Pengedar Sah Shaklee di Pasir Gudang, Johor. Mula terjebak dengan Shaklee sejak tahun 2011. Terdapat pelbagai supplement yang ditawarkan, antaranya seperti Set Berpantang Shaklee, Set Mengandung Shaklee, Set Kecantikan Shaklee, Set Awet Muda Shaklee, Set Kesihatan Optimum Shaklee, Set Sendi Shaklee, Set Jantung Sihat Shaklee dan berbagai-bagai lagi mengikut keperluan anda..

Apa jua yang ditawarkan dalam blog ini adalah bersifat peribadi dan tidak terlibat dengan mana-mana pihak syarikat. Harap Maklum.

Friday, April 28, 2017

Jawatan Kosong Terkini Kerajaan/Swasta

Khas untuk anda yang sedang mencari pekerjaan, samada di sektor  swasta atau kerajaan, jom klik Gkerjaya.com Gkerjaya adalah sebuah laman sesawang yang memberikan anda info-info dan tips kerjaya serta iklan-iklan jawatan kosong di dalam sektor swasta dan juga kerajaan.






Siapa yang wajib follow laman web gkerjaya.com ini?
  • Mereka yang sedang mencari jawatan kosong
  • Mereka yang ingin tukar kerjaya kepada yang lebih baik
  • Mereka yang baru habis spm/diploma/ijazah/phd dan lain-lain


Terdapat pelbagai tips-tips gkerjaya berikan, antaranya
  • Panduan bina kabel dalam linkedin
  • Panduan permohonnan kerja melalui email
  • Panduan mohon kerja melalui SPA dengan betul
  • Panduan mohon jawatan kosong di Jobstreet dengan betul
  • Tips penulisan resume dan lain-lain lagi




Jom tengok jawatan kosong terKINI di laman sesawang gkerjaya.com


Biskut raya paling senanggg, Cornflakes Madu..

Dua minggu lepas saje melayan si Adam nak buat kuih raya. Google lah resepi cornflakes madu, budak-budak memang confirm suka lah kalau conrflakes madu ni. Lagipun sebab ni je yang paling senang yang Adam boleh tolong. Hihi..


Bahan-bahan:

Sekotak cornflakes 200/250g
Madu 60g
Butter 125g
Gula Castor 30g


Fai guna butter twin cows ni je, murahhh.. RM3.77 kat Mydin






Panaskan kuali.. Madu, butter dan gula castor dicampurkan semua sekali. Masak sampai berbuih macam dalam gambar. Lepas tu masukkan cornflakes yang dah dihancurkan. Semua dah sekata, padamkan api..


Masukkan cornflakes dalam paper cup. Nak cantik sebenarnya guna paper cup hitam. Fai guna apa yang ade je kat rumah. Jimattt.. Hihi.. Tapi make sure cornflakes tu sejukkk sikit, kang melecur pula tangan anak korang..









Dah siap masukkan dalam paper cup, boleh la letak hiasan ceri. Tapi Fai tak letak pun.. Hehe.. Lepas tu bakar pada suhu 150 darjah dalam 7-10 minit. Dah siappp...

Hari tu buat dua kotak, dah habisss dah pun cornflakes madu tu.. Bukan Adam je makan, ibunya pun makan sekali. Leka makan sambil tengok tv.. Tengok-tengok je dah habis. Hihi...






Pertanyaan, konsultasi dan pesanan produk Shaklee boleh hubungi:
Fai Nardir
Hp: 019-7428120
Email: nnurfairuz@gmail.com

Friday, April 21, 2017

Short vacation: River Cruise Malacca

Mulanya tak plan pun nak naik River Cruise ni. Sampai je Melaka, terus ke A Famosa dulu.. Sempatlah Adam posing depan A Famosa tu. Masa ni dah 11 lebih, dah mula panas. Nak naik sampai ke atas ibunya tak larat pula. Hihi.. Tak tahu nak ke mana, papa ajak jalan-jalan ke River Cruise..










Nampak je sungai, Adam terus menjerit "ibu, sungaiiilahhhh..." Bukan main suka lagi dia.. Tengok lah dalam gambar tu, sengih sampai ke telinga. Hihihi..

Sampai kat kaunter beli tiket, papa pun offer untuk naik bot. Adam lah yang paling happy. Bagi Fai, harga tiket berpatutan. Dewasa RM15.90 (Jumaat-Ahad) Kanak-kanak RM5.70 (Jumaat-Ahad).. Hari biasa lebih murah, tapi Fai tak ingat berapa. Hehe.. Lama juga atas bot, sampai ke hujung sungai, pergi balik dalam 40 minit.. Puas lah si Adam atas bot. Adik Muhammad pun boleh tahan bising. Sibuk tunjuk sana sini. Hihi...


















