Pengedar Sah Shaklee di Pasir Gudang, Johor. Mula terjebak dengan Shaklee sejak tahun 2011. Terdapat pelbagai supplement yang ditawarkan, antaranya seperti Set Berpantang Shaklee, Set Mengandung Shaklee, Set Kecantikan Shaklee, Set Awet Muda Shaklee, Set Kesihatan Optimum Shaklee, Set Sendi Shaklee, Set Jantung Sihat Shaklee dan berbagai-bagai lagi mengikut keperluan anda..

Apa jua yang ditawarkan dalam blog ini adalah bersifat peribadi dan tidak terlibat dengan mana-mana pihak syarikat. Harap Maklum.

Monday, May 9, 2016

Alternatif merawat eczema daripada terus merebak dan menjadi kronik

Jumaat lepas ada seorang customer call Fai bertanyakan tentang Set Eczema Shaklee. Beliau mengidap eczema sudah hampir 5 tahun, dan katanya dah cuba macam-macam produk organik. Bila guna produk tu, memang kurang..tapi eczema tersebut akan muncul semula. Beliau ingin ikhtiar dengan Shaklee pula. InshaaAllah dengan izinNya, Shaklee dapat membantu dalam  mengurangkan masalah eczemanya daripada merebak dan menjadi lebih teruk...

 


Kalau korang nak tahu... Menurut pakar kulit, eczema tak dapat disembuhkan sepenuhnya namun dapat dikawal supaya tidak terus merebak dan menjadi kronik. Dah ambil suplement, makan pun kena jaga ya. Makan makanan yang seimbang dan elakkan makanan yang boleh menyebabkan kegatalan dan alahan seperti makanan laut.



Ok, meh Fai listkan Set Eczema yang sesuai untuk setiap peringkat umur..


Bayi Berusia Kurang Dari 1 Tahun

Untuk para ibu yang menyusu anak yang mengidap eczema, anda disyorkan untuk mengambil ESP (Soy Protein Isolate) dan Omega Guard. Ianya akan disalurkan menerusi penyusuan susu ibu kepada anak. Di samping itu, ibu pun mendapat khasiatnya.
Krim Herbal Blend boleh disapukan untuk bayi yang mengalami ekzema kering bagi mengurangkan rasa gatal dan pedih.
Sekiranya ada luka-luka pada kulit boleh dirawat dengan menyapu Vitamin E pada bahagian luka.


Kanak-Kanak Berusia 1 Tahun Ke Atas

Bagi mengawal dan merawat eczema, kanak-kanak setahun ke atas boleh ambil Omega Guard.
Omega Guard menguatkan membran sel, mencegah radang kulit dan mengurangkan kegatalan.
Boleh juga ambil Mealshake yang kaya dengan multivitamin untuk tisu kulit dan hilangkan parut.
Kombinasi Krim Herbal Blend dan Vitamin E untuk rawatan luka akibat eczema.



 

Remaja dan dewasa

Apabila eczema menyerang sel kulit akan rosak. Justeru, pengambilan ESP membantu penghasilan sel kulit yang sihat, anjal dan gebu.
Vitamin E atau GLA Complex (dalam GLA juga ada vitamin E) berkhasiat merawat kulit yang rosak dan juga dapat membantu memudarkan parut dengan berkesan. Vitamin E Shaklee mengandungi ekstrak biji anggur yang mempercepat proses membaikpulih kulit dan juga mempertingkat sistem imunisasi melawan eczema.
Omega Guard berfungsi mengekalkan kulit dalam keadaan lembap. Pesakit eczema mempunyai kulit yang sangat sensitif. Omega Guard mencegah keradangan kulit & mengurangkan kegatalan.
ESP dan Omega Guard memastikan supaya ekzema tidak merebak dan merawat kulit dari dalam.
Krim Herbal Blend adalah herba semulajadi untuk melegakan gatal dan pedih akibat luka ekzema.







Testimoni Set Eczema Shaklee


 


 





Sebarang info dan pertanyaan lain, feel free to contact Fai ya...







FAI NARDIR
KEY COORDINATOR SHAKLEE JUN'16 (8pt)
Email: nnurfairuz@gmail.com





No comments:

“Apa saja yang Allah anugerahkan kepada manusia berupa rahmat, maka tiada sesuatupun yang dapat menahannya; dan apa jua yang ditahan oleh Allah maka tidak ada sesuatupun yang dapat melepaskannya sesudah itu. Dan (ingatlah) Dialah sahaja yang Maha Berkuasa, lagi Maha Bijaksana.” (Surah Fathir:2)

Copyright to FAI NARDIR
Designed by UMIESUEstudio 2015