Pengedar Sah Shaklee di Pasir Gudang, Johor. Mula terjebak dengan Shaklee sejak tahun 2011. Terdapat pelbagai supplement yang ditawarkan, antaranya seperti Set Berpantang Shaklee, Set Mengandung Shaklee, Set Kecantikan Shaklee, Set Awet Muda Shaklee, Set Kesihatan Optimum Shaklee, Set Sendi Shaklee, Set Jantung Sihat Shaklee dan berbagai-bagai lagi mengikut keperluan anda..

Apa jua yang ditawarkan dalam blog ini adalah bersifat peribadi dan tidak terlibat dengan mana-mana pihak syarikat. Harap Maklum.

Monday, May 25, 2015

YES Pre Natal Shaklee, Set Vitamin LENGKAP untuk Ibu Hamil

Hakikatnya, dalam kehamilan, ada banyak perkara di luar jangkaan. Antaranya ialah kelahiran pramatang dan komplikasi-komplikasi lain yang boleh membahayakan nyawa ibu mengandung serta anak di dalam kandungan. Penjagaan diri dan kandungan amat penting terutamanya pada peringkat permulaan kehamilan. Set YES Pre Natal Shaklee dapat membekalkan NUTRISI yang diperlukan oleh ibu dan bayi sepanjang kehamilan. 






Fai bersyukur sempat berkenalan dengan Shaklee sebelum pregnantkan Adam lagi. Dari awal dapat berikan yang terbaik untuk Adam. Alhamdulillah bersyukur dengan perkembangan tumbesaran Adam.. Imun sistem Adam memang sangat kuat, tak mudah terkena jangkitan selsema, batuk atau demam. Dari baby sampai sekarang, cuma sekali je Adam deman panas masa 10 bulan. Batuk selsema pun cuma sekali je. Syukur... Yang bestttttnya masa lahir semua orang puji tulang Adam "keras". Senang dipegang katanya. Hihi. Apa pun semua ini adalah dariNya... Kita sebagai ibu cuma berusaha berikan yang terbaik untuk anak di dalam kandungan...

Kisah Fai selebihnya, di sini... Fai dah rasa "Magic"nya pregnant dengan Shaklee...



Fai cuma berkongsi yang terbaik untuk anda.. Kalau boleh fai nak anda juga sama-sama merasa macam apa yang Fai dah rasa ketika pregnantkan Adam dulu... Jom kita sama-sama berikan yang TERBAIK untuk si manja sejak dari awal kandungan lagi..


KEPENTINGAN SETIAP VITAMIN SHAKLEE UNTUK IBU HAMIL:

Soy Protein Isolate (ESP)
====================
  • Sumber protein TERBAIK. Protein soya yang ASLI dan NON-GMO.
  • Memberi tenaga kepada ibu-ibu hamil dan membantu ibu-ibu memperolehi KESAN OPRIMUMDALAM PENGAMBILAN VITAMIN lain
  • Kulit menjadi lebih licin, gebu dan anjal
  • Mengawal atur keseimbangan bendalir dalam badan.
  • •Blok-blok pembinaan asas badan ibu & bayi.
  • •Trimester ke-2 & ke-3 – bayi sedang berkembang dengan pantas.
  • •Membantu dalam penghasilan susu ibu


Sustained Released Vita-C
====================
  • Penghasilan kolagen – membina tulang rawan, otot-otot & tulang-tulang fetus.
  • Sistem imun – membantu lawan jangkitan & penyakit (bagi wanita hamil, ibu yang menyusu & bayi).


Vita-Lea Iron Formula (Multivitamin)
=============================
  • Multi-vitamin yang lengkap dengan 100% vitamin dan mineral yang diperlukan oleh tubuh.
  • Menambah zat besi kerana semasa hamil, semua zat daripada ibu akan disalurkan kepada anak didalam kandungan. Ibu hamil perlu mengambil nutrien tambahan untuk menampung kekurangan vitamin dalam diri.
  • Dirumus khas dengan 28 vitamin-vitamin penting & mineral perlu untuk kesihatan optimum & tenaga.
  • •Kekurangan zat besi – Anemia (wanita mengandung & ibu-ibu yang menyusu)
  • •Trimester terakhir – fetus menyerap zat besi dari ibu.Mengurangkan risiko kelahiran bayi kurang matang.
>>>Penawar Hb rendah ketika Hamil


B-Complex
=========
  • Membantu mengelakkan tekanan
  • Menstabilkan emosi ibu
  • Lengkap dengan 8 kumpulan vitamin yang diperlukan oleh tubuh, termasuk ASID FOLIK dan BIOTIN.
  • Sistem penyerapan bioaktif (meningkatkan penyerapan asid folik)
  • Menyokong:
    •Sistem saraf sihat
    •Penghasilan hormon & sel-sel darah merah
    •Penghasilan tenaga
  • 400mcg harian sebelum konsepsi & semasa awal kehamilan mengurangkan risiko bayi dilahirkan dengan kecacatan tiub neuron sehingga 70%.


OsteMatrix (Kalsium dan Magnesium)
=============================
  • Kalsium penting untuk membina darah, tulang, gigi dan saraf
  • Kalsium yang ada dalam badan ibu akan diserap oleh bayi di dalam kandungan jadi ibu hamil perlu mengambil sumber tambahan untuk mendapatkan kalsium untuk tubuh mereka
  • Kekurangan kalsium akan menyebabkan ibu hamil mengalami risiko osteporosis, sengal-sengal dan sakit badan, kelesuan dan menampakkan kesan penuan.
  • Mengatasi masalah susu merundum (selepas melahirkan) ketika period.
  • Membantu mengurangkan "kekejangan" dan masalah sembelit di kalangan ibu hamil.


Omega Guard (EPA dan DHA)
=======================
  • DHA adalah asid lemak utama yang ditemui dalam retina mata serta organ-organ badan yang lain, dan amat PENTING untuk PERKEMBANGAN OTAK DAN JANIN.
  • Bayi tidak mampu menghasilkan DHA mereka sendiri dan mendapatkannya daripada plasenta (ketika di dalam kandungan)
  • Omega 3 penting untuk perkembangan fetus dan sebagai supplement kepada ibu hamil itu sendiri.





Sepanjang Mei - Oktober 2015 ini, Shaklee mengadakan PROMOSI untuk set hamil ini dan ia sebagai Yes Pre Natal... 

YES PRE NATAL: 6 PRODUK 1 HARGA, Jimatttt RM32!!!
.
ESP : penggunaan 1-1.5 bulan
Ostematrix : penggunaan 1 bulan
Vitalea : penggunaan 4 bulan
B Complex : penggunaan 4 bulan
Vitamin C : penggunaan 6 bulan
OmegaGuard : penggunaan 1-3 bulan






TESTIMONI : Pregnant dgn Shaklee.. lebih cergas, energetic, HB cantik, senang bersalin..memang berbeza...








Fai Nardir 
KEY COORDINATOR MEI'15 (8 points) 
I'm more than willing to help 
Contact No: 019-7428120 
Email: nnurfairuz@gmail.com

No comments:

“Apa saja yang Allah anugerahkan kepada manusia berupa rahmat, maka tiada sesuatupun yang dapat menahannya; dan apa jua yang ditahan oleh Allah maka tidak ada sesuatupun yang dapat melepaskannya sesudah itu. Dan (ingatlah) Dialah sahaja yang Maha Berkuasa, lagi Maha Bijaksana.” (Surah Fathir:2)

Copyright to FAI NARDIR
Designed by UMIESUEstudio 2015