Pengedar Sah Shaklee di Pasir Gudang, Johor. Mula terjebak dengan Shaklee sejak tahun 2011. Terdapat pelbagai supplement yang ditawarkan, antaranya seperti Set Berpantang Shaklee, Set Mengandung Shaklee, Set Kecantikan Shaklee, Set Awet Muda Shaklee, Set Kesihatan Optimum Shaklee, Set Sendi Shaklee, Set Jantung Sihat Shaklee dan berbagai-bagai lagi mengikut keperluan anda..

Apa jua yang ditawarkan dalam blog ini adalah bersifat peribadi dan tidak terlibat dengan mana-mana pihak syarikat. Harap Maklum.

Thursday, October 27, 2016

24 Manfaat OMEGA di dalam Omega Guard Shaklee

Semakin nak berakhirnya Promosi OmegaGuard, semakin ramaiii pula customer yang beli. Yelah, semua tak nak lepaskan peluang, sementara Omega tengah murah. Sebotol OmegaGuard 90 biji RM136.. Promosi bulan ni, beli DUA botol OmegaGuard cuma RM258 sahaja. Jimat ke jimat?





Jom kita tengok apa manfaat Omega kepada tubuh badan kita


24 Manfaat OMEGA di dalam Omega Guard Shaklee

1. Omega 3 mengimbangi perubahan dan kepekatan hormon PMS wanita

2. MELICINKAN KULIT dan kelihatan kemerah-merahan (semakin BERSERI)

3. Mencegah salur darah dari tersumbat

4. Omega 3 dapat MENGELAKKAN STROK.

5. Mengekalkan tekanan normal darah

6. Membantu mengurangkan ketegangan urat leher

7. Mengurangkan sakit kepala

8. MERENDAHKAN KOLESTROL

9. Omega 3 dapat mencegah pembekuan darah dalam badan

10. Kekalkan tahap kesihatan trigliserida dan kolestrol LDL

11. MENGAWAL MASALAH OBESITI

12. Mengurangkan risiko penyakit jantung

13. Sangat bagus untuk ibu hamil - MEMBANTU TUMBESARAN dan PERKEMBANGAN OTAK JANIN

14. Meningkatkan perkembangangan memori janin dan kanak-kanak

15. Meningkatkan sistem imun tubuh dan sangat bagus untuk kesihatan kanak-kanak

16. Membantu menyihatkan paru-paru

17. Omega 3 juga boleh MEMPERBAIKI masalah ALAHAN KULIT seperti eczema, psoriasis, dll

18. Mengurangkan demam hay, bronkitis, penyakit lelah, hepatitis, SLE (lupus erythematosus)

19. Omega 3 juga membantu memperbaiki penyakit buah pinggang

20. Membantu menentang kanser paru-paru, payudara, kanser prostat dan kanser kolon.

21. Membantu meningkatkan kesihatan hati selepas pembedahan

22. Membantu pankreas pesakit kanser berfungsi dengan lebih baik

 23. MEMELIHARA FUNGSI SENDI

24. Mencegah penyakit gout










Pertanyaan, konsultasi dan pesanan produk boleh hubungi:
Fai Nardir
Hp: 019-7428120
Email: nnurfairuz@gmail.com

Wednesday, October 26, 2016

15 kebaikan Mealshake untuk Si Manja anda

Bila sebut tentang anak ni, banyakkk ragamnya. Lebih-lebih lagi tentang makan. Ada yang tidak memilih, senang ibunyA. Masak apa je anaknya makan. Bagi anak yang jenis memilih pula - ada yang tak suka sayur, ada yang suka makan ayam sahaja, ada yang hanya suka makan sayur dan buah sahaja. Apakah solusi yang anda lakukan untuk memastikan Si Manja anda mendapat NUTRISI SECUKUPNYA?

Adam jenis yang agak memilih makanan. Kalau suapan pertama tu kena dengan seleranya, dia akan teruskan sampai habis. Kalau tak kena dengan selera dia, terus ditolaknya pinggan ke tepi dan tutup mulut. Hai lah anak.. Sabarrr je lah.. Hihi. 

Sayur memang dia tak makan langsung. Ayam dengan ikan, dia makan. Tapi kadang-kadang tak nak makan dengan nasi, cuma nak makan lauk sahaja. Sup paling feveret. Buah pula, dia suka makan nangka, tembikai (cuma yang manis sahaja), anggur, pisang (tapi kena buat cekodok, hihi).. Ok lah tu, at least ada buah yang Adam suka..

