Pengedar Sah Shaklee di Pasir Gudang, Johor. Mula terjebak dengan Shaklee sejak tahun 2011. Terdapat pelbagai supplement yang ditawarkan, antaranya seperti Set Berpantang Shaklee, Set Mengandung Shaklee, Set Kecantikan Shaklee, Set Awet Muda Shaklee, Set Kesihatan Optimum Shaklee, Set Sendi Shaklee, Set Jantung Sihat Shaklee dan berbagai-bagai lagi mengikut keperluan anda..

Apa jua yang ditawarkan dalam blog ini adalah bersifat peribadi dan tidak terlibat dengan mana-mana pihak syarikat. Harap Maklum.

Thursday, October 15, 2015

Korang tau tak, waktu TERBAIK pengambilan Lecithin Shaklee dan OmegaGuard Shaklee adalah selepas makan.

Korang tau tak, waktu TERBAIK pengambilan Lecithin Shaklee dan OmegaGuard Shaklee adalah selepas makan. 




Jom kita tengok apa fungsi Lecithin dan OmegaGuard ini dan kenapa ianya sesuai diambil selepas makan??

LECITHIN

Lecithin berasal daripada ekstrak dari kacang soya organik. Salah satu fungsi lecithin ialah mengemulsi lemak dan memastikan lemak tidak termendap di dinding membran.

Emulsi lemak bukan bermaksud "membakar' lemak TAPI bermaksud lemak itu dipecahkan molekulnya kepada lebih kecil supaya ia lebih mudah bergerak di dalam sistem pencernaan. Jadi kita boleh simpulkan disini, lecithin sangat membantu membasmi lemak yang kita makan sewaktu itu. Dan ianya bukan membakar lemak yang sudah berada lama dan termendap di tubuh kita


OMEGA GUARD

Omega Guard tidak mengemulsi lemak tetapi fungsi minyak ikan membantu pembakaran lemak termendap. Haa nampak tak macam mana kalau Lecithin dan Omega digabungkan? Macamana Omega Guard membantu pembakaran lemak? 

Fungsi Omega 3 membantu membakar lemak dengan mambantu badan bertindak balas dengan lebih baik terhadap hormon yang dipanggil leptin. Leptin memberitahu badan (otak kita) untuk kurangkan selera makan supaya anda boleh kekalkan atau kurang berat badan.


Omega 3 berfungsi secara begini:

Menghalang pembentukkan lemak --> menambah metabolism --> bakar lemak


Omega Guard juga berfungsi:

❤️ Menghalang penghasilan hormon cortisole yg menggalakkan penyimpanan lemak.
❤️ Memperbaiki kadar gula dalam darah - beri lebih tenaga utk bersenam.
❤️ Menambah kadar penghasilan serotonin - kimia otak yang buat kita rasa kenyang - so boleh control makan.


Apa pun, cara pemakanan vitamin ini tak tetap. Ia bergantung mengikut kesesuaian badan individu itu sendiri. Ada customer Fai makan omega guard selepas makan, katanya selera makan semakin bertambah. Maka Fai nasihatkan beliau untuk ubah cara makan, ambil omega guard SEBELUM MAKAN. Ada pula customer yang sebaliknya, makan omega guard sebelum makan... selera makan semakin bertambah... Apa pun, pengambilan air masak SANGAT PENTING. Kerana apabila badan kita kekurangan air masak, OTAK akan menerima "signal" LAPAR. Tu yang menyebabkan kita bertambah selera makan...

Yang penting, anda harus dapatkan konsultasi cara pemakanan vitamin daripada SID Shaklee anda. Mereka pasti akan berikan konsultasi yang TERBAIK kepada anda 😊







Fai Nardir
I'm more than willing to help















No comments:

“Apa saja yang Allah anugerahkan kepada manusia berupa rahmat, maka tiada sesuatupun yang dapat menahannya; dan apa jua yang ditahan oleh Allah maka tidak ada sesuatupun yang dapat melepaskannya sesudah itu. Dan (ingatlah) Dialah sahaja yang Maha Berkuasa, lagi Maha Bijaksana.” (Surah Fathir:2)

Copyright to FAI NARDIR
Designed by UMIESUEstudio 2015