Pengedar Sah Shaklee di Pasir Gudang, Johor. Mula terjebak dengan Shaklee sejak tahun 2011. Terdapat pelbagai supplement yang ditawarkan, antaranya seperti Set Berpantang Shaklee, Set Mengandung Shaklee, Set Kecantikan Shaklee, Set Awet Muda Shaklee, Set Kesihatan Optimum Shaklee, Set Sendi Shaklee, Set Jantung Sihat Shaklee dan berbagai-bagai lagi mengikut keperluan anda..

Apa jua yang ditawarkan dalam blog ini adalah bersifat peribadi dan tidak terlibat dengan mana-mana pihak syarikat. Harap Maklum.

Friday, March 18, 2016

Rahsia awet muda terbongkar..!!! Hanya dengan pengambilan protein yang betul, anda akan nampak jauh lebih mudaaa dari usia sebenar...

Rahsia awet muda terbongkar..!!! Hanya dengan pengambilan protein yang betul, anda akan nampak jauh lebih mudaaa dari usia sebenar.  Bagaimana protein membantu kita untuk nampak awet muda...?? Jom baca...


Petikan dari buku Prescription for Nutritional Healing: 

"PROTEIN is essential for GROWTH and DEVELOPMENT. It provides the body with energy, and is needed for the MANUFACTURE of HORMONES, antibodies, enzymes and tissue."


Bila badan kita dapat protein dari SUMBER yang TERBAIK, sistem badan kita akan beroperasi pada tahap OPTIMUM. Bahasa mudahnya sistem badan kita akan bekerja dengan lebih cekap dan effisien kerana protein sangat PENTING dalam penghasilan hormon, antibodi, enzim dan tisu yang sihattt. Bila hormon kita stabil, enzim dapat berfungsi dengn baik dan tisu badan sihat... Tu yang kita akan nampak awet muda... 

Kebaikan lain yang boleh kita dapat daripada PROTEIN yang BAIK adalah KULIT YANG CANTIK. Kulit kita sebenarnya memerlukan protein SETIAP HARI untuk tukar sel kulit lama dengan sel kulit yang baru. Keranasetiap hari ada sel kulit yang akan mati, dan perlu digantikan dengan sel kulit yang baru. Bila kita mengambil protein dari sumber yang sihat.. Untuk dapatkan kulit yang cantikkk, gebuuu dan halusss SUMBER PROTEIN YANG SIHAT AMAT DIPERLUKAN...





Sumber protein ada dua, iaitu dari sumber haiwan dan sumber tumbuhan. SUMBER PROTEIN TERBAIK adalah daripada sumber protein tumbuhan. Dan tumbuhan terbaik yang boleh dijadikan sumber protein adalah KACANG SOYA kerana amino asid di dalam kacang soya sama dengan amino asid yang terdapat dalam protein haiwan. Malah protein soya lebih baik daripada protein haiwan kerana mengandungi ISOFLAVONE. 

Kalau korang nak tahu, badan kita boleh menghasilkan 11 jenis Amino Asid dengan sendiri dan kita perlu ambil 9 jenis Amino Asid daripada keperluan diet seharian. Kalau Amino Asid ni tak lengkap dalam badan, badan kita tak dapat hasilkan apa yang diperlukan oleh protein. 



ESP Shaklee adalah sumber protein tumbuhan yang TERBAIK. Satu tin ESP Shaklee terhasil daripada 30kg kacang soya. Ia diproses dengan SANGAT HALUS sehingga menjadi 850g sahaja.. 

Apa yang MENARIK, Satu hidangan ESP menyediakan khasiat bersamaan dengan:

2x ganda Daging
13x ganda Susu
4x ganda telur








Jadi, tidak hairanlah pengamal TEGAR ESP ni majoritinya nampakkk AWET MUDA.. Malah ada yang nampak jauhhh lebih muda dari usia sebenar.. Tak percaya..?? Jom tengok gambar-gambar di bawah ini...








Kak Jaja ni Fai dah jumpa tahun lepas. Masa tu dia bocorkan berapa umur sebenar dia.. 37 tahun tau... 
Seriusss tak percaya..!! Sebab nampakkk mudaaa sangat, macam anak dara, kulit putihhh, gebuuu. Masa tu kalah kulit kita yang muda 10 tahun dari dia. Hihihi... Tapi sekarang Fai tak nak kalah lagi, hati-hari gigih bancuh ESP.. Minum tanpa skip... 





Kak Mai ni Fai sendiri dah pernah jumpa depan mata.. Serius memang cantikkk sangattt. Kulit muka dia memang sangat-sangat flawless,halusss,gebuuu. Kalah muka anak dara. Body pun solid je... Cuba teka berapa umur beliau..?? Dah lebih 50 tau... Jangan tak percaya..



Psttt... Kalau cantik 3 bulan akan datang, 4-5 tahun akan datang, kenalah bermula HARI INI.. Konsisten 3 sudu ESP sehari, InshaaAllah korang pun akan dapat kesan yang sama.. Majoriti customer yang dah rasa kesan besttt dengan ESP ni, diorang akan terusss beli 2-3 tin. Tak kurang juga yang boleh habiskan 2 tin dalam sebulan. Tapi kesannya memang superbbb... Cepattt nampak perubahan pada kulit mereka, nampah lebih gebuuuu, halusss dan licinnn dalam masa 2 minggu... Kalah akak-akak yang selalu ke spa. Hihihi... 

Fai pun dah cuba minum overdose ESP ni, sebab nutritionist Shaklee bagitahu sehari maximum boleh ambil sehingga 9 sudu besar. Tapi Fai tak ambil sampai 9 sudu pun, cuma 4 sudu sehari je... Fai mula ambil 4 sudu ESP sebab badan selalu rasa letih, sampai satu masa Fai tak boleh nak uruskan kerja rumah. Lepas minum tu memang rasa SANGAT ENERGETIC. Sekejap je terasa energy bertambah. Takde dah rasa letih lesu. Lepas 2 minggu konsisten dengan 4 sudu ESP, ada yang tegur kulit muka Fai nampak makin cerah dan berseri. Mulanya cuma nak tambah tenaga je, yelah pregnant dah nak masuk 36 minggu ni memang dah mula rasa tak larat. Tak sangka pula dapat efek lain... Alhamdulillah...







FAI NARDIR
KEY COORDINATOR JUN'16
Email: nnurfairuz@gmail.com

No comments:

“Apa saja yang Allah anugerahkan kepada manusia berupa rahmat, maka tiada sesuatupun yang dapat menahannya; dan apa jua yang ditahan oleh Allah maka tidak ada sesuatupun yang dapat melepaskannya sesudah itu. Dan (ingatlah) Dialah sahaja yang Maha Berkuasa, lagi Maha Bijaksana.” (Surah Fathir:2)

Copyright to FAI NARDIR
Designed by UMIESUEstudio 2015