Pengedar Sah Shaklee di Pasir Gudang, Johor. Mula terjebak dengan Shaklee sejak tahun 2011. Terdapat pelbagai supplement yang ditawarkan, antaranya seperti Set Berpantang Shaklee, Set Mengandung Shaklee, Set Kecantikan Shaklee, Set Awet Muda Shaklee, Set Kesihatan Optimum Shaklee, Set Sendi Shaklee, Set Jantung Sihat Shaklee dan berbagai-bagai lagi mengikut keperluan anda..

Apa jua yang ditawarkan dalam blog ini adalah bersifat peribadi dan tidak terlibat dengan mana-mana pihak syarikat. Harap Maklum.

Friday, April 10, 2015

10 Amalan Diet Untuk Kurangkan berat badan

10 Amalan Diet Untuk Kurangkan berat badan ini Fai kongsikan daripada website Kevin Zahari... Semoga bermanfaat kepada semua (>____<)  1. Amalkan makan bijiran, oat
  2. Minum yogurt
  3. Minum green tea
  4. Makan mengikut jumlah kalori diperlukan selalu. (Untuk panduan dan belajar menyusun diet untuk keperluan kalori, dapatkan eBook Kevin Panduan Kurang 5kg 5 Minggu)
  5. Membuat cardio tiap malam or menari
  6. Makan buah-buahan segar .
  7. Eat healthy foods only tapi ada seminggu sekali untuk cheat day.
  8. Kena ingat kita makan bukan untuk kepuasan tetapi makan untuk sihat.
  9. Bangun awal pagi dan jangan skip breakfast walaupun kita tak rasa lapar.
  10. Satu tips yang saya amalkan sampai sekarang elakkan atau kurangkan makanan fast food. Baru saya sedar, bahawa fast food la pembawa kegemukkan saya.


Banyakkk sebenarnya cabaran orang yang nak berdiet ni. Nak diet perlukan kesungguhan dan zam yang betul-betul kuattt...Juga sokongan moral dari orang sekeliling. Diet bukan sahaja untuk nampak cantik, tetapi untuk lebih SIHAT dan CERGAS...

Nak tahu tips diet mudah dengan Shaklee?? PM fai ya...
Fai Nardir
KEY COORDINATOR APRIL'15 (9 points)
I'm more than willing to help
Contact No: 019-7428120 Email: nnurfairuz@gmail.com

No comments:

“Apa saja yang Allah anugerahkan kepada manusia berupa rahmat, maka tiada sesuatupun yang dapat menahannya; dan apa jua yang ditahan oleh Allah maka tidak ada sesuatupun yang dapat melepaskannya sesudah itu. Dan (ingatlah) Dialah sahaja yang Maha Berkuasa, lagi Maha Bijaksana.” (Surah Fathir:2)

Copyright to FAI NARDIR
Designed by UMIESUEstudio 2015