Pengedar Sah Shaklee di Pasir Gudang, Johor. Mula terjebak dengan Shaklee sejak tahun 2011. Terdapat pelbagai supplement yang ditawarkan, antaranya seperti Set Berpantang Shaklee, Set Mengandung Shaklee, Set Kecantikan Shaklee, Set Awet Muda Shaklee, Set Kesihatan Optimum Shaklee, Set Sendi Shaklee, Set Jantung Sihat Shaklee dan berbagai-bagai lagi mengikut keperluan anda..

Apa jua yang ditawarkan dalam blog ini adalah bersifat peribadi dan tidak terlibat dengan mana-mana pihak syarikat. Harap Maklum.

Thursday, October 29, 2015

Kalsium yang cukup amat PENTING untuk Ibu Hamil. Jangan pandang rendah tentang pengambilan kalsium anda..!!

Seorang pakar perubatan rehabilitasi dari Fakulti Kedoktoran, Universiti Indonesia, Dr. Siti Annissa Nuhonni berkata, BAYI DI DLAM KANDUNGAN MEMERLUKAN KALSIUM YANG BANYAK UNTUK PROSES PEMBESARANNYA. Kalsium tersebut disumbangkan oleh ibu dan kuantitinya perlu dikongsi bersama. Ia secara tidak langsung menunjukkan bahawa ibu hamil memerlukan KUANTITI KALSIUM yang TINGGI BERBANDING BIASA. 

Selain itu, setelah proses melahirkan anak, kuantiti kalsium yang banyak masih  diperlukan untuk disalurkan kepada bayi nelalui susu ibu. "Ini secara tidak langsung menyebabkan seorang ibu memerlukan jumlah kalsium yang lebih berbanding keadaan biasa," jelasnya.


Betapa pentingnya kalsium untuk ibu hamil dan ibu menyusu. 

Pilihan Fai, semestinya OSTEMATRIX Shaklee.

Ostematrix Shaklee bukan sekadar kalsium. Ia mengandungi campuran kalsium, vitamin D, magnesium dan mineral-mineral lain yang lengkap.

Gabungan Kalsium Magenisum lengkap dengan vitamin D. Sebiji Ostematrix dapat membekalkan 250mg Kalsium dan 100IU Vitamin D. Maka, untuk mendapatkan 100% nilai harian Vitamin D dan Kalsium, anda perlu ambil sebanyak 4 biji Ostematrix setiap hari.


Masa pregnantkan Adam dulu, Fai memang tak minum susu. Fai cuma consume Ostematrix je sebagai pengganti susu. Alhamdullillah, memang nampakkk kesannya pada Adam. Masa baby lagi tulang Adam dah kuat, nurse yang datang merawat kat rumah semuanya cakap Adam "keras". Kesan pada ibunya lagi bestttt... Boleh baca kat  SINI 😁

Majoriti ibu- ibu hamil yang dah cuba Ostematrix Shaklee ni, semuanya tersangat berpuas hati dengan kesannya. Sehari tak makan Ostematrix, jadi tak keruan hidup dibuatnya. Hehehe... Fai Nardir
I'm more than willing to help

No comments:

“Apa saja yang Allah anugerahkan kepada manusia berupa rahmat, maka tiada sesuatupun yang dapat menahannya; dan apa jua yang ditahan oleh Allah maka tidak ada sesuatupun yang dapat melepaskannya sesudah itu. Dan (ingatlah) Dialah sahaja yang Maha Berkuasa, lagi Maha Bijaksana.” (Surah Fathir:2)

Copyright to FAI NARDIR
Designed by UMIESUEstudio 2015