Pengedar Sah Shaklee di Pasir Gudang, Johor. Mula terjebak dengan Shaklee sejak tahun 2011. Terdapat pelbagai supplement yang ditawarkan, antaranya seperti Set Berpantang Shaklee, Set Mengandung Shaklee, Set Kecantikan Shaklee, Set Awet Muda Shaklee, Set Kesihatan Optimum Shaklee, Set Sendi Shaklee, Set Jantung Sihat Shaklee dan berbagai-bagai lagi mengikut keperluan anda..

Apa jua yang ditawarkan dalam blog ini adalah bersifat peribadi dan tidak terlibat dengan mana-mana pihak syarikat. Harap Maklum.

Thursday, May 7, 2015

Apa itu Resveratrol..

Apa Itu Resveratrol

Resveratrol adalah sejenis anti oksida - polifenol, yang didapati pada tumbuhan, buah-buahan, bijian dan kekacang, manakala kulit anggur merah mengandungi konsentrasi resveratrol yang paling tinggi. Resveratrol bertindak sebagai 'sistem imunisasi' untuk memelihara sel-sel daripada jangkitan virus dan bakteria.

Bahasa mudahnya... Resveratrol merupakan sejenis Anti-Oksida. Anti-Oksida ni sangat penting untuk mengelakkan sel badan daripada ‘berkarat’. Sel badan yang berkarat’ atau rosak ini boleh menyebabkan penyakit kronik seperti kencing manis, sakit jantung, darah tinggi atau kanser.

Mengikut kajian klinikal, Resveratrol sangat penting untuk memelihara DNA sel yang rosak akibat RADIKAL BEBAS. Radikal bebas merupakan atom yang tidak stabil yang terhasil disebabkan pencemaran, cahaya matahari dan pembakaran lemak dalam badan. Ianya boleh menyebabkan pelbagai penyakit termasuk kanser dan sakit jantung.

Resveratrol banyak terdapat di dalam buah anggur, paling banyak pada kulit buah anggur. Ia asalnya berfungsi untuk mengelakkan buah anggur daripada diserang kulat atau fungus. Dalam banyak-banyak spesies buah anggur, buah anggur muscadine adalah anggur yang mempunyai tahap resveratrol paling tinggi.



Sedikit Info tentang Anggur Muscadine:
Anggur ini jarang didapati, dan ia adalah ANGGUR TERBAIK kerana ia hidup secara semulajadi dalam cuaca yang ekstrem. Semakin buah anggur itu terdedah kepada suasana ekstrem, semakin ia menghasilkan #resveratrol yang TINGGI!


Cuaca ekstrem melampau tu adalah CUACA SEJUK MELAMPAU. Kenapa cuaca sejukkk melampau??

Kalau nak tahu, anggur yang hidup di kawasan lembap lebih tinggi kandungan resveratrol berbanding anggur yang hidup di kawasan yang kering. Ini kerana bila berada di kawasan lembap, anggur sepatutnya lebih cepat rosak (berkulat). Tapi oleh kerana anggur muscadine ni nak survive, ia terpaksa menghasilkan lebih banyak resveratrol berbanding kawan anggur spesies yang lain.

Anggur Muscadine ni takde dijual di Malaysia. Ianya banyak di Benua Amerika. Sebiji buah anggur muscadine bersaiz sebesar buah golf, dan harga sebiji buah anggur muscadine sahaja boleh mencecah hingga RM 100... Mahallll kan..??





Hmmm, apa ya cara yang lebih mudah untuk kita dapatkan khasiat Resveratrol ni..??

Mudah je, dengan pengambilan VIVIX SHAKLEE.. Kerana Di dalam VIVIX ni terdapat Resveratrol. Malah dalam VIVIX mempunyai 10 kali ganda resveratrol dan 10 KALI GANDA LEBIH HEBAT dari resveratrol.





Jadi boleh pilih samada anda nak makan Anggur Muscadine atau minum #vivix..??


Harga sebotol Vivix, RM475 sebotol dan boleh tahan sehingga 2 bulan penggunaan. Sepanjang Mei-Oktober 2015 ini anda boleh dapatkan Vivix dengan diskaun sebanuyak 5%... 

Nak tahu bagaimana?? Contact Fai ya (>___<)






Fai Nardir
KEY COORDINATOR MEI'15 (8 points)
I'm more than willing to help
Contact No: 019-7428120
Email: nnurfairuz@gmail.com

1 comment:

wahida said...

tergeliat lidah nak menyebutnya...haha...

“Apa saja yang Allah anugerahkan kepada manusia berupa rahmat, maka tiada sesuatupun yang dapat menahannya; dan apa jua yang ditahan oleh Allah maka tidak ada sesuatupun yang dapat melepaskannya sesudah itu. Dan (ingatlah) Dialah sahaja yang Maha Berkuasa, lagi Maha Bijaksana.” (Surah Fathir:2)

Copyright to FAI NARDIR
Designed by UMIESUEstudio 2015