Untuk pastikan Adam dapat nutrisi secukupnya yang lengkap, Fai berikan dia MEALSHAKE.





Jom kita tengok apa kelebihan Mealshake untuk Si Manja?


15 kebaikan Mealshake untuk Si Manja anda

1. Pelengkap nutrisi untuk Si Manja
2. Untuk tumbesaran
3. Perkembangan minda
4. Membantu TAMBAH SELERA MAKAN Si Manja.
5. Kurangkan Ekzema
6. Untuk Si Manja kekal aktif
7. Sebagai perlindungan jangkitan penyakit kepada anak-anak
8. Meningkatkan berat badan anak
9. Membantu anak lebih FOKUS
10. Membantu mengurangkan ASTHMA
11. Mengatasi masalah SEMBELIT pada anak
12. Supplement yang sesuai untuk anak yang menghadapi masalah diabetes tahap 1
13. Membantu menurunkan berat badan anak yang OBESITI
14. Ambil semasa sarapan meningkatkan kecergasan seawal pagi.
15. Supplement yang sangat mudah disediakan, boleh dicampurkan ke dalam bijirin atau susu
 
 
 
 
MEALSHAKE, perlaburan yang berbaloi untuk Si Manja anda







Pertanyaan, konsultasi dan pesanan produk boleh hubungi: 
Fai Nardir 
Hp: 019-7428120 
Email: nnurfairuz@gmail.com


Friday, October 14, 2016

Perlukah Omega-3 untuk anak anda?

PERLUKAH OMEGA-3 UNTUK ANAK-ANAK ANDA?

"Para penyelidik dari Oxford University memberikan 600mg asid lemak omega-3 kepada kanak-kanak berusia 7-9 tahun setiap hari selama 16 minggu, dan kemampuan kanak-kanak ini membaca meningkat secara mendadak!"

"Hasil kajian menunjukkan kanak-kanak yang makan omega-3 DHA peningkatan mendadak dalam membaca dan mengeja, ujar Dr Alex Richardson, peneliti senior dari Centre for Evidence-Based Intervention di Oxford University, kupasan dari Dailymail, isnin (10/9/2012)."

Keperluan omega-3 untuk kanak-kanak penting untuk daya tumpuan mereka.

Lemak yang baik ialah omega 3 - Omega Guard Shaklee lengkap dengan DHA dan EPA untuk otak!



 





Korang tau tak?? 

Kebanyakan minyak ikan di pasaran MENGANDUNGI PCBs yg BERBAHAYA dan boleh MENYEBABKAN KANSER. Anda boleh rujuk website Fish Oil Safety untuk info lanjut.

Omega Guard Shaklee, MINYAK IKAN yang TERBAIK di pasaran !!! 


 



Minyak ikan Shaklee (Omega Guard) melalui proses PENYULINGAN BERPERINGKAT untuk memastikan ianya SELAMAT DARI LOGAM BERBAHAYA seperti plumbum, merkuri, arsenik, PCBs (polychlorinated biphenyls) dan lain-lain.

Selain daripada memastikan ianya 100% selamat, proses ini juga:
❤️ Memekatkan (concentate) dan menulenkan (purity) lemak Omega-3.
❤️ Mengurangkan oxidation dan pembentukan lemak trans (trans fat).
❤️ Mengurangkan bau dan rasa hanyir.




 
Hari ni ibu nak belikan Adam omega.. Makin bijakkk lah anak ibu lepas ni, makin petah la mulut dia.. hihihi...






Untuk yang belum tahu, bulan ini pun ada PROMOSI OMEGA tau... 😊

Sebotol OmegaGuard RM136..
Beli dua botol, diskaun 5%.. Cuma RM258 sahaja 😊




Pesanan atau konsultasi percuma, feel free to contact Fai..

Fai Nardir
Hp: 019-7428120
Email: nnurfairuz@gmail.com

 

Wednesday, October 12, 2016

11 tahun menderita Diabetes.. Akhirnya pulih dengan Vivix

11 tahun menderita  Diabetes.. Akhirnya pulih dengan Vivix. Subhanallah... Dengan izinNya juga..






Jika anda, keluarga atau rakan mempunyai masalah diabetes.. Jom ikhtiar dengan Vivix. 