Lepas beli tiket, kitorang ada dapat goodies bag tau. Dalam tu ada air kotak dengan CORNFLAKES DURIAN.. Memang sedappp cornflakes durian tu. Rasanya memang tidak dijual dimana-mana, sebab tengok packaging dia, memang khasss untuk sesiapa yang naik River Cruise ni sahaja.. Ibunya tak sempat nak snap gambar, si Adam dah bedal dulu. Gambar ni jer yang ada. Hihihi..






Sebenarnya kitorang tak tahu nak ke mana kat Melaka ni. Hihi.. Zoo dah pergi masa Adam 10 bulan. Hari tu nak pergi lagi tak jadi, sebab waktu tu sampai Melaka dah nak tengah hari. Panassss... Hehe.. Lepas ni boleh la bawak Adam naik Taming Sari pula..







Pertanyaan, konsultasi dan pesanan produk boleh hubungi:
Fai Nardir
Hp: 019-7428120
Email: nnurfairuz@gmail.com

Happy Birthday Adam Muhammad

Happy birthday Adam Muhammad... 13 April lepas dah genap setahunnn. Sekejappp je.. Ibu rasa macam baru je bersalinkan awak tau. Hihi.. Sambut birthday adik kat Kluang. Balik kampung baru potong kek. Thanks kat nanny dengan baba yang tolong decorate rumah kampung dengan belon. Cantikkk sangattt... Warna warni.. Memang suka sangattt lah budak dua ni. Hihi..


Ibu abadikan kesemua gambar ini di sini.. Moga ianya dapat mengimbau kenangan zaman kanak-kanak kalian berdua..
















birthday adik, tapi abang Adam yang tiupkan lilin.. hihihi







Ibu dah ada dua orang hero, bagi ibu dah cukup sangattt untuk memeriahkan rumah. Hihihi... Riuh satu rumah dengan suara korang je.. Doa ibu dengan papa, agar kalian berdua, Adam Hussin dan Adam Muhammad, membesar menjadi anak soleh yang boleh bahagiakan ibu dengan papa di dunia dan di akhirat..







Pertanyaan, konsultasi dan pesanan produk boleh hubungi:
Fai Nardir
Hp: 019-7428120
Email: nnurfairuz@gmail.com

Saturday, April 15, 2017

5 sebab kenapa ibu hamil suka dengan Set Hamil Shaklee

5 sebab kenapa ibu hamil suka dengan Set Hamil Shaklee








1. Set hamil LENGKAP dengan nutrient yang diperlukan oleh ibu dan baby sepanjang tempoh kehamilan


2. Boleh diteruskan pengambilan sehingga berpantang


3. Si ibu lebih BERTENAGA sepanjang tempoh kehamilan. Kurang rasa penattt


4. InshaaAllah dapat mengurangakn masalah yang biasa dialami oleh ibu hamil iaitu:

什Simpul biawak
什Kerap sakit pinggang
什Masalah hb rendah
什Masalah sembelit
什Diabetes ketika hamil


5. Set ini bukan sahaja boleh diambil oleh ibu hamil, malah boleh berkongsi dengan suami










Majoriti ibu² yang consume Set Hamil Shaklee ni sangattt berpuas hati kerana mereka rasai sendiri PERBEZAAN hamil dengan Shaklee berbanding kehamilan sebelum ini yang tidak ambil supplement Shaklee







Pertanyaan, konsultasi dan pesanan produk boleh hubungi:
Fai Nardir
Hp: 019-7428120
Email: nnurfairuz@gmail.com

Friday, April 14, 2017

Bayi yang dilahirkan "otak hancur, tengkorak tak terbentuk" akibat ibu kekurangan Asid Folik

Ibu yang merancang hendak hamil perlukan 400mcg Asid Folik sekurang²nya 3-4 bulan sebelum hamil

Kerana Asid Folik AMAT PENTING dalam mengurangkan risiko:

1. KECACATAN OTAK (anencephaly)
2. KECACATAN TULANG BELAKANG (spina bifida) pada bayi




 

Pilihlah Asid Folik yang terbaik, pastikan ianya bukan yang sintetik



Supplement yang dicadangkan: B COMPLEX


Lengkap dgn kesemua 8 kumpulan vitamin B dan mempunyai sistem penyerapan bioaktif  (untuk meningkatkan penyerapan asid folik kerana asid folik sukar untuk diserap oleh tubuh. ). Pastikan vitamin B yang anda pilih LENGKAP DENGAN 8 KUMPULAN VITAMIN B termasuk asid folik dan biotin. Kebanyakkan vitamin B di pasaran tidak mengandungi biotin kerana kosnya agak mahal. AWAS..! Kebanyakkan asid folik di pasaran (99%) bersifat sintetik.









Pertanyaan, konsultasi dan pesanan produk boleh hubungi:
Fai Nardir
Hp: 019-7428120
Email: nnurfairuz@gmail.com

Thursday, April 13, 2017

Masih ramai lagi ibu-ibu yang ambil remeh tentang KEPENTINGAN ASID FOLIK untuk hamil

Masih rami lagi ibu-ibu yang ambil remeh tentang hal ini... Ibu yang plan nak hamil, Pleaseee... Pleaseee... Pleaseee... Ambil ASID FOLIK sekurang²nya 3-4 bulan SEBELUM MERANCANG UNTUK HAMIL. Kesiannn kat bayi anda nanti kerana terdedah kepada risiko SPINA BIFIDA

Spina bifida ni terjadi seawal janin mula terbentuk. Biasanya bila dah hamil, baru kita sibuk nak ambil Asid Folik kan?? Waktu tu pula baby dah 9-10 minggu dalam kandungan. Sebenarnya DAH TERLAMBAT ye ibu².. Kerana Spina Bifida ni terjadi seawal pembentukan janin, manakala janin pula lengkap terbentuk pada 17 minggu kehamilan.. dan kita pula mula ambil asid folik apabila telah disahkan hamil iaitu pada minggu ke 9 dan minggu ke 10.. Risiko bayi anda menghidapi spina bifina ini terlalu tinggi





Ibu² yang merancang nak hamil, ataupun pasangan yang baru berkahwin merancang nak hamil cepat. Amalkanlah ASD FOLIK dari awal. Sekurang²nya 4 bulan awal..

Fai pertama kali tengok bayi spina bifida ni dala siaran Nasi Lemak Kopi O.. Kesiannn tengok anak yang lahir kerana spina bifida ni. Tak dapat berjalan, ada masalah perkumuhan - air kencing perlu dikeluarkan setiap 4 jam, kalau tak perut anak akan kembung..dan banyak lagi kompilasi lain

Allahu akhbar.. Semoga ibu tersebut kuat dan tabah







Pertanyaan, konsultasi dan pesanan produk boleh hubungi:
Fai Nardir
Hp: 019-7428120
Email: nnurfairuz@gmail.com

Wednesday, April 12, 2017

Set Hamil Terbaik abad ini yang patut anda cuba..

Fai sendiri dah pun consume SET HAMIL SHAKLEE ini dari hamil anak sulung pada tahun 2012/2013... Dan hamil anak yang kedua, 2015/2016, Fai masih lagi setia dengan Shaklee, Kenapa Fai katakan ianya Set Hamil Terbaik abad ini? Hehehe.. Meh bacaaa...



APA YANG BEST HAMIL DENGAN SHAKLEE?
==================================

1. Kesihatan di tahap optimum sepanjang kehamilan.
什HB mantain 13.0 sampai waktu nak bersalin

2. TIDAK mengalami masalah² yg biasanya dihidapi oleh ibu hamil..
什Fai tak alami simpul biawak
什Fai tak alami sakit pinggang atau sakit² badan
什Fai tak alami sembelit
什Fai tak alami masalah sukar tidur

3. Kekal BERTENAGA sepanjang kehamilan
Fai masih boleh cod vitamin lagi 3 hari sebelum bersalin








Alhamdulillah diberikan kesihatan terbaik sepanjang pregnantkan Adam dan Muhammad

Fai dah rasa bestttt pregnant dengan Shaklee, dan Fai NAKKK anda juga rasakan perkara yang sama IAITU "enjoy sepanjang tempoh kehamilan..." InshaaAllah








Pertanyaan, konsultasi dan pesanan produk boleh hubungi:
Fai Nardir
Hp: 019-7428120
Email: nnurfairuz@gmail.com
“Apa saja yang Allah anugerahkan kepada manusia berupa rahmat, maka tiada sesuatupun yang dapat menahannya; dan apa jua yang ditahan oleh Allah maka tidak ada sesuatupun yang dapat melepaskannya sesudah itu. Dan (ingatlah) Dialah sahaja yang Maha Berkuasa, lagi Maha Bijaksana.” (Surah Fathir:2)

Copyright to FAI NARDIR
Designed by UMIESUEstudio 2015