakit kuning) kerana keupayaannya dalam membersihkan organ hati. 

Boleh la cuba petua ni masa berpantang nanti (>___<)


4.Bermanfaat untuk penyakit kencing manis.
Kualiti tertentu terdapat pada petola membolehkan ia membantu pesakit kencing manis. Ini kerana kewujudan insulin seperti peptida dalam sayuran ini yang dapat mengurangkan paras gula dalam darah. Selain itu juga ia mengawal paras tahap insulin darah ke kuantiti yang diperlukan.


5.Membantu penurunan berat badan
Ia adalah sangat rendah dalam kandungan lemak tepu; kedua, ia mempunyai penggunaan yang lebih rendah kolesterol ke arah badan; ketiga, ia menawarkan jumlah yang sangat ideal lemak dan kalori; keempatnya ia mengandungi banyak air di dalamnya. Nilai pemakanan yang terdapat pada petola seperti serat pemakanan, vitamin dan mineral adalah sumber penting untuk mengurangkan berat badan.


6.Anti-radang dan anti-biotik
Sifat anti-radang dan juga anti-biotik seolah-olah berkaitan dengan sayur-sayuran tertentu. Ia adalah kaedah semulajadi yang sangat baik untuk menghapuskan sebatian toksik pada badan.


7.Mengukuhkan sistem imun
Mekanisme pertahanan yang kuat bermakna badan akan lebih mampu untuk bertahan terhadap jangkitan bakteria dan mengekal kesihatan. Petola diikatakan mempunyai sumber mekanisme pertahanan untuk memerangi jangkitan dan juga virus.


8.Baik untuk perut
Selulosa yang banyak dalam petola membantu anda untuk memerangi masalah usus dan di samping itu membantu penyembuhan buasir.







Manfaat kesihatan tambahan

Ia juga membantu untuk mengawal keasidan serta ulser pada perut.
Berfaedah untuk menawarkan keselesaan kepada keletihan dan juga kebimbangan.
Beta karotena di dalam petola baik untuk kesihatan mata dan diiktiraf untuk meningkatkan penglihatan.
Ia juga boleh mencegah keguguran rambut dan juga gigi. 
Diabetes jenis 2 boleh disembuhkan dengan pengambilan petola dengan kerap.





Korang yang dan baca khasiat petola ni, confirm lepas ni akan sukaaa petola... Kan kan... 😊😊😊







Fai Nardir
I'm more than willing to help

Sarapan berkhasiat, Sirap VIVIX Shaklee...

Korang dah sarapan? 
Pagi ni Adam sarapan SIRAP VIVIX dengan karipap.. Hihi...

Sejak nak wean off kan Adam ni, setiap hari memang Fai akan buatkan dia air sirap. Sirap tu takde rasa pun. Warna merah tu sebagai syarat je. Tak elok budak-budak bagi minum manis-manis, nanti boleh jadi hyper. Nak jadikan sirap tu berkhaisat, Fai tambah setitik Vivix. Takpe setakat nak bagi si kecik ni setitik Vivix je. Hehehe... Sekurang-kurangnya dia dapat lah khasiat dari Vivix tu...







Nak order supplement terbaik Shaklee contact ibu Adam ye (>____<)







Fai Nardir
I'm more than willing to help





Monday, November 9, 2015

Sustained Released Vitamin C Shaklee, vitamin C yang TERBAIK...

Korang tau tak? Haiwan boleh menghasilkan vitamin C sendiri TETAPI manusia tidak boleh. Manusia tidak dapat menghasilkan sendiri vitamin C dalam badan sebaliknya kita harus memperolehinya daripada pemakanan seharian. 

Kita digalakkan mengambil buah-buahan dan sayur-sayuran lima kali sehari. Namun kekangan masa dan tekanan kehidupan masa kini menyebabkan vitamin C tidak dapat diserap oleh badan secara optimum dan lebih banyak keluar melalui air kencing. Menurut Dr Bruce Miller, dos yang dicadangkan ialah 500mg sehari iaitu bersamaan 7 setengah biji Oren. Jika kita mampu, tidak perlulah menelan pil vitamin c lagi... tetapi jika sebaliknya, adalah dinasihatkan agar mendapatkan vitamin c dalam bentuk tablet.





Keunikkan Sustained Released Vitamin C Shaklee:

❤️ Vitamin C Shaklee adalah yang pertama, SATU-SATUNYA VITAMIN C YANG BERTINDAK SECARA PELEPASAN JAM DEMI JAM SELAMA 5 JAM untuk memenuhi keperluan tubuh.
♥️ Satu tablet membekalkan 525.35mg vitamin c semulajadi iaitu bersamaan dengan 7 biji setengah buah oren.
❤️ Membekalkan120mg Citrus Bioflavonoids Complex.



Fai dah 4 tahun konsisten dengn Vitamin C Shaklee ni... Alhamdulillah, tahap kesihatan amat memuaskan...







Fai Nardir
I'm more than willing to help



“Apa saja yang Allah anugerahkan kepada manusia berupa rahmat, maka tiada sesuatupun yang dapat menahannya; dan apa jua yang ditahan oleh Allah maka tidak ada sesuatupun yang dapat melepaskannya sesudah itu. Dan (ingatlah) Dialah sahaja yang Maha Berkuasa, lagi Maha Bijaksana.” (Surah Fathir:2)

Copyright to FAI NARDIR
Designed by UMIESUEstudio 2015