InshaaAllah ada KESAN POSITIF nya, yang penting KONSISTEN ambil setiap hari. 

Supplement terbaik macam mana sekalipun jika tidak diambil dengan konsisten, tetap tidak akan beri kesan..

.

Oh yaa.. Bulan ni ada PROMOSI ISTIMEWA Vivix tau...




Setiap pembelian 2 Botol VIVIX,

Anda layak menerima KEAHLIAN PERCUMA, RM68.90
Sebotol Vitamin C PERCUMA, RM92.50
Cash back RM36 
Layak untuk beli DUA Tumbler Chantik, sebotol cuma RM23.32..
dan juga layak untuk beli JUTE BAG berharga RM12.72..



Wahhhh, menarik kan tawaran ni..

Tapiiii kan... yang Vitamin C PERCUMA tu cuma untuk pembelian Vivix sebelum 15 Oktober ni tau...






Pertanyaan, konsultasi dan pesanan produk boleh hubungi: 

Fai Nardir 
Hp: 019-7428120 
Email: nnurfairuz@gmail.com


Monday, October 10, 2016

Diserang stroke akibat Hipertensi dan Darah Tinggi, kini semakin sihat dengan Vivix

Diserang stroke akibat Hipertensi dan Darah Tinggi, kini semakin sihat dengan Vivix..

Alhamdulillah..

Kita usaha.. Sesungguhnya kuasa menyembuhkan adalah Allah SWT
Jika ada dikalangan anda atau sedara mara yang mengidap penyakit kronik, cuba ikhtiar dengan Vivix..

Vivix adalah produk yang dipatenkan. Ramuannya SANGAT EKSLUSIF dan mampu untuk membetulkan DNA badan yang rosak seterusnya membantu merawat penyakit..






Sebarang konsultasi, feel free to contact Fai..


Ohh yaa, sebelum terlupa.. Bulan ni ada PROMOI ISTIMEWA tau..

Setiap pembelian 2 Botol VIVIX,

Anda layak menerima KEAHLIAN PERCUMA, RM68.90
Sebotol Vitamin C PERCUMA, RM92.50
Cash back RM36 
Layak untuk beli DUA Tumbler Chantik, sebotol cuma RM23.32..
dan juga layak untuk beli JUTE BAG berharga RM12.72..


Cantikkk kan tumbler ni.. ramaiii yang tergodaa tau. hihi..


Jute Bag ni pun cantikkk.. Besarrr..



Wahhhh, menarik kan tawaran ni..

Tapiiii kan... yang Vitamin C PERCUMA tu cuma untuk pembelian Vivix sebelum 15 Oktober ni tau...





Pertanyaan, konsultasi dan pesanan produk boleh hubungi:

Fai Nardir
Hp: 019-7428120
Email: nnurfairuz@gmail.com


Sunday, October 9, 2016

Alternatif mencegah Zika

Mencegah ZIKA.. Seperti yang kita maklum zika adalah virus bawaan nyamuk.

Langkah pencegahan

1- jangan berada di luar rumah pada waktu senja di mana nyamuk aktif
2- pakai pakaian penuh tangan panjang senang cerita menutup aurat
3- sapu HERBAL BLEND pada bahagian badan yang terdedah seperti tangan dan kaki bagi mencegah gigitan nyamuk.
4- pastikan kebersihan kawasan persekitaran rumah agar tidak menjadi sarang nyamuk.






 

HerbalBlend ni memang besttttt sangat tau. Fai akan pastikan Herbalblend ni sentiasa ada kat rumah. Sapu kat kaki dengan tangan anak, memang nyamuk tak gigit. Kalau ada ruam ke, sapu je herbalblend ni. InshaaAllah kejap je hilang. Bagus juga untuk hilangkan kesan merekah tumit kaki. Yang pasti, herbalblend ni TIADA PARABEN... Jadi, ianya sangat selamat untuk si manja anda.. (>___<)





Pertanyaan, konsultasi dan pesanan produk boleh hubungi: 

Fai Nardir 
Hp: 019-7428120 
Email: nnurfairuz@gmail.com


Saturday, October 8, 2016

Pasar Nelayan, Kampung Pasir Gudang Baru

Rutin setiap Sabtu, kami akan pergi ke sini untuk beli lauk. Besttt sebab ikan segar-segar. Freshhh... Harga pun berpatutan..










biasalah si Adam, memang berdokong je dengan papanya.. hihi





lepas beli ikan, boleh la tenangkan fikiran kat tepi jeti ni... hihi




Pasar Nelayan ni dibuka setiap hari dari 8.00 pagi hingga 5.00 petang..
TUTUP pada hari Rabu..

