Pengedar Sah Shaklee di Pasir Gudang, Johor. Mula terjebak dengan Shaklee sejak tahun 2011. Terdapat pelbagai supplement yang ditawarkan, antaranya seperti Set Berpantang Shaklee, Set Mengandung Shaklee, Set Kecantikan Shaklee, Set Awet Muda Shaklee, Set Kesihatan Optimum Shaklee, Set Sendi Shaklee, Set Jantung Sihat Shaklee dan berbagai-bagai lagi mengikut keperluan anda..

Apa jua yang ditawarkan dalam blog ini adalah bersifat peribadi dan tidak terlibat dengan mana-mana pihak syarikat. Harap Maklum.

Sunday, May 17, 2015

Adakah tanda-tanda ini menandakan Shaklee tidak sesuai dengan saya?

Customer yang baru makan Shaklee ni rata-rata akan tanya kat Fai macam ni.. "Saya ambil produk Shaklee tapi rasa mual-mual, rambut gugur, demam tiba-tiba, jerawat naik pula. Saya tak sesuai ke dengan produk ni?"

Bagus pertanyaan ni sebab ramai orang tak bertanya atau salah tanya pada tempat yang betul. Akhirnya mereka berhenti consume tanpa dapat pengetahuan sebenar bahawa itu adalah healing crisis.

 
 

- Sebenarnya, Fai dulu pun macam tu. Selama 25 tahun tak pernah pun kenal supplemen semua ni. Tubuh semua 'berkarat' akibat toksin dalam badan. Bila telan je supplemen, proses menghakis 'karat' secara dalaman pun berlaku. Maka keluar tanda-tandanya, sebagai isyarat supplemen sedang bekerja.


- Tubuh manusia tidak sama hormon dan sifatnya. Kerana itu, tempoh healing crisis ini tidak sama.

Fai dulu, healing krisis ni dalam seminggu je. Mungkin sebab metabolisme Fai tinggi. Jadi, proses 'pembersihan' karat tadi berlaku dengan pantas sebelum proses 'pembaikpulihan' berjalan. Tapi dalam tempoh healing krisis tu, agak "teruk" jugalah keadaan Fai. Sakit-sakit satu badan, sakit kepala, rasa macam nak demam, sakit tekak... Memang lepakkk...

 

Ada juga yang mengambil masa, mengalami healing krisis ini sehingga hampir 120 hari haid kelam kabut berlaku. Ya, itu adalah tempoh maksimum. Tapi yang seronoknya, selepas itu, ia mengandung. (>___<)

- Jika masih terus berlaku healing crisis setelah tempoh 120 hari itu, Fai nasihatkan anda berjumpa dengan doktor. Ada kemungkinan anda mengalami tumor (ketumbuhan) dalam badan yang tidak boleh diatasi oleh supplemen melainkan dengan jalan pembedahan.

Ketumbuhan ini bukan terjadi selepas 3-4 bulan ambil supplemen ye. Ketumbuhan mengambil masa bertahun untuk membesar secara senyap.

 
- Jika anda kata anda tidak sesuai dengan supplemen, itu adalah kurang masuk akal kerana supplemen adalah dari tumbuhan semulajadi dan prosesnya juga terkawal dengan ribuan kajian saintifik.

Kita daripada tanah dan apa jua dari tanah adalah sesuai dengan badan kita KECUALI yang memudharatkan atau alahan. Jika anda alahan kepada durian, maka jangan makan supplemen yang dihasilkan dari durian. Begitu juga dengan tumbuhan yang lain.

 
Info ni berdasarkan pengalaman sendiri dan ada juga yang Fai kongsikan daripada pengalaman rakan SID Fai. Pakar kesihatan boleh tegur jika ada kesalahan dalam tulisan ni ye.

 
Terima kasih kerana sudi meluangkan masa anda untuk membaca.

 

*PILIH pengedar yang betul dengan bimbingan berkualiti ye.




 






Fai Nardir 
KEY COORDINATOR MEI'15 (8 points) 
I'm more than willing to help 
Contact No: 019-7428120 
Email: nnurfairuz@gmail.com

No comments:

“Apa saja yang Allah anugerahkan kepada manusia berupa rahmat, maka tiada sesuatupun yang dapat menahannya; dan apa jua yang ditahan oleh Allah maka tidak ada sesuatupun yang dapat melepaskannya sesudah itu. Dan (ingatlah) Dialah sahaja yang Maha Berkuasa, lagi Maha Bijaksana.” (Surah Fathir:2)

Copyright to FAI NARDIR
Designed by UMIESUEstudio 2015