Pengedar Sah Shaklee di Pasir Gudang, Johor. Mula terjebak dengan Shaklee sejak tahun 2011. Terdapat pelbagai supplement yang ditawarkan, antaranya seperti Set Berpantang Shaklee, Set Mengandung Shaklee, Set Kecantikan Shaklee, Set Awet Muda Shaklee, Set Kesihatan Optimum Shaklee, Set Sendi Shaklee, Set Jantung Sihat Shaklee dan berbagai-bagai lagi mengikut keperluan anda..

Apa jua yang ditawarkan dalam blog ini adalah bersifat peribadi dan tidak terlibat dengan mana-mana pihak syarikat. Harap Maklum.

Thursday, March 17, 2016

Petua dan Doa Mudah Bersalin

Fai nak share antara petua yang Fai amalkan sewaktu pregnantkan Adam dulu, dan Fai masih amalkan untuk pregnant kali kedua ni.. Petua mudah bersalin ni mak angkat Fai nak bagi.

Mak angkat Fai pesan kalau nak makan nasi gunakan pinggan yang besar nanti senang bersalin. Dua pinggan bawah ni memang Fai selalu gunakan untuk makan. Hihi..










Antara zikir yang Fai amalkan pula adalah zikir Nabi Yunus..






Doa ni pula Fai baru jumpa, inshaaAllah mula amalkan mulai hari ni. 








Yang paling penting, sebelum ke labor room tu minta maaf dengan suami. Minta suami maafkan segala salah silap kita, jangan ada sekelumit pun rasa terguris di hatinya.. Minta maaf dengan mak ayah.. Minta maaf dengan adik beradik.. Minta maaf dengan orang sekeliling... Sakit bersalin ni memang sakit sebab nak hapuskan dosa-dosa kita. Alhamdulillah dipermudahkan masa bersalinkan Adam dulu. Walaupun 5 jam Fai lalui contraction tapi Fai bersyukur sangattt sebab semuanya dipermudahkan... Memang ada yang lagi cepat dari tu, ada yang 15 minit je baby dah keluar. Yang penting, baby selamat, ibu pun selamat... Walaupun sakit contraction tu maha hebattt, tapi rasa sakit tu automatik akan terusss hilang bila dah dengar tangisan baby, bila nurse letak baby atas badan kita. Kenangan terindah yang tak boleh dilupakan oleh semua ibu-ibu...







FAI NARDIR
KEY COORDINATOR JUN'16
Email: nnurfairuz@gmail.com

1 comment:

babYpose said...

Good info Fai, saya berselawat, lama juga dalam labour, syukur bila lihat baby kan..

“Apa saja yang Allah anugerahkan kepada manusia berupa rahmat, maka tiada sesuatupun yang dapat menahannya; dan apa jua yang ditahan oleh Allah maka tidak ada sesuatupun yang dapat melepaskannya sesudah itu. Dan (ingatlah) Dialah sahaja yang Maha Berkuasa, lagi Maha Bijaksana.” (Surah Fathir:2)

Copyright to FAI NARDIR
Designed by UMIESUEstudio 2015