Nak beli ikan freshhh, ketam freshhh boleh la ke sini..


Masa awal bulan 9 hari tu, Fai beli ketam... harganya..

Ketam Fresh (kecil) RM12, 1kg
Ketam Fresh (besar) RM15, 1kg

Mungkin sekarang harganya dah berubah.. Kitorang memang akan ke sini setiap minggu. Beli sesiap lauk untuk seminggu, senang. Lagipun sebab dekatttt dengan rumah. Dalam 10 minit dah sampai. Hihi...






Fai Nardir
Hp: 019-7428120
Email: nnurfairuz@gmail.com

Friday, October 7, 2016

Ramai yang meleleh air liur nak dapatkan tumbler cantik ni..

Ramai yang meleleh air liur nak dapatkan tumbler cantik ni..hihi

Harga berbaloi pulak tu!
Ini Rubbermaid tau.
BPA FREE

Kalau pattern yg sama di luar, brand ni mau RM30-40 ni tau...




Yang biru tu dah tak available lagi ye, tu promosi September.. Hihi...



 

cantikkkk kan..?? besar tumbler ni, 828ml...

 
Tumbler ni SANGATTTT EKSLUSIF tau.. Cuma boleh beli dengan setiap pembelian 100uv vitamin sahaja... Purchase With Purchase (PWP)

Bulan Oktober ni, siapa beli:

♡ Set promo Omega Guard;
♡ Set Kesihatan Harian;
♡ Set Perlindungan Imun;
♡ 2 Set Penjagaan Rumah Get Clean;
♡ Set Ibu Hamil;
♡ Set Berpantang;
♡ Set Ibu Menyusu;
♡ Set Awet Muda;
♡ Set Kulit Cantik;

Boleh beli tumbler super best ni dengan HANYA RM23.32 SAHAJA!



Ada yang bertanya, kalau nak beli tumbler ni je boleh tak.??
Tak boleh sayang-sayangku sekalian..  

Cuma boleh beli dengan setiap pembelian 100uv vitamin sahaja
Purchase With Purchase (PWP)

(>_____<)


Ada yang dah jatuh cintaaaa dengan Tumbler ni..??

Jom buat pesanan vitamin anda sekarang, cuma pilih sahaja set mana yang anda nakkk.
Dan anda layak untuk membeli tumbler chantikkk ini. Hihi...


Tak tahu nak pilih set yang mana?

Feel free to contact Fai ya..





Pertanyaan, konsultasi dan pesanan produk boleh hubungi:

Fai Nardir
Hp: 019-7428120
Email: nnurfairuz@gmail.com

Thursday, October 6, 2016

Promosi sepanjang Oktober... Jom tingkatkan imuniti dengan Shaklee..

Promosi sepanjang Oktober. Jom tingkatkan imuniti dengan Shaklee..









Setiap pembelian Triple Immune Protection ni anda layak untuk mendapatkan Jute Bag Hijau yang sangattt chantekkk itu dengan harga RM12.72 sahaja...

Kempen lepas ada yang gigit jari kerana tak dapat jute bag pink yang chantikkk tu... .

Jadi bulan ni harussslah grabb.. Hihi...

Antara set yang anda boleh pilih:

1. GET CLEAN HOME CARE SET TWIN PACK
2. DAILY ESSENTIAL HEALTH
3. IMMUNE PROTECTION


Tak tahu nak pilih set yang mana?

Meh contact Fai.. .







Pertanyaan, konsultasi dan pesanan produk boleh hubungi:
Fai Nardir
Hp: 019-7428120
Email: nnurfairuz@gmail.com

“Apa saja yang Allah anugerahkan kepada manusia berupa rahmat, maka tiada sesuatupun yang dapat menahannya; dan apa jua yang ditahan oleh Allah maka tidak ada sesuatupun yang dapat melepaskannya sesudah itu. Dan (ingatlah) Dialah sahaja yang Maha Berkuasa, lagi Maha Bijaksana.” (Surah Fathir:2)

Copyright to FAI NARDIR
Designed by UMIESUEstudio